Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, Rolnik1973 napisał:

U mnie 😁

Znowu szum 🌨️

No i przez was u mnie nie pada. Lubertowiaki przyjechały do roboty , całą drogę marudzili że padać będzie no i przepędzili deszcz.

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Może w sypialni chłodno 

Ale pewno śmieszsznie🤭

Opublikowano
7 minut temu, szymon09875 napisał:

Ty to już z 3 lata likwidujesz i zlikwidować nie możesz. Sprzedaj te krowy kup w to miejsce odsadki i w ciągu tygodnia twój problem się rozwiąże, a nie wkoło to samo pier**lisz tylko że Ci ciężko i likwidujesz 🤦🤦

Szymek bardzo dobra rada , tylko po co tak nerwowo 🤔

Jakie odsadki najlepiej wziąć , SM lm an 🤔 @soltys48 @ab23 @HF86 @Baks00 ? Ile teraz trzeba dać za sztukę tak +- ? 

Opublikowano
11 godzin temu, gregor1284 napisał:

Niezbyt dobre to

Mieczysław przyjacielu jak tam będzie coś z tego deszczu? Czy front suchy znowu? 😉 Rozsiałem nawóz z rana i się uczy

Opublikowano
46 minut temu, Agrest napisał:

Teraz ja pomarudze

Pytam gdzie jest mój deszcz?

Miało być 16mm spadło parę kropel, nawet eternit nie nasiąkł.

Pewno na żniwa zacznie padać.

Jak zwykle w sprawie opadów Sławku. . Pewnie tak będzie zaczną się żniwa zacznie się deszcz. W tym roku po najmokrzejszych polach mam ziemniaki i grykę

Opublikowano
26 minut temu, gregor1284 napisał:

"Angielski dywan"

Cześć Pany.Tez już z rana swojego Anglika przystrzyglem.W nocy 7litrow spadło.

IMG_20230627_093156_460.jpg

Opublikowano
1 minutę temu, pedro2 napisał:

Mieczysław przyjacielu jak tam będzie coś z tego deszczu? Czy front suchy znowu? 😉 Rozsiałem nawóz z rana i się uczy

Niech pada do Wszystkich Świętych 😁

@Aktywnyrolnik7245 no ceny to wszędzie jednakowe kolega wczoraj sprzedał żyto po 600 brutto a jak w grudniu dawałem z kumplem u którego nie raz jeżdżę 1100 brutto to mało było 

Opublikowano

Doplaty na to bierzesz?

Chyba jak bym łąkę kwietną założył.Ewentulalnie świnek morskich nawpuszczam i o dobrostan bendę się starał.

Opublikowano

Pod tuz podciągnąć 😉🤭

Szefowa ma tu jakieś plany ale na razie wolę nie pytać bo bendę musiał coś robić.Ale coś mierzyła.🤔

Opublikowano
Przed chwilą, malaczarna napisał:

Pies do pół łydki ale zezarlby obcego

Jak głodny.

Opublikowano
1 minutę temu, malaczarna napisał:

Jak najedzony to też żarty na obcych

Miałem kiedyś takiego.Lubil się gdzieś zasadzić za krzakiem i uszczypnąć.Pewnego razu mu się pomyliło i napadł na mnie.Caly dzień go później nie było a rano mi kręta na przeprosiny przyniósł.Po tej wpadce przestał podgryzać innych.

Opublikowano
1 minutę temu, malaczarna napisał:

Chłopaki się śmieją że to rozniesie

to przed ,ze 2 druty z pastucha ,i szacunku nabierze ,i się nauczy sikać jak suczka 😐 , 

Opublikowano
32 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Nie no jak bez budynków hodować opasy 🙆 to podłe bydlęta i trzeba dobrze zabezpieczyć. Takie hihlandy to można puścić na trawkę 

Robisz okólnik. Z jednej strony, jako bok ogrodzenia wstawiasz drabinę paszowa zatrzaskową i wylewasz stół paszowy. Pozostałe trzy strony mogą być z żerdzi drewnianych i skręcasz izolatory, dajesz linkę na dwóch wysokościach i podłączasz pastucha. Możesz taki okólnik dołożyć do już istniejącej obory, nawet małej i ją otworzyć w sposób stały. Gwarantuję Ci, że tam bydło będzie rzadko zaglądać. Roboty mało, bo w okólniku porządek robi się turem 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v