Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Dzięki ci Adam ale to jednak inny typ mocowania , musi być bizon, Autosan

20 minut temu, MonteChristo napisał:

U mnie jeszcze jęczmień stoi i chyba do sierpnia będzie stał 😅

Ozimy 🤔

Ja dopiero ładowanie w bizonie próbuje ogarnąć 😉 ale zdąży się skosić

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Dzięki ci Adam ale to jednak inny typ mocowania , musi być bizon, Autosan

20 minut temu, MonteChristo napisał:

U mnie jeszcze jęczmień stoi i chyba do sierpnia będzie stał 😅

Ozimy 🤔

Ja dopiero ładowanie w bizonie próbuje ogarnąć 😉 ale zdąży się skosić

https://allegro.pl/oferta/alternator-a120e-400257er-28v-40a-reg-bizon-expom-10865787235 tone pszenicy starczy...

Opublikowano
2 godziny temu, gregor1284 napisał:

I za to Panią szanuję. Dlatego weźmie pani jutro klucze od tej nowej nieruchomości i jedźcie z mężem i córką trochę odpocząć, popływać. 

Się robi i się zrobi. 

2 godziny temu, gregor1284 napisał:

I za to Panią szanuję. Dlatego weźmie pani jutro klucze od tej nowej nieruchomości i jedźcie z mężem i córką trochę odpocząć, popływać. 

Się robi i się zrobi. 

Los?

IMG_20230720_185334.jpg

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, szwagier24 napisał:

Ciekawe jak na brak dpf reaguje diagnosta podczas przeglądu. 

Czytaj ze zrozumieniem, tam jest napisane że te auto fabrycznie nie miało DPFa, a nie że wycięty 

Co nie zmienia faktu że miałem auto z wyciętym DPFem i diagnosta nie miał żadnego ale

3 godziny temu, pedro2 napisał:

😁

A który nie ma 🤪 moja bmka z pl salonu pierwszy właściciel miała przy zakupie 358tys bodajże. Gdzie inne z tych lat wszystko po 120-150. I śmiga aż miło 

Te które miałem/mam krajowe auta miały wiarygodne przebiegi, potwierdzone. 

Aczkolwiek w 2011 kupiłem Polo z przebiegiem 490tys.km, dokrecilem do 589, a potem jeszcze dwa lata dobijał go teść, chyba 610tys.km miał na blacie jak go na złom oddawałem

A ciekawe ile jeszcze mu zdjęli z licznika ja z Niemiec do Polski jechał...

57 minut temu, cinek1808 napisał:

U nas specyficzne miejsce. Jak nie pada to nie pada a jak coś przyjdzie to masakra . Rzepak i zboże wymłócone. 

Kobylniki daleko od ciebie???

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, bratrolnika napisał:

Czytaj ze zrozumieniem, tam jest napisane że te auto fabrycznie nie miało DPFa, a nie że wycięty 

Co nie zmienia faktu że miałem auto z wyciętym DPFem i diagnosta nie miał żadnego ale

Te które miałem/mam krajowe auta miały wiarygodne przebiegi, potwierdzone. 

Aczkolwiek w 2011 kupiłem Polo z przebiegiem 490tys.km, dokrecilem do 589, a potem jeszcze dwa lata dobijał go teść, chyba 610tys.km miał na blacie jak go na złom oddawałem

A ciekawe ile jeszcze mu zdjęli z licznika ja z Niemiec do Polski jechał...

Kobylniki daleko od ciebie???

Widziałem ten zapis. 

Pytanie czy diagnosta będzie,, wiedzial" o fabrycznym braku. 

Opublikowano
1 minutę temu, szwagier24 napisał:

Pytanie czy diagnosta będzie,, wiedzial" o fabrycznym braku.

czy znasz przypadki gdzie pojazd nie przeszedł przegladu tylko z powodu braku dpf?

Opublikowano

Przyjeżdżają ludzie z wyjebanym zawieszeniem, na łysych oponach, gruzami gdzie dywaniki wypadają pod samochód, a ty myślisz że diagnoacie najbardziej przeszkadzać będzie że nie ma pseudo-ekologicznego filtra a wydechu...

• Like 4
Opublikowano (edytowane)

nawet jak dpf usunięty i wszystko zrobione jak nalezy to diagnosta nie ma powodu by przeglądu nie podbić...

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał:

Nawet nie będzie sprawdzał...

no i bardzo dobrze...

Opublikowano

@Pafnucy12 wczoraj byłem z motorem na przeglądzie, jako że przy motorach to za bardzo nie mają co sprawdzać, to mnie pan diagnosta pyta czy wszystko jest ok. Odpowiadam że to nie auto że można sobie pozwolić na jakieś delikatne odchyły od normy, tutaj wszystko musi być na tip top  

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Pafnucy12 napisał:

nawet jak dpf usunięty i wszystko zrobione jak nalezy to diagnosta nie ma powodu by przeglądu nie podbić...

wystarczy że służbista podepnie analizator i już znajdzie podstawę i powód, ale aby najmniej takich upierdliwych 

Edytowane przez Roki212
Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Odpowiadam że to nie auto że można sobie pozwolić na jakieś delikatne odchyły od normy

u nas z grubsza przegląda. nr ramy, licznik, światła..

wiadomo że i tak się tego pilnuje... zamówiłem , a właściwie już mam zwykłą lampę na tył... diodowa szwankowała... dla własnego bezpieczeństwa wolę żeby było widać że hamuję...

2 minuty temu, Roki212 napisał:

ale aby najmniej takich upierdliwych 

aby... z połowa dizli by w krzaki poszła... :D

Opublikowano
9 minut temu, bratrolnika napisał:

Ci diagności którzy są zbyt upierdliwi sami sobie odbierają chleb, raz się przyjebią to drugi raz już do niego nie pojedziesz. W moim przypadku trzy pojazdy, czyli 250zł rocznie 

W moim przypadku 8 pojazdów 

Opublikowano
2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

9🙋‍♂️

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

9🙋‍♂️

Całej rodziny to się nie liczy 🤭

Przed chwilą, Leszy napisał:

Kurde ale oligarcha....... 

Tylko Dziad

Opublikowano
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

to się nie liczy

to bez żonowych 7😪

Opublikowano
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

No ja to nie rolnik, to u mnie tylko trzy. Ale u brata to jak policzyć to cztery ciągniki, trzy samochody, i dwie przyczepy 

3 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

u nas z grubsza przegląda. nr ramy, licznik, światła..

wiadomo że i tak się tego pilnuje... zamówiłem , a właściwie już mam zwykłą lampę na tył... diodowa szwankowała... dla własnego bezpieczeństwa :D

A tak, stan licznika sprawdził, tzn prosił żeby mu podać. A nr Vin sprawdził już po wszystkim. 

Jak kiedyś w GSie spaliła mi się żarówka z przodu, to tak jakbym przestał być widoczny , na odcinku 13km cztery razy mi wymusili na skrzyżowaniu

Poza tematem, ale właśnie Polacy rozgromili Brazylię w siatkówce, 3 do zera, w niedzielę wielki finał 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v