Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, Pafnucy12 napisał:

marmurek?

To nie wiem, bo mi się taka nazwa nie przypomina, więc nie pamiętam trzeba by wykluczyć🤷

2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Coś w ten deseń. Ale jak reszta nie wie a my wiemy to znaczy że mentalnie stary jestem?

No z reguły dziad powinien być stary😉🤭

Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał:

Ja tam nie wyrzucam takich starych sprzętów...może tak z sentymentu o żeby jakąś tradycję zachować. O, nawet takie coś mam jeszcze👇. Z drewnianą śrubą

IMG_20230624_221150_476.jpg

Chyba też mam. Nawet próbowałem kiedyś trochę, trokowane obroże my z z Zygmuntem z nudów robili. Pasek do roboczych portek mam samorobiony z samowyprawianej krowiej skóry. Szczypce za piątaka na rynku kupiłem do robienia otworów w skórze. Dopiero po zapłaceniu i wzięciu ich w rękę chłopu odpowiedziałem do czego to

6 minut temu, bratrolnika napisał:

Najlepiej jakiś nie pęknięty 😉

Darek Ty patusie 🤣  no musialem zebys się gorszy nie czuł

Opublikowano
bratrolnika napisał:

3 minuty temu, pedro2 napisał:

Ło masz i z siątki zrobiło mi się 3p. Ale jaja. 

Jaki wał polecacie? 

I koniecznie korbowy 😉

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Qwazi napisał:

Zdarza się, że sprzedają, a nie wiedzą, co sprzedają 🤷. Jak Ty żeś się Mieciu w trokowanie bawił, to Ty chyba naprawdę stary... mentalnie 🤔

Z nudów i ciekawości nierzadko się domyślam głupot, a może kiedyś mi się to przyda? 

Opublikowano
Łolek napisał:

O tak tak tam samo rośnie nie ma chorób, szkodników  Kolejny raz pytam ile ty masz lat i czy dobrze się czujesz

W zeszłym roku posadziłem 10 szt kapusty kamiennej i 4 krzaczki pomidorów 🙄 W tym roku już 70szt kapusty i 60 krzaczków pomidorów, takie to dobre było do jedzenia🤭🤭🤭 Tak mnie uspokaja to grzebanie się w ziemi, że częściej jestem przy warzywach niż przy krowach 😂😂😂 Jeszcze wyczytałem, że pekińską można sadzic, to 10szt na próbę posadzilem i zobaczę czy coś wyrośnie, tylko mam jednego szkodnika, KRETA, a wkur**a bo człowiek chodzi dba, a łajza korzenie podnosi i wywraca, musi łachudra specjalnie pod korzeniami kopać, jakby nie mógł na ścieżkach 😒😒🙄🙄🙄

Opublikowano
15 minut temu, bratrolnika napisał:

Te śmieszek nie bądź taki mądry 😜 lepiej odpalaj spawarkę, mój przyjaciel Mieczysław już żuka pali i jedziem na Sochaczew. Zaraz będzie nie pęknięty 😉 

Nie no serio, który z nowych się nadaje? Najlepiej by było używkę z epoki dorwać do szlifu, ale weź tak na wczoraj znajdź. A miałem w zimę remont robić. Nawet zestawy z mahle kupione. To nie było czasu. No to kurła teraz już czas jest 😁

Te 3 stuki chyba zapamiętam do końca życia. Aż żem się zląkł, że korba w kolano uderzy. Można powiedzieć że umarła mi w rękach bo macałem rurki od wtryskiwaczy, wyglądało jakby na jeden nie palił, a to już panewa złapała 

Opublikowano
4 minuty temu, pedro2 napisał:

odpalaj spawarkę

Stoją dwie w garażu, będzie trzeba to i po nocy pospawamy 

Miejscowość Goleńsko koło Łowicza ma gość ogłoszenia na olx, rozbiera ciągniki na części, zadzwoń zapytaj

• Thanks 1
Opublikowano
8 minut temu, Qwazi napisał:

Myślisz, że do koni wrócimy🤔

A będzie nas stać na nie?

8 minut temu, pedro2 napisał:

Te śmieszek nie bądź taki mądry 😜 lepiej odpalaj spawarkę, mój przyjaciel Mieczysław już żuka pali i jedziem na Sochaczew. Zaraz będzie nie pęknięty 😉 

Nie no serio, który z nowych się nadaje? Najlepiej by było używkę z epoki dorwać do szlifu, ale weź tak na wczoraj znajdź. A miałem w zimę remont robić. Nawet zestawy z mahle kupione. To nie było czasu. No to kurła teraz już czas jest 😁

Te 3 stuki chyba zapamiętam do końca życia. Aż żem się zląkł, że korba w kolano uderzy. Można powiedzieć że umarła mi w rękach bo macałem rurki od wtryskiwaczy, wyglądało jakby na jeden nie palił, a to już panewa złapała 

Jutro się dowiem o wał. Chyba że chcesz silnik od Zetora 

Opublikowano
12 minut temu, pedro2 napisał:

Mogę się dopytać w poniedziałek u gościa, który rozbiera ciągniki. Brałem od niego skrzynie razem z mostem. Wcześniej nie odbierze telefonu

5 minut temu, gregor1284 napisał:

A będzie nas stać na nie?

Dużo ich nie ma to i mogą kosztować, gdyby trzeba było 🤷

• Thanks 1
Opublikowano

Szlifierza już mam. 

Dziękuję panowie, w razie czego wiem do kogo się odezwać 👍👍 bo u nas nie ma takich demobili zbytnio. 

Pierwsze co to szlifierz. Po urwaniu okropnie zblokowało wał na głównej stopie. Więc jak blok do wywalenia to nic mi z wału. Trzeba będzie cały motor do remontu szukać.

• Like 1
Opublikowano

Mieciu mam balety za płotem, już dwa razy wołali. Mnie na dzisiaj traktur pilniejszy bo kartofle psiukać czas się zaczął. Ja już się ostatnio wybawił Ty wiesz 😜 po dwóch tygodniach aż wątroba zakłuła 🤦 paanie żeby rządzić to trzeba zdrowie mieć 

Iść poleżeć przy cycu. Podziękować bozi, że na podwórku puściło bo jakby na asfalcie gruchnął to i przednia szyba by była do kupienia i na bank większy bałagan w bloku. 

Opublikowano
7 minut temu, pedro2 napisał:

Mieciu mam balety za płotem, już dwa razy wołali. Mnie na dzisiaj traktur pilniejszy bo kartofle psiukać czas się zaczął. Ja już się ostatnio wybawił Ty wiesz 😜 po dwóch tygodniach aż wątroba zakłuła 🤦 paanie żeby rządzić to trzeba zdrowie mieć 

Iść poleżeć przy cycu. Podziękować bozi, że na podwórku puściło bo jakby na asfalcie gruchnął to i przednia szyba by była do kupienia i na bank większy bałagan w bloku. 

Potrzeba to jutro z opryskiwaczem Ci chłopaki przywiozą 

• Thanks 1
Opublikowano
6 godzin temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ile kasy trzeba na jedną sztukę? 

Nie pamiętam. Kiedyś stosowałem mastibiovac. Spytaj weterynarza za ile Ci sprzeda. Trzeba dwie dawki na sztukę. 

Opublikowano
52 minuty temu, gregor1284 napisał:

Potrzeba to jutro z opryskiwaczem Ci chłopaki przywiozą 

3 minuty po telefonie do kolegi już miałem mf255 na podwórku 👍 trzeba z ludźmi żyć 

• Like 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v