Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

Ja tam nie wiem 

W internetach lata plota że za ładowacz od ursusa jeden z centralnej polski dostanie pieniądze i pół litra od jednego z wielkiej polski

Jedzie i tur i ursus do Wielkopolski mogę nawet w sądzie zeznać 

• Like 2
Opublikowano
szymon09875 napisał:

@Chłoporobotnik co żeś się Pjoter tak skrzywił ? Ja nie chcę sprzedać a oni pilnie chcą kupić to co poradzić. Jak @gregor1284wczoraj pisał że zarobił 200 zł praktycznie bez dotykania towaru to się tak nie krzywiles 😲

1 minutę temu, Strongman napisał:

Oni znajomych nie namawiają czy sąsiadów, bardziej się izolują.

Jakie izolują o.o wiesz w jakiej silnej wspólnocie oni żyją ? Tam nie ma problemu żeby jeden drugiemu pomógł. Jakby rolnicy umieli się tak dogadywać to by wielu kryzysów można było uniknąć 

to masz rację tam jeden drugiemu mega pomaga ja też mam kilku znajomych ale żaden z nich na nic nie namawia

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, danielhaker napisał:

Skąd? Nawet nie wiedziałem, że w okolicy był ksiądz który rolnictwem się jeszcze zajmował 😛 Wczoraj akurat przy piwie kolega mówił że w Makarówce kiedyś taki był, a gdy zmarł i nastał nowy to w dzierżawę wziął ten celebryta Gr....dzki co ludziom za zboża nie płaci

daniel widziałeś euromilk bierze się za produkcje beczkowozów 😛

Opublikowano
21 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Marek o separatorze się wypowiedz , bo somatyke muszę obniżyć

A co się dzieje?. Może napisz jakie masz problemy i co może być powodem. 

Przed chwilą, radekz200 napisał:

Oby zadbali o szczelność, bo u mnie z paszowozu wylatuje bokami 🤣🤣

Opublikowano
5 minut temu, radekz200 napisał:

I wycinaków 

16 minut temu, Łolek napisał:

Jedzie i tur i ursus do Wielkopolski mogę nawet w sądzie zeznać 

I ten Ursus robi pyr pyr pyr

A w internetach jeszcze mówią że jedzie coś do czerwonego

Coś drogiego często używanego 

Opublikowano

Pada ciut 

16876097261725598082426280879903.jpg

6 minut temu, Karol6130 napisał:

I wycinaków 

I ten Ursus robi pyr pyr pyr

A w internetach jeszcze mówią że jedzie coś do czerwonego

Coś drogiego często używanego 

Do czerwonego i do zielonego też będzie ich 🙆‍♂️

Opublikowano
22 minuty temu, radekz200 napisał:

2 godziny temu, danielhaker napisał:

Skąd? Nawet nie wiedziałem, że w okolicy był ksiądz który rolnictwem się jeszcze zajmował 😛 Wczoraj akurat przy piwie kolega mówił że w Makarówce kiedyś taki był, a gdy zmarł i nastał nowy to w dzierżawę wziął ten celebryta Gr....dzki co ludziom za zboża nie płaci

No, rok temu jak paszowóz negocjowałem to mówił że za rok będą beczki mieli. Powód prosty, nikt teraz nowych obór nie stawia na ściółce (pojedyncze wyjątki), więc rynek rozrzutników powoli się kurczy

Opublikowano
17 minut temu, leszek1000 napisał:

A co się dzieje?. Może napisz jakie masz problemy i co może być powodem

Nic się zapewne nie dzieje. Marcin gównoburze robi 🤦

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Pomorzanin1222 napisał:

@marcin19071980

Co mogę zasiać lub posadzić po kapuście wyciętej teraz a czego nie?

Buraczki ,Pekinke, sałatę, kalafior ogórki.Ty musisz myśleć do przodu a nie w momencie gdy wycioles kapustę myśleć co dalej.Juz powinna następna rozsada być do sadzenia w tym momencie.To jest trochę do du... myślenie 

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

Kisiel, budyń i zasiać nadzieję 😉

On źle do tego podchodzi.Jak chce na tym zarabiać to ziemia ma się gotować a nie leżeć i czekać na decyzję gospodarza.

Opublikowano
1 minutę temu, Baks00 napisał:

Jest plan zakopcowac marchew z wyslodkami -czy się uda🤔nie wiem ale spróbować muszę 🤷

Marchew z ziemniakami kisilem jak parowane były kolumną.Wychodzilo fajnie 

Opublikowano
3 godziny temu, szymon09875 napisał:

Ostatnie dwa razy częstowalem ich kaszanka i się uspokoili 

Jak spytałem czy płacą im z kilometra czy z godziny to było spokoju na 3 lata. Teraz krążyli po wsi ale chyba tylko rekonesans robili🤭

Opublikowano
2 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Marchew z ziemniakami kisilem jak parowane były kolumną.Wychodzilo fajnie 

Chodzi mi by przechować nie zwalając do piwnicy

Już raz z otrębami owsianymi nie zdało rezultatu

Opublikowano
6 minut temu, Karol6130 napisał:

Się porobiło 

Premier polski krzyczy jak były kanclerz...

Czego tam się drze?

Opublikowano
46 minut temu, leszek1000 napisał:

A co się dzieje?. Może napisz jakie masz problemy i co może być powodem. 

Oby zadbali o szczelność, bo u mnie z paszowozu wylatuje bokami 🤣🤣

A dostałem pismo z mleczarni , szczegóły tylko priv

1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

To raczej nie w ten sposób?

To w jaki ?

Opublikowano
1 godzinę temu, Leszy napisał:

Już nawet jednej sztuki z dobrym mlekiem nie znajdziesz, że tego potrzebujesz? 😜😉🙃

Znajdę dużo ,ale już nie idzie nic ten tego 🤷

Od czego zacząć żeby obniżyć w stadzie ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v