Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Może ziemniaki bym zjadł aczkolwiek bez entuzjazmu...

Gardy jesteś. Ja tam wpierdzielił bym jak 🐒 kit.

Opublikowano

Może ziemniaki bym zjadł aczkolwiek bez entuzjazmu...

oj Pootruś Ty to zawsze masz jakieś ale... to pyszne jest. zjadł byś i jeszcze byś się oblizywał przez 45 minut.. ;)

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, 6465 napisał:

Gardy jesteś. Ja tam wpierdzielił bym jak 🐒 kit.

Nie lubię wczesnych ziemniaków. Mam jeszcze na kilka obiadów Tajfuna w piwnicy ... kopanego bodajże 13 września. Świniny nie tykam od jakiegoś czasu. A z warzyw do ziemniaków to jedynie ogórki kiszone, korniszony, kapustę lub kiszoną marchewkę. Nic innego. 

2 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

oj Pootruś Ty to zawsze masz jakieś ale... to pyszne jest. zjadł byś i jeszcze byś się oblizywał przez 45 minut.. ;)

Daj spokój... 

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Baks00 napisał:

ale bez skwarków 😔

fakt... złożę oficjalny protest...

koperek dla Pafnucego!!!!

3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie lubię wczesnych ziemniaków.

jakie wczesne? od Bozego Ciała je jem... to już stare kartofle som...

znaczy świeżo ukopane, nie te kopane wtedy.. 🤭

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

jakie wczesne? od Bozego Ciała je jem... to już stare kartofle som...

Fajne to tak za półtora miesiąca się zrobią. Póki co za bardzo mokre... No i absolutnie nie jem całych, zawsze tłukę. 

Opublikowano

Fajne to tak za półtora miesiąca się zrobią. Póki co za bardzo mokre... No i absolutnie nie jem całych, zawsze tłukę. 

Sadysta          🤣

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

No i absolutnie nie jem całych, zawsze tłukę. 

uwielbiam całe... i najlepiej nie obierane, a dobrze myte... znaczy młode... późnej to już tylko takie se kartofle... można i obierać...

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Ja jedyne czego nie toleruje to natki pietruszki w rosole 

Ja to w rosole liścia kapusty jako dodatek do włoszczyzny oraz goździków 

Opublikowano

Ja to chyba jutro zsiadłe mliko kupię.

Z Krasnegostawu lux. Ze śmietanką solą pieprzem i młodym ziemniaczkiem

Pyszne, zwłaszcza w upał.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Agrest napisał:

Ze śmietanką solą pieprzem

a tak aż nie szalałem, ale pycha młode ze zsiadłym...

widzisz Pootruś? nawet żarcie potrafi być fajne i przynosić radochę...

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

uwielbiam całe... i najlepiej nie obierane, a dobrze myte... znaczy młode... późnej to już tylko takie se kartofle... można i obierać...

Bardzo nie lubię... Właśnie dla mnie najfajniejszy ziemniak się zaczyna robić kiedy go trzeba normalnie, grubo obierać. A oskrabinki do wiaderka i do parnika potem. Zieleniny w rosole też nie lubię, tak samo jak gotowanej marchewki. Tylko makaron i płyn, ewentualnie wkładka z kuraka/perlika/indyka/kaczki i potłuczone ziemniaki z tym. Taką kizdrę to mogę ciągle jeść.

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Co robić co robić 

Sprzedawać jęczmień czy zasypywać rano bo przyczepa na 3 kawałek potrzebna. 

to co ty masz za bonanzy do zboża ? tylko przyczepe tą dużą co kupił , sipme i wóz?

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

a tak aż nie szalałem, ale pycha młode ze zsiadłym...

widzisz Pootruś? nawet żarcie potrafi być fajne o przynosić radochę...

Nie jadam mleka już... A zsiadłego to nigdy nie jadłem... 

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Bardzo nie lubię... Właśnie dla mnie najfajniejszy ziemniak się zaczyna robić kiedy go trzeba normalnie, grubo obierać. A oskrabinki do wiaderka i do parnika potem. Zieleniny w rosole też nie lubię, tak samo jak gotowanej marchewki. Tylko makaron i płyn, ewentualnie wkładka z kuraka/perlika/indyka/kaczki i potłuczone ziemniaki z tym. Taką kizdrę to mogę ciągle jeść.

Swój makaron???

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Tak

wykosiłes? jak plon? z ciekawości. chcę zasiać na przyszły sezon...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v