Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
6 minut temu, Rolnik1973 napisał:

U mnie 😁

Znowu szum 🌨️

No i przez was u mnie nie pada. Lubertowiaki przyjechały do roboty , całą drogę marudzili że padać będzie no i przepędzili deszcz.

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Może w sypialni chłodno 

Ale pewno śmieszsznie🤭

Opublikowano
7 minut temu, szymon09875 napisał:

Ty to już z 3 lata likwidujesz i zlikwidować nie możesz. Sprzedaj te krowy kup w to miejsce odsadki i w ciągu tygodnia twój problem się rozwiąże, a nie wkoło to samo pier**lisz tylko że Ci ciężko i likwidujesz 🤦🤦

Szymek bardzo dobra rada , tylko po co tak nerwowo 🤔

Jakie odsadki najlepiej wziąć , SM lm an 🤔 @soltys48 @ab23 @HF86 @Baks00 ? Ile teraz trzeba dać za sztukę tak +- ? 

Opublikowano
11 godzin temu, gregor1284 napisał:

Niezbyt dobre to

Mieczysław przyjacielu jak tam będzie coś z tego deszczu? Czy front suchy znowu? 😉 Rozsiałem nawóz z rana i się uczy

Opublikowano
46 minut temu, Agrest napisał:

Teraz ja pomarudze

Pytam gdzie jest mój deszcz?

Miało być 16mm spadło parę kropel, nawet eternit nie nasiąkł.

Pewno na żniwa zacznie padać.

Jak zwykle w sprawie opadów Sławku. . Pewnie tak będzie zaczną się żniwa zacznie się deszcz. W tym roku po najmokrzejszych polach mam ziemniaki i grykę

Opublikowano
26 minut temu, gregor1284 napisał:

"Angielski dywan"

Cześć Pany.Tez już z rana swojego Anglika przystrzyglem.W nocy 7litrow spadło.

IMG_20230627_093156_460.jpg

Opublikowano
1 minutę temu, pedro2 napisał:

Mieczysław przyjacielu jak tam będzie coś z tego deszczu? Czy front suchy znowu? 😉 Rozsiałem nawóz z rana i się uczy

Niech pada do Wszystkich Świętych 😁

@Aktywnyrolnik7245 no ceny to wszędzie jednakowe kolega wczoraj sprzedał żyto po 600 brutto a jak w grudniu dawałem z kumplem u którego nie raz jeżdżę 1100 brutto to mało było 

Opublikowano

Doplaty na to bierzesz?

Chyba jak bym łąkę kwietną założył.Ewentulalnie świnek morskich nawpuszczam i o dobrostan bendę się starał.

Opublikowano

Pod tuz podciągnąć 😉🤭

Szefowa ma tu jakieś plany ale na razie wolę nie pytać bo bendę musiał coś robić.Ale coś mierzyła.🤔

Opublikowano
Przed chwilą, malaczarna napisał:

Pies do pół łydki ale zezarlby obcego

Jak głodny.

Opublikowano
1 minutę temu, malaczarna napisał:

Jak najedzony to też żarty na obcych

Miałem kiedyś takiego.Lubil się gdzieś zasadzić za krzakiem i uszczypnąć.Pewnego razu mu się pomyliło i napadł na mnie.Caly dzień go później nie było a rano mi kręta na przeprosiny przyniósł.Po tej wpadce przestał podgryzać innych.

Opublikowano
1 minutę temu, malaczarna napisał:

Chłopaki się śmieją że to rozniesie

to przed ,ze 2 druty z pastucha ,i szacunku nabierze ,i się nauczy sikać jak suczka 😐 , 

Opublikowano
32 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Nie no jak bez budynków hodować opasy 🙆 to podłe bydlęta i trzeba dobrze zabezpieczyć. Takie hihlandy to można puścić na trawkę 

Robisz okólnik. Z jednej strony, jako bok ogrodzenia wstawiasz drabinę paszowa zatrzaskową i wylewasz stół paszowy. Pozostałe trzy strony mogą być z żerdzi drewnianych i skręcasz izolatory, dajesz linkę na dwóch wysokościach i podłączasz pastucha. Możesz taki okólnik dołożyć do już istniejącej obory, nawet małej i ją otworzyć w sposób stały. Gwarantuję Ci, że tam bydło będzie rzadko zaglądać. Roboty mało, bo w okólniku porządek robi się turem 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v