Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Też lubię jeść te, jak to się zwie 🤔  już teraz nim trafią do słoików 😛

To taka salsa na kanapki,czy do %🤤prosty szybki przepis,bez pasteryzacji

Jak wystygnie można wiosłować 

Opublikowano
1 godzinę temu, PAN88 napisał:

Oto to. Mój dziadek miał prawie 94 lata jak umarł i też jeszcze chciał jeszcze dzień dłużej pożyć.

@Karol6130 wybierasz się jutro do miastkowa kościelnego?

Jutro odpoczywam

Dopiero do domu wróciłem 

Przewleczony kabel siłowy przez betony, później 2.5 ara trawnika założone 

A co tam jest, geniek z jastrzębiem, 

Opublikowano
2 godziny temu, Belaruss820 napisał:

Witajcie Wszyscy. Co tam słychać ciekawego na af? Powiem tak,jestem caly uwalony w brudzie z ładowarki,2 godziny dimerem a i tak nie wszystko zeszło,ale znalazlem awarie. Dzięki Panowie @jahooo za zdjecie katalogowe,znalazlem w necie caly za free wiec super i przy okazji dowiedzialem sie ze "nasi tu byli". @Łolek i @marcin19071980 tez cos sie odezwali. No i dobrze miec kolegow na wsi, dwoch potwierdziło te domysły o awarii wlasnie tej urwy plastikowej😀

20230715_192130.jpg

Teść co na to 🤔

1 godzinę temu, adamowicz84 napisał:

Warto było  jechac.

IMG_20230715_115546_0.jpg

IMG_20230715_135222_5.jpg

Na zlot Jelcza to bym pojechał 😉

2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Może Ty pierwszy, starszyś

Nie wiem 

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, stempos1980 napisał:

Proszę bardzo jaki patriota😔

Mam szybką imprezę wkrótce....

Na sezon i potężny przemysł zaczekam do sezonu

Edytowane przez Baks00
Opublikowano

@Aktywnyrolnik7245 robił ze mną. Jak się popsuło to gadal ze nie trzeba było robic tego co chcialem ale przeciez to i tak by się stało. Od 12 do 19 rozkręcanie,w międzyczasie do znajomych jezdzilem o porady, sporo rozkrecania zeby było dobre dojście. Widac ze nie ruszane bardzo długo ale bylo cos robione bo brakowalo 2 śrub a 2 były urwane i to one najwiecej klopotu sprawily a tak byłaby szybka akcja. Dobrze ze ja jestem taki że jak cos zacznę to chce skonczyc. Stary chcial mechanika wzywac bo nie damy rady sami. A to prosta robota tylko te dwie sruby narobily klopotu. Teraz tylko zamówić czesc i założyć i pewnie ladowarka bedzie miala wiekszego powera i najwazniejsze,bedzie zrobione na dluzej

Opublikowano
37 minut temu, Agrest napisał:

Kurła,  biesiada weselna w Iłży, a ja z pola ledwie wrócił i dwa browary obalił.

Jeszcze ze dwa i Sławomira bym zdjął jako prowadzącego. 🤭🤭🤭

na którym?

Opublikowano
40 minut temu, Baks00 napisał:

Uprzedzam to na zimę (znając życie za miesiąc nie będzie)

IMG20230715211404.jpg

Leczo, kiedyś mogłem to jeść cały czas, aż któregoś razu się strułem i teraz jakoś tak tylko czasami się skusze

Opublikowano
6 minut temu, radekz200 napisał:

na którym?

Już po. Tvp2

Opublikowano
7 minut temu, bratrolnika napisał:

Leczo, kiedyś mogłem to jeść cały czas, aż któregoś razu się strułem i teraz jakoś tak tylko czasami się skusze

Pryskane pewnie było 🤔

Opublikowano
14 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Najprawdopodobniej na nikogo. Albo sam przepieprzę albo jeden wuj kto to weźmie jak mnie nie będzie.

Ten sąsiad co ma te tuje koło twojej pszenicy.

Opublikowano
1 godzinę temu, Popier96 napisał:

A jechałeś kiedyś czymś co generuje więcej niż 90km na pełnej po mieście? Myślisz, że lecąc 180-200 po ulicach miasta przyglądasz się na znaki? 🤣. Otrząśnij się, żadna wina pieszego. Wykurwili i tyle. A gościu po prostu uciekł przed śmiercią.

pieszy byl takim samym debilem jak kierowca..tam nawet co pareset metrow sygnalizacja jest, w poprzek szyny tramwajowe. 

200 na alejach ?? nie sadze zeby amortyzatory to wytrzymaly-tam dziennie prawie 20 tysiecy samochodow przejezdza.

1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

Czepie się.

Wytłumacz czym wyprzedzasz innych?

Jak tak dłużej już Cię znam, to wybacz, ale takiego zacofania jak tam u Was, to ciężko znaleźć....no chyba że w skansenie, do którego jutro jadę motorem..

To nie złośliwie, ale Ty naprawdę się ostaleś daleko za peletonem.

A jak to całe życie to te kilka lat?

Jaka starość?

Dziś spotkałem znajomego. Trochę go nie widziałem....młodszy sporo....na przeszczep serca czeka....

Wszyscy wielce mądrzy. dopóki choroba nie przyjdzie.   Mogą umierać i jutro, ale tylko teoretycznie... Ehhhhh.....

1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

No czas na deser...

16894451801928089833318424083880.jpg

sam sobie odpowiedziales na  wlasne zapytanie o zacofanie..

zobacz skad firma koral jest ..

w limanowej  bylem wiec mysle ,ze  to taka sama dziura ja lubartow - a czemu u was nie ma takiej firmy ??? 

slowo klucz-fabryki,firmy, biurowce-skad mozesz znac takie oznaki zacofania jesli u was ich nie ma..

u nas nikt nie musi babrac sie w ziemi bo ma tysiace innych mozliwosci rozwoju i zarabiania pieniedzy.

na 25 ha to ja jestem dzialkowcem..

1 godzinę temu, marcin19071980 napisał:

Oooo, pewnie tak.Takie ilości tej chemii przewalam że już się myli.

rimmel-znaczy rimsulfuron w tym roku kiepsko zadzialal. 

Opublikowano
9 minut temu, bratrolnika napisał:

To nie leczo,to do słoików takie cudo

Opublikowano (edytowane)

A co działki mieć większej nie chcą myślisz.Tym bardziej ty masz kawałki a nie pola.A takie pole kilku arowe do boku nie jeden by kupił na poszerzenie posesji powiedzmy na ogród.

Edytowane przez Strongman
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v