Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
23 minuty temu, stempos1980 napisał:

W piątek ciotce kupowałem irge na Broniszach to placił 40 zł za worek.

Ogólnie utrzymują się 30-40 zł  za worek

To 2 zł za  kg mam propozycję. Krzaki zielone jeszcze i wszystko rośnie ale 36 stopni to już po nich pewnie będzie. Deszcz ma być kiedyś to się zagotuje 

39 minut temu, slawek74 napisał:

no u mnie z pryzmami to 1,12ha podwórka 🤭

Ja mam 40 arów prawie

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

jakiś horror z rana oglądasz?

Tytuł kobieta 🤷

Opublikowano
32 minuty temu, szymon09875 napisał:

Z ogrodem to ponad hektar będzie na pewno 

Kurła, to u nas gość co ma z 5x tyle pola co Ty ma może z 70a i to dwa domy na jednej działce a jest największy we wsi. 

55 minut temu, slawek74 napisał:

Pryzmy to u nas ciężko znaleźć a co dopiero takie podwórko. 

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Kurła, to u nas gość co ma z 5x tyle pola co Ty ma może z 70a i to dwa domy na jednej działce a jest największy we wsi. 

Do tego jeszcze wkoło gospodarstwa ponad  3ha pola bo połowa podwórka i to pole to jedna działka i druga połowa to inna działka 60 arowa 

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Tytuł kobieta 🤷

No i po co męczysz się ty i przy okazji ją. Nie macie dzieci, ślubu to jest najlepszy moment na rozstanie. I nie pisz tu takich głupot bo może jakiś twój znajomy to czyta i ma bekę. 

Edytowane przez 6465
  • Like 1
Opublikowano
8 minut temu, szymon09875 napisał:

Do tego jeszcze wkoło gospodarstwa ponad  3ha pola bo połowa podwórka i to pole to jedna działka i druga połowa to inna działka 60 arowa 

E tam ja mam 7.2 i za droga 3 ha lasu od razu

2 minuty temu, Baks00 napisał:

Kobieta która nie jęczy w nocy warczy w dzień 🤷

Coś w tym jest

• Like 2
Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

32 minuty temu, szymon09875 napisał:

Z ogrodem to ponad hektar będzie na pewno 

55 minut temu, slawek74 napisał:

to ile ma wzrostu że jest największy?

Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Etam przydziczał...tam święta wojna jak nic🤔...nie może być inaczej...

Co to znaczy święta wojna 🤔

Kiedy ruszacie z koszeniem pszenżyta i pszenicy 🤔

Opublikowano
3 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

Mata te podwórka jak u nas pola... 

wlasnie skosilem ogrodek nawet zbiornik w kosiarce nie poszedl. 

II klasa ziemi ma i swoje minusy-co 2 tygodnie trzeba kosic..

1 godzinę temu, Leszy napisał:

@Chłoporobotnik u was po prostu za dużo ludzi mieszka. Trzeba by gęstość zaludnienia zmniejszyć :ph34r:

masz racje- trzeba deportowac nielegalnych imigrantow z polski wschodniej i ludnosc spadnie prawie  o polowe  🤣 

jak na razie opadow brak,obiad kawa i do pola,na wszelki wypadek blisko zeby nie trzeba bylo z daleka wracac za chwile..

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Etam przydziczał...tam święta wojna jak nic🤔...nie może być inaczej...

Co to znaczy święta wojna 🤔

Kiedy ruszacie z koszeniem pszenżyta i pszenicy 🤔

w sierpniu 😎

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v