Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Qwazi napisał:

3 godziny temu, bratrolnika napisał:

Planowałem ją na moją synową, ale jak to takie rozrzutne to chyba nie wypali,bo mój młody to skąpiec, gorszy jak jego ojciec 

Zara Zara...za starszą Marek dawał Fendta, a Ty...mi mosz🤷🤭...

Poza tym tu jeszcze że dwóch... kandydatów by się znalazło🤔🤭...

2 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

U Was to jeszcze obchodzą? U nas to już praktycznie wymarło, kramów nie ma już nawet za bardzo. 

25 stopni, ubierze się człowiek bo wiatr zimny to znów słońce wylezie i gorąco. 

Cały czas u nas ta tradycja funkcjonuje. W tle, za moimi dziewczynami widać jak to wygląda...

No i nakupiły se waty cukrowej i przytulanków...eh te baby🤦🤭...

IMG_20230722_115834_560.jpg

tyko ze śwagrami % nie przesadź bo ja nie będę za Ciebie doił swoich mam dość jedna teraz wścuekła się ocieliła 🙆‍♂️

Chłoporobotnik napisał:

Fuj 🤮 Zsiadłego nigdy,..

to Ci twarogu uwarzy...

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

U Was to jeszcze obchodzą? U nas to już praktycznie wymarło, kramów nie ma już nawet za bardzo. 

25 stopni, ubierze się człowiek bo wiatr zimny to znów słońce wylezie i gorąco. 

Wy to w ogóle specyficzni jesteście jeśli tak jest jak piszesz. Tradycyjni gdzie by się nowoczesności naprawdę przydało, a tam gdzie jakieś społeczne tradycje, to nagle nowocześni przed szereg ;) 

Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

Wy to w ogóle specyficzni jesteście jeśli tak jest jak piszesz. Tradycyjni gdzie by się nowoczesności naprawdę przydało, a tam gdzie jakieś społeczne tradycje, to nagle nowocześni przed szereg ;) 

Stanie ich z 3-4 stragany i nawet ruchu nie ma wokół nich. A idą tam i tak przeważnie tylko ci co idą do kościoła a takich to coraz mniej.

3 minuty temu, slawek74 napisał:

to Ci twarogu uwarzy...

Biały ser? Matko jedyna, to jedynie kurczętom się nadaje... Dwa zniecierpiane produkty mleczne - zsiadłe mleko i biały ser. Na siłę mi ten biały ser wpychali i mam do niego straszną odrazę... I to jeszcze takie bez smaku...

Opublikowano
1 godzinę temu, marcin19071980 napisał:

No to właśnie są takie efekty jak napisałem.Oczywiscie że nie ma sensu nawadniać zboża 100% rację masz bo to przewyższa jego wartość.Kwadratora koła.Zboze na dobrej ziemi to mocno h....interes a na słabej się nie opłaca.

.

ja mam  prawie kazde pole kolo jakiejs wody-ale jak na razie nie mysle o nawadnianiu. prad nawet idzie nad samym starorzeczem wisly niedaleko dwie rzeczki-bezposrednio przy polach, do tego wisla za domem... moze kiedys ktos ale raczje nie ja..

Qazi-kiedy dorobiles sie takiej gromadki jesli siedzisz w noy na af ?? 🤣 ja gdy zalozylem sobie internet to zakonczylem produkcje🤣

Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, slawek74 napisał:

kartofle parowane z mlekie komórowym starczą 🤭🤔😁

Mocny pracodawca jesteś i dlatego pewnie latasz z językiem na wierzchu bo kto przyjdzie do pracy u ciebie.. Czasy że robili za jedzenie i picie minely.

Pochmurno ale nie pada. 23 stopnie zaczynamy zniwa

Edytowane przez PAN88
Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Biały ser? Matko jedyna, to jedynie kurczętom się nadaje... Dwa zniecierpiane produkty mleczne - zsiadłe mleko i biały ser. Na siłę mi ten biały ser wpychali i mam do niego straszną odrazę... I to jeszcze takie bez smaku...

kto i dlaczego Ci ten ser wpychał 🤔🙆‍♂️ krzywdę Ci zrobili 🙆‍♂️

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Był gość od fotowoltaiki

Papiery montażowe podpisane

Teraz zrobić przelew i będą działać. 

Niby jeszcze w wakacje mają zrobić

Ale 167 domy to ile ekip musi być by to ogarnąć 🙆‍♂️

Będą mieli się gdzie swierzaki nauczyć  montować 🤭

Do pytałeś w PGE czy napewno dostaniesz stare zasady rozliczania jak teraz zamontujesz PV?

Opublikowano
Przed chwilą, slawek74 napisał:

kto i dlaczego Ci ten ser wpychał 🤔🙆‍♂️ krzywdę Ci zrobili 🙆‍♂️

Krowa była to wszyscy tylko wpychali ten ser. Fuj. Żeby to smak jakiś jeszcze miało. To już kozi lepszy był. 

Opublikowano
PAN88 napisał:

42 minuty temu, slawek74 napisał:

kartofle parowane z mlekie komórowym starczą 🤭🤔😁

Mocny pracodawca jesteś i dlatego pewnie latasz z językiem na wierzchu bo kto przyjdzie do pracy u ciebie.. Czasy że robili za jedzenie i picie minely.

Pochmurno ale nie pada. 23 stopnie zaczynamy zniwa

a do jakiej pracy i po co ktoś ma przychodzić 🤔 i z jakim jężykiem kiedy kto 🤦‍♂️😁

Opublikowano
10 minut temu, jacus napisał:

ja gdy zalozylem sobie internet to zakonczylem produkcje

Ja tam internet miałem zanim jeszcze takową produkcje rozpocząłem. Jakoś to w niczym nie przeszkadza 😜 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, GRZES1545 napisał:

Będą mieli się gdzie swierzaki nauczyć  montować 🤭

Do pytałeś w PGE czy napewno dostaniesz stare zasady rozliczania jak teraz zamontujesz PV?

W PGE nie

Wojt mówił że gmina ma umowę na przyłączena  na starych zasadach dla tego projektu. 

Nawet ten gość też potwierdził. 

A jak będzie to się zobaczy. 

Najwyżej wójta do sądu pozwem zbiorowym się poda i będzie odszkodowanie pełna kieszeń kasy 😁

Edytowane przez Rolnik1973
  • Haha 2
Opublikowano

czyli tylko mówił żadnych papierów nie pokazywał 🤔

PAN88 napisał:

No jak tak traktujesz ludzi tak przychodzą. U mnie do wykopek i sortowania nigdy nie brakuje ludzi

ja nie mam wykopek i do czego miałbym najmować 🤔

Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

W PGE nie

Wojt mówił że gmina ma umowę na przyłączena  na starych zasadach dla tego projektu. 

Najwyżej wójta do sądu pozwem zbiorowym się poda i będzie odszkodowanie pełna kieszeń kasy 😁

3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

W PGE nie

Spytaj się czy na piśmie Ci to da.

Opublikowano
2 godziny temu, Łolek napisał:

Ale uradą dziewczę nadrobi i młody zmięknie tak jak i ty jak żona prosi 

I nie jesteś taki skąpy bo jak kawę robiłeś to i  wody pełno wlałeś i cukier był 😉

A tam, takie rzeczy to się nie liczy. Jak pieniądze wydawać to się człowiek sto razy zastanowi...

48 minut temu, Qwazi napisał:

Zara Zara...za starszą Marek dawał Fendta, a Ty...mi mosz🤷🤭...

🤔🤭...

IMG_20230722_115834_560.jpg

Od szwagra pożyczę, dwa ma. I to takie że markowego to by pod pachę wzięły i poszły. 

Ja ci tu następcę proponuje, a ty do mnie tak.... Nie będzie biznesu 

• Haha 1
Opublikowano
6 godzin temu, Łolek napisał:

Ty się weź kurna otrząśnij, jak nie ta to inna, może się trafi taka że się będziecie dogadywać bo z tą to co rusz to jakieś przeboje miałeś 

Marek nie tak łatwo bo serce krwawi 😐 , no miałem ale moja wina też była bo za mało czasu spędzaliśmy , niestety

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

tyko ze śwagrami % nie przesadź bo ja nie będę za Ciebie doił swoich mam dość jedna teraz wścuekła się ocieliła 🙆‍♂️

to Ci twarogu uwarzy...

Albo udoi 🤭🤭

Opublikowano
27 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Marek nie tak łatwo bo serce krwawi 😐 , no miałem ale moja wina też była bo za mało czasu spędzaliśmy , niestety

Nie czytałem.... Rzuciła cie panna?

Za dwa tygodnie wszystko wróci do normy...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v