Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Andrz_ napisał:

1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

Żona ze starym 

Szacunek 1 klasa  mam nadzieje ze twoje dzieci też tak do ciebie i o tobie bedą mówić 

młode pokolenie.... niestety...

Opublikowano
14 minut temu, Belaruss820 napisał:

Całkiem inny klimat i inne warunki pracy. Chociaz tu gdzie ja pracuję jest dla mnie idealnie. Wczoraj ruchu jakiegos ogromnego nie bylo to wiecej czasu człowiek sie nudził niz pracował😂

Padało u Cb wczoraj? Podobno przedwczoraj w Łomazach nieźle popadalo,poszło przez Huszcze na Tuczną i Kodeń. W Terespolu też dolało wody a u mnie nic a nic.

Nic

Opublikowano
5 minut temu, jahooo napisał:

Widzisz, jednak teść się przydaje. Troche jedna i druga strona się dotarły widzę.

Ale co z tego. Pomagał mi przy ściąganiu pompy,2 sruby zerwane,zapieczone wszystko,musialem oslonę pod spodem odkrecic to ględził po co odkrecac a tylko tak moglem podsadzic breche żeby odkleic dzwon od tej zjechanej tarczy. Godzina 18 a on juz mowi ze on to pierdzieli i trzeba rzucac,ze trzeba brac mechanika do tego. Koniec koncow oderwaliśmy pompe od silnika a w niedziele naszykowalem zeby odkrecić te sprzęgło. Nie chcialby pomóc,przyszedlby kolega. Jemu tylko zalezy na tym zeby to szybko zrobic bo trzeba juz zniwa zaczynac(myslal ze w czwartek bede juz kosił bez informowania mnie o tym, powiedzialem ze najpierw mnie muszą sie zapytac czy nie mam w tym.czasie do pracy). 

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

Co jakiś czas trafia się tutaj ktoś kto chce świat naprawiać i moralności uczyć.

Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał:

Ciężko oceniać znając sytuację tylko z jego opisów, no ale na to jak mu ten człowiek życie uprzykrza to i tak ładnie pisze o nim...

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Ale co z tego. Pomagał mi przy ściąganiu pompy,2 sruby zerwane,zapieczone wszystko,musialem oslonę pod spodem odkrecic to ględził po co odkrecac a tylko tak moglem podsadzic breche żeby odkleic dzwon od tej zjechanej tarczy. Godzina 18 a on juz mowi ze on to pierdzieli i trzeba rzucac,ze trzeba brac mechanika do tego. Koniec koncow oderwaliśmy pompe od silnika a w niedziele naszykowalem zeby odkrecić te sprzęgło. Nie chcialby pomóc,przyszedlby kolega. Jemu tylko zalezy na tym zeby to szybko zrobic bo trzeba juz zniwa zaczynac(myslal ze w czwartek bede juz kosił bez informowania mnie o tym, powiedzialem ze najpierw mnie muszą sie zapytac czy nie mam w tym.czasie do pracy). 

Popatrz na to pozytywnie - czasem dobrze, że jest ta trzecia ręka do pomocy, mój teść ma już ponad 90 i dobrze, że wogóle chodzi. I czasem by się przydała jego pomoc, ale już nie ma komu. Nawet narzekać przestał. Ciesz się z tego, co masz

• Like 2
Opublikowano
13 minut temu, slawek74 napisał:

czekaj do soboty 😎

A na co mie to?

Opublikowano

Musielismy ładowarke zaciągnąć na warsztat. Mówię ze zrobie po swojemu,liną przez stodołę chcialem wciągnąć bo pchając na sztywno od tylu mozna bylo ją przelamac na przegubie. Ten oczywiscie do mnie ze po co na co? I co wyszlo? Zrobilismy tak jak ja mowilem,ale zawsze co powiem to źle i sie do mnie wysadza. Ja naprawde mam cierpliwość ale kiedys to.sie skończy. Człowiek starej daty i wielu rzeczy nie rozumie. Teraz tez nie mam pewnosci czy przyjdzie takie sprzeglo jak powinno,ale bedzie zle to oczywiscie co ja zamowilem? Ale.sam.by przeciez nawet nie wiedzial co trzeba kupic bo nie wie nawet jak to.sie nazywa

Opublikowano

Nie możesz tak po prostu, zwyczajnie go opierdzielić czasami?

Opublikowano (edytowane)

Nie chce ktoś kupić szybkiego wozu 

Możliwe że będzie do sprzedania 2003, 1,9 230000km  bo młody coś pomrukuje że może by zmienił w wakacje 

IMG_20230718_074108.jpg

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
Opublikowano

Kurna ludzie przestałem dawać kukurydze krowom a w zamian rano śruta i mleko mi wzrosło 🙂 

Opublikowano
13 minut temu, Andpol napisał:

Znacie szczegóły tego kredytu dla rolników na 2%? Ja wiem tylko tyle że odsetki i kapitał co kwartał spłacać trzeba będzie.

Odsetki co kwartał a  kapitał raz w roku. Można wziąć na 5 lat a dopłata jest do 3 lat. Już złożyłem.

Opublikowano
9 minut temu, Łolek napisał:

Możliwe że będzie do sprzedania 2003, 1,9 230000km  bo młody coś pomrukuje że może by zmienił w wakacje 

IMG_20230718_074108.jpg

To ten co kobiete zmienił 🤔 bo dobry pomysł kobietę i samochód zmienić 

Opublikowano
2 minuty temu, Michał88 napisał:

Odsetki co kwartał a  kapitał raz w roku. Można wziąć na 5 lat a dopłata jest do 3 lat. Już złożyłem.

Faktury jakieś trzeba do wglądu i jakie warunki i czy np. kredyt na większy % można spłacić tym na 2% i jaka prowizja?

Opublikowano (edytowane)

Żadnych faktur, możesz wydać na srajtaśmę, na inne kredyty. Nikogo to nie obchodzi bo to kredyt obrotowy jest. Prowizja... hmm nie pamiętam....

Edytowane przez Michał88
Opublikowano
14 minut temu, Łolek napisał:

IMG_20230718_074108.jpg

machniom, Seata za Seata???😉

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, stempos1980 napisał:

E panie nówka

Niemiec do dzisiaj dzwoni motoru posłuchać 😉

7 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

To ten co kobiete zmienił 🤔 bo dobry pomysł kobietę i samochód zmienić 

Obaj zmienili jakby co ale to auto młodszego 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

😉

Obaj zmienili jakby co 

Hmm ,no ciekawe 

Takie jest życie 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v