Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Że ja 🤔

Ciche dni 

Coś przeskrobał🤔...znowu miałeś zleconą robotę🤔

7 minut temu, ciapek102 napisał:

To co tam robicie jak telewizora nie oglądacie?

To jest pytanie...intymne🤷...

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, malaczarna napisał:

Ja się zmieściłam w 2 tysiącach w zeszłym roku. Nie widzę dalej sensu zakładania fotowoltaiki. Nie wierzę w bezawaryjność i długi żywot tych paneli. Za półrocze w tym roku 1062 zł zapłaciłam.

Mozę to i dobre ale na pewno nie na dachu tylko na stelarzu bo ma chłodzenie i wienkszą wydajnosć i nie zapali niczego,co raz w tv ze budynek spłonął od tych paneli na dachu.Ja znam się trochę na elektronice i na dachu jest za gorąco a elektronika nie lubi ciepła za raz zimne luty się robią.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
2 godziny temu, Łolek napisał:

5 km dalej pompuje a u mnie uja nic 

IMG_20230717_180911.jpg

To ta chmura co była u mnie.Grzmialo błyskało wiało i ani kropla nie spadła.

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Jak co?

Prostownik ładujący aku w ursusach😁

I ja bym nie znosił. Choć obecnie są lżejsze to jednak gabaryt konkretny i żadna przyjemność go nosić w te i nazad czy w te i we w te😜

No właśnie w tym problem ze wszędzie bumbulatory nowe, najpierw był podejrzany śrutownik, ale używany normalnie cały czas więc to nie to. Teraz zużycie już normalne 

24 minuty temu, 6465 napisał:

Byłem  beczką kupony wykorzystać, za 200l. 1160zł.

IMG_20230717_203527.jpg

To przy starej 2 ??

Opublikowano
23 minuty temu, Qwazi napisał:

Coś przeskrobał🤔...znowu miałeś zleconą robotę🤔

To jest pytanie...intymne🤷..

Nie wiem nawet co 

26 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Znaczy obraziłeś sie na af?

No coś Ty  

Opublikowano
1 godzinę temu, malaczarna napisał:

Ja się zmieściłam w 2 tysiącach w zeszłym roku. Nie widzę dalej sensu zakładania fotowoltaiki. Nie wierzę w bezawaryjność i długi żywot tych paneli. Za półrocze w tym roku 1062 zł zapłaciłam.

Tyle co ja na miesiąc 

Opublikowano
23 minuty temu, marcin19071980 napisał:

To ta chmura co była u mnie.Grzmialo błyskało wiało i ani kropla nie spadła.

Zgierz, Stryków i poszło w stronę Łowicza z podwórka widziałem deszcz a już nie doszło 

Opublikowano
16 minut temu, szymon09875 napisał:

No właśnie w tym problem ze wszędzie bumbulatory nowe, najpierw był podejrzany śrutownik, ale używany normalnie cały czas więc to nie to. Teraz zużycie już normalne 

To przy starej 2 ??

Nie, bliżej mnie przy takiej powiatowej drodze. 

Łożysko samonastawne to ma luz na boki? Dkf do dobre czy jak wyjęte to wyrzucić?

Opublikowano
11 minut temu, 6465 napisał:

Nie, bliżej mnie przy takiej powiatowej drodze. 

Łożysko samonastawne to ma luz na boki? Dkf do dobre czy jak wyjęte to wyrzucić?

Nie powinno mieć.  

16 minut temu, bratrolnika napisał:

No gdzie, na starej dwójce to jeden pas szerszy jak ta ścieżka tutaj. Na moje oko to miejscowość Goleńsko będzie 

Z jednym okiem zaklejonym to mam prawo nie widzieć dobrze 🤭🤭

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
58 minut temu, jahooo napisał:

@Belaruss820 Naprawiłeś ładowarkę ??

Rozebrana. Jak jutro przyjdzie to co trzeba to poskladam. Żona ze starym dzisiaj odkręcili. Wczoraj sie za to zabralem ale chlopaki dobrze doradzili ze tylko udarem. Ja dzisiaj w pracy ale juz zalatwiony klucz to mowilem zonie jak chcą to niech próbują i sie udalo odkrecić. Na allegro jedno takie sprzęgło bylo,gdzies znalazlem w internecie sklep ale to chyba ten sam bo tez ilosc ograniczona. Mysle zrobic tak ze jezeli się okaże ze pasuje idealnie to może dorobić normalną ze stali a tą miec na zapas,czy lepiej ten plastik wlozyc jak fabryka każe?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v