Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie burza do Szkopów, a te samochody z parkingu jusz na polskie lawety ładują🤣

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Nie burza do Szkopów, a te samochody z parkingu jusz na polskie lawety ładują🤣

Wujo  dwa lata temu pięknego forestera po gradzie kupił za pół ceny. Jeździ tak do dzis wcale mu nie przeszkadza ze caly w dołki.

Opublikowano
51 minut temu, bratrolnika napisał:

A to mi akurat nie przeszkadza, przecież pisałem że to dla żony 😁

A to niebezpieczne jest. Wiesz ze jak kobieta szybko chodzi to jej się rozchodzi 😉

32 minuty temu, Qwazi napisał:

A na co mi on🤔

No chciałeś gliny 

• Haha 1
Opublikowano
22 minuty temu, Agrest napisał:

Bukiet dla przyszłej teściowej?

Tylko której 🤔...ja od wczoraj to już nie chwytam...możliwe, że przyszła teściowa Karola jest teściową Marcina, a teść Karola przyszłym teściem Marcina 🤦😱...pomieszanie z poplątaniem🤭

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Azor07 napisał:

Może ktoś doradzi czym zwalczyć chwastnicę jednostronną w dyni (podobno można środkami od ogórków) ? ,ale też nie wim jakim można . Piękna pogoda ,deszczu brak . @Agrest może coś doradzisz,bo uprawiałeś ,może Agil-S 100 EC ?

Jak najbardziej agil pasuje. Lubiłem ten środek bo że wszystkich graminicydów najszybciej dawał objawy działania, bo nawet po 3 dniach, gdzie na targę trzeba było te 2 tyg czekać.

No i można dawki dzielone stosować

Opublikowano
5 godzin temu, Strongman napisał:

Byłem w mieście w PGE zamrozić ten prond, o 7rano zajechałem a wyszłem o 11 a za mno jeszcze taka kolejka i w środku tyle samo ludzi.

20230622_103534.jpg

Młode ludzie, a pomysłu za grosz, toć to można załatwić bez ruszania dupska z domu.

• Like 1
Opublikowano
29 minut temu, Qwazi napisał:

Tylko której 🤔...ja od wczoraj to już nie chwytam...możliwe, że przyszła teściowa Karola jest teściową Marcina, a teść Karola przyszłym teściem Marcina 🤦😱...pomieszanie z poplątaniem🤭

Niegrzecznyś

A ja coś miałem dla teścia 

20230622_191227.jpg

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Obornik to głupota w 12 godzin , słomę to podejmę decyzję w żniwa ile i gdzie będę ciął , gnojówki nie leje na pola , qq na ziarno nie sieje , krowy mam na uwięzi to nie kwalifikuje się , nie wypasam  , 

Pozostałe to co , zróżnicowana struktura uprawy to mam siać 20 % łubinu który nie przynosi zysku 🤷

Noo, w tym rok, to nie jedna uprawa może nie przynieść zysku

Opublikowano
2 minuty temu, jacor73 napisał:

Młode ludzie, a pomysłu za grosz, toć to można załatwić bez ruszania dupska z domu.

A to o ile to taniej będzie? Ja to jeszcze nigdy tego nie składałem.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, jacor73 napisał:

a ile taniej to nie wiem

Tyle ile teraz.

9 minut temu, 6465 napisał:

A to o ile to taniej będzie? Ja to jeszcze nigdy tego nie składałem.

Bo nigdy takiego składania nie było.

Edytowane przez Desperado
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v