Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
43 minuty temu, Uziu92 napisał:

Kazał pan musiał sam....

IMG_20230623_172916.jpg

Kolega dzwonił 

28 minut temu, Marcin133 napisał:

Okolice do Kutna i Piątku mam tą samą drogę. Nie kojarzę maszyny ani delikwenta

Wczoraj koło ciebie jechałem znów 

Opublikowano
Strongman napisał:

Przed chwilą, danielhaker napisał:

Co Ty, od tygodnia tylko straszy. Tydzień temu co tak w nocy ładnie padało to 35 spadło i od tamtej pory wszystko omija. Na razie biedy nie ma

Jakieś plotki mnie doszli ze ktoś buduje w twoich stronach silos taki ze 1cm wysokości to pojemność całego tira.

Ale w bliskiej okolicy? Z trzech skupów co mam obok siebie to dwóch na pewno nie, ale jednego z nich podpytam jutro czy coś wie

Łolek napisał:

No trzeba oblać transakcję 

Znajdźcie mi klienta na to  znaczy siewnik 

image000003.jpg

IMG_20230623_204303.jpg

ile za to? coś więcej na jego temat?

Opublikowano
37 minut temu, lukasz20 napisał:

Dziękuję trochę się ciągnie ale w poniedziałek zakończą na domu. Zajedź kiedy to pobajerujem, kłota Ci dam🤭

Jest jaka kurierka co wozi taki "towar"?

Słyszałem kiedyś historie. Kurier zabrał paczki w piątek i zuka na weekend w domu miał. W niedzielę coś przy żuku śmierdzi no to wlazł na pake i szuka po tych paczkach. Znalazł która to a w niej kot zdechly. No to podumał ze będzie kicha jak takiego śmierdzącego komuś dostarczy i złapał kota, załadował w karton i pierwsza przesyłka w poniedziałek ten karton żeby ten kot mu nie zdechł. Zawiózł babce babka otwiera i zdebiala. Córka jej tego kota do pochowania wysłała 

• Haha 4
Opublikowano
5 minut temu, danielhaker napisał:

Ale w bliskiej okolicy? Z trzech skupów co mam obok siebie to dwóch na pewno nie, ale jednego z nich podpytam jutro czy coś wie

Chyba z krzeska i człowiek kupuję kukurydzę.

Opublikowano
50 minut temu, Łolek napisał:

👍🤫

Co wam powiem to wam powiem ale z mądrymi ludźmi to się robi fajne handle @Aktywnyrolnik7245wczoraj dawał 50 🤦‍♂️a dzisiaj inny kolega kupił bez targu tylko nie wiem czy mogę mówić kto 

Upsss już wiadomo kto 

No nie pierdziel że sprzedałeś Ursusa za 100 tys 🤔 

Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, szymon09875 napisał:

Pewno że kupił ;)

Dzwonili do Ciebie Panie Kwasi?

Dzwonili. Ugadane👍

56 minut temu, Łolek napisał:

👍🤫

Co wam powiem to wam powiem ale z mądrymi ludźmi to się robi fajne handle @Aktywnyrolnik7245wczoraj dawał 50 🤦‍♂️a dzisiaj inny kolega kupił bez targu tylko nie wiem czy mogę mówić kto 

Upsss już wiadomo kto 

Ja też lubię konkretną rozmowę 🤗

5 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

No nie pierdziel że sprzedałeś Ursusa za 100 tys 🤔 

Widzisz, czasami decyzje muszą być szybkie. 5 minut przez telefon i ursusa mi ma. Prawda Marek @Łolek🤔

Edytowane przez Qwazi
  • Like 2
Opublikowano
35 minut temu, Strongman napisał:

Jakieś plotki mnie doszli ze ktoś buduje w twoich stronach silos taki ze 1cm wysokości to pojemność całego tira.

To silos musi mieć około 65-67m średnicy.

Dużo jak na moją wyobraźnię.

Opublikowano
13 minut temu, Qwazi napisał:

Dzwonili. Ugadane👍

Widzisz, czasami decyzje muszą być szybkie. 5 minut przez telefon i ursusa mi ma. Prawda Marek @Łolek🤔

Wszystko fajnie....ale gdzie na borysz mam się wybrać??

Opublikowano

Ludzie te panele ogrodzeniowe to z jakiegoś grubszego drutu robią też 🤔 bo potrzebuje na kojec dla psa 

Opublikowano
Przed chwilą, Aktywnyrolnik7245 napisał:

🤔 bo potrzebuje na kojec dla psa 

robią z 5 np

Opublikowano
6 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ludzie te panele ogrodzeniowe to z jakiegoś grubszego drutu robią też 🤔 bo potrzebuje na kojec dla psa 

Dla kundla będzie, dla szalonego owczarka to lipa

Opublikowano
25 minut temu, Qwazi napisał:

Dzwonili. Ugadane👍

Reczylem za to więc nie mieli wyboru ;)

No to dwa nabytki na wielkopolske zjadą, znaczy udany dzień wczoraj do handlu był 👌

• Like 2
Opublikowano
11 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Były kiedyś z 4mm drutu, takie kupowałem dla psa, tylko teraz jest ogrodzenie, a nie mam psa.

Opublikowano
38 minut temu, danielhaker napisał:

ile za to? coś więcej na jego temat?

Daniel numer na pw ci wysilę bo to kolegi 

Wiem że na chodzie siał do końca tylko teraz ilość większa i wynajmuje 

Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, jahooo napisał:

Wiele taki ? Siał by tym soję po przeróbkach ?

Nie wiem to kolegi  

Dostałeś pw 🤔

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał:

mi wychodzi silos o promieniu 31m

Zależy od przyjętych danych.

Auto 26t gęstość 750. W zaokrągleniu to 35m³

Więc pole powierzchni o grubości 1cm to 3500m²

To podzielić przez pi i wyciągnąć pierwiastek i mamy  promień 33,77m

No ale że zboża różne to zaokrągliłem i dla owsa🤭

Opublikowano
2 minuty temu, malaczarna napisał:

Sąsiad zamienił szczeniaka kundelka na 3 kotki. Także handel wymienny Panie  Prezesie. Tanie jak zboże i truskawy

To myślę że koty po 1000 a pies 3000 to uczciwe ceny 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v