Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
44 minuty temu, Pomorzanin1222 napisał:

Ile dostanę za tą przyczepę 

Bez papierów kipuje wraca na swoje miejsce przednia i tylna burta do wymiany tylna belka spawana 

IMG20230707191701.jpg

Co za to chcesz?

18 minut temu, pedro2 napisał:

Też o tym pomyślałem Panie Kwasi 👍 

Na docierke zostanie bez, na jesień założę.

A jakie oleum? Tylko też bez przesady. O fuhsu myślałem 

Się nie domyśl na postoju docierać 

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Qwazi napisał:

Jeszcze jeżdżę na Turdusie, tylko zmieniam co 100godz. Ale to się niedługo musi zmienić bo ten olej zszedł na psy. Za duży jest spadek ciśnienia po rozgrzaniu silnika. Mam ochotę wyprobować Superol Milvus 15W40. Jeśli na manometrze zobaczę zadowalające wskazania na tym oleju, to pewnie sięgnę po niego. Tylko, że ja mam silniki starej generacji. Najpierw spróbuję Milvusa w ciapku i zobaczymy

Na tym fusch agrifam cisnienie jeszcze mniejsze niż na turdusie 

Ja leję 15w 50 w instrukcji jest ze taki może być na klimat tropikalny 

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

Toć już chodzi od wczoraj dzień i noc. Za stodołę postawiłem i parkota.  

4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Co za to chcesz?

Się nie domyśl na postoju docierać 

Opublikowano
5 minut temu, pedro2 napisał:

O człowieku zajrzyj na kanał the mateusz dirty garage jakie silniki robi. Niekiedy musi szpachelką skrobać mazut zanim chemii nawali. 

Nie wiem jak te współczesne, ale z dawnych lat superol okropny. I też ojciec pilnował co 250mtg max wymieniał. 

Kiedyś takiego 255 Robiliśmy.. silnik się moczył w sodzie kaustycznej 

Opublikowano
3 minuty temu, Desperado napisał:

Nie wiem co Wam nie pasuje w Turdusie, mi nic nie spadało i nie spada.

Ciśnienie oleju na rozgrzanym silniku (mam na myśli dobry silnik) nie powinno spaść więcej niż o 35% w stosunku do silnika zimnego. Jeśli spada o ponad połowę to nie jest dobry olej albo nie jest to dobry silnik. Tyle, że w przypadku Turdusa ten nadmierny spadek zaczyna się po mniej więcej 80 godz po wymianie, tak zauważyłem...

Opublikowano
3 minuty temu, Strongman napisał:

Na tym fusch agrifam cisnienie jeszcze mniejsze niż na turdusie 

Ja leję 15w 50 w instrukcji jest ze taki może być na klimat tropikalny 

A jakie masz różnice między zimnym a rozgrzanym na tym fuschu?

Opublikowano
3 minuty temu, pedro2 napisał:

Toć już chodzi od wczoraj dzień i noc. Za stodołę postawiłem i parkota.  

Mało rozsądne to. Tak jak w ten opryskiwacz to śmiało bym zapinał i heja. Kiedyś złożyliśmy górę w siuntce to się docierała tyle co zdążyliśmy zjeść obiad i wypić po kawie. Kosiarka i w łąki i chodzi to już z 8 lat 

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Mało rozsądne to. Tak jak w ten opryskiwacz to śmiało bym zapinał i heja. Kiedyś złożyliśmy górę w siuntce to się docierała tyle co zdążyliśmy zjeść obiad i wypić po kawie. Kosiarka i w łąki i chodzi to już z 8 lat 

Tak samo mi kazali docierać w zakładzie, gdzie mi robili silnik

Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Na Merlin 

I nie tylko...to wiem. O olej mi chodziło żartownisiu😉

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał:

A jakie masz różnice między zimnym a rozgrzanym na tym fuschu?

Fuscha nigdy nie używałem ale koledzy mówią że podczas nagrzania zadnie bardziej niż turdus a niepowiem znają się i nawet nie próbowałem jak tak mówią.

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Największe kmioty to turdusem zalane i przed każdą wymianą szklanka ropy do silnika

W sumie ciapek ósmy sezon po remoncie na Turdusie i ciśnienie bez zmian. Pewnie nadmierne spadki ciśnienia nadrabia przepływem

2 minuty temu, Strongman napisał:

Fuscha nigdy nie używałem ale koledzy mówią że podczas nagrzania zadnie bardziej niż turdus a niepowiem znają się i nawet nie próbowałem jak tak mówią.

To najlepiej widać na manometrze, a jeśli rzednie to przepływ oleju w silniku nie spada

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Qwazi napisał:

W sumie ciapek ósmy sezon po remoncie na Turdusie i ciśnienie bez zmian. Pewnie nadmierne spadki ciśnienia nadrabia przepływem

To najlepiej widać na manometrze, a jeśli rzednie to przepływ oleju w silniku nie spada

Ale próbowałem mobil delvac i on jedanak bardziej zadnie niż turdus,fusch choć opinie znam znajomych kusi spróbować.

Mam manometr.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
37 minut temu, gregor1284 napisał:

Toć żartuje Mietek 😉 we wtorek po pompę jadę dopiero, a w czwartek blok odebrałem. Jeszcze nie skończone. A i pomalować. 

Zbytnio roboty nie ma, jedynie co to opryskiwacz. Zapne przyczepę z 6 bel kiszonki wrzucę i będę se jeździł wieczorami 😉 da się radę. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v