Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Nie robiłem bo kolejki a termin do końca czerwca ,kiedy przejeżdżałem obok to wstempowalem i odpuszczałem a teraz zaplanowałem i pojechałem a co tam będę koczował cały dzień i się udało a kolejki dlatego że do tego biura należy kilka powiatów,agencja jest zawsze w każdym powiecie a tu do jednego biura 5 powiatów wienc kolejki w agencji to pikuś z tym PGE.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
Przed chwilą, soltys48 napisał:

W pierwszej klasie jak była wszawica w szkole to zsypali nam głowy w szkole tym dziadostwem i zawinęli chustkami. Do końca życia tego nie zapomnę 

Może zaczną z powrotem. Ile po szkołach się tego znowu wykrywa to głowa mała. 

1 minutę temu, radekz200 napisał:

no nadają na jutro i sobotę ulewy 😛

U nas też nadawali, a Wyszogród wszystko zgarnął.....

Opublikowano
4 minuty temu, Leszy napisał:

Może zaczną z powrotem. Ile po szkołach się tego znowu wykrywa to głowa mała. 

Póki jedna rodzina mieszkała w okolicy to dwa razy do roku takie akcje były. Wyprowadzili się i wszy razem z nimi

Opublikowano
7 minut temu, Strongman napisał:

Nie robiłem bo kolejki a termin do końca czerwca ,kiedy przejeżdżałem obok to wstempowalem i odpuszczałem a teraz zaplanowałem i pojechałem a co tam będę koczował cały dzień i się udało a kolejki dlatego że do tego biura należy kilka powiatów,agencja jest zawsze w każdym powiecie a tu do jednego biura 5 powiatów wienc kolejki w agencji to pikuś z tym PGE.

W grudniu raz zajechałem, kolejka.

Następnym razem za 15 minut przed zamknięciem w piątek. Z marszu do okienka, 5 minut i finito

Opublikowano
15 minut temu, soltys48 napisał:

W pierwszej klasie jak była wszawica w szkole to zsypali nam głowy w szkole tym dziadostwem i zawinęli chustkami. Do końca życia tego nie zapomnę 

U nas denaturatem smarowali i folie na łeb 😂😂

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Agrest napisał:

W grudniu raz zajechałem, kolejka.

Następnym razem za 15 minut przed zamknięciem w piątek. Z marszu do okienka, 5 minut i finito

Zależy jak się trafi,ja to zawsze zle trafiał ,ale i te pracownicy z PGE to się napracują przez tyle miesięcy od lipca będą mieli już spokój tyle ludzi obsłużyć. Nic dziwnego że dali przeszło puł roku terminu na to.

Na pis na pewno nie zagłosują.

Opublikowano
46 minut temu, Strongman napisał:

Byłem w mieście w PGE zamrozić ten prond, o 7rano zajechałem a wyszłem o 11 a za mno jeszcze taka kolejka i w środku tyle samo ludzi.

20230622_103534.jpg

takie kolejki to powinne być, ale pod biurami polityków, u ich domami, by dać im po mordzie. 

po uja jakieś wnioski, jak można było ustawą to załatwić i wszystko poza limitem drożej i uj. 

a tak podanie, o podanie, podania o podanie i naród siem cieszy bo dajom 😤😡

2 minuty temu, soltys48 napisał:

Denaturat szedł na powtórkę

@radekz200po LETKIM gradzie 

IMG20230622064317.jpg

to ta wymarznięta🤔

Opublikowano
6 godzin temu, Karol6130 napisał:

Zapalenie płuc u 4 

Przegrzane są i cały czas gorączka 40 stopni

Efekt mojej głupoty 

Daj zastrzyk i za trzy doby do krycia

Sprawdź czy ma śluz na dwie doby po zastrzyku 

No miała śluz , ale czekam na konkretne objawy

Opublikowano (edytowane)

Żem złożył te dopłaty tych eko schematów ponapisywał ,a co tam a już w ministerstwie chapaja do Odr że tak słabo ludzi namówili, widocznie małe zainteresowanie.

Lepiej pisać niż robić jak mleko I zboże tanie bo te schematy to obowiązek dużo rejestrów rozmaitych. 

Opublikowano
18 minut temu, soltys48 napisał:

Denaturat szedł na powtórkę

@radekz200po LETKIM gradzie 

IMG20230622064317.jpg

O proszę ,a tak narzekał że wymarzła i jeszcze odszkodowanie wyrwał . Widzicie z takich trza brać przykład 😛

8 minut temu, Strongman napisał:

Żem złożył te dopłaty tych eko schematów ponapisywał ,a co tam a już w ministerstwie chapaja do Odr że tak słabo ludzi namówili, widocznie małe zainteresowanie.

Bo dla prawdziwego rolnika to tam nie bardzo jest z czego wybrać 🤷. Ja tylko część poplonów wpisałem a reszta dla dopłatowców dobra

Opublikowano
2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

O proszę ,a tak narzekał że wymarzła i jeszcze odszkodowanie wyrwał . Widzicie z takich trza brać przykład 😛

Może byłbyś łaskaw przeczytać czy to jest ta, która wymarzła😠...

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Bo dla prawdziwego rolnika to tam nie bardzo jest z czego wybrać 🤷. Ja tylko część poplonów wpisałem a reszta dla dopłatowców dobra

Za kładzenie obornika hajs,za cięcie słomy hajs za cięcie słomy i polanie gnojówką hajs,za przyoranie słomy po qq na ziarno hajs tać każdy przorywuje,że krowa stoi na ściółce hajs,wypas hajs,i dużo innych rzeczy co się robi a to się zalica.

Tylko ze to wszystko trzeba opisywać i zgłaszać a nie tylko złożyć wniosek I czekać jak kiedyś.

Opublikowano
35 minut temu, radekz200 napisał:

mata lepsza? 

IMG_4629.jpeg

Po co pytasz, jak wiadomo że nikt nie ma lepiej niż Ty😜

22 minuty temu, HF86 napisał:

takie kolejki to powinne być, ale pod biurami polityków, u ich domami, by dać im po mordzie. 

po uja jakieś wnioski, jak można było ustawą to załatwić i wszystko poza limitem drożej i uj. 

a tak podanie, o podanie, podania o podanie i naród siem cieszy bo dajom 😤😡

to ta wymarznięta🤔

Ale dzięki temu chyba wielu w sidła złapali bo zmienili im taryfy na super korzystne dla energetyki🤣

Opublikowano
6 minut temu, Qwazi napisał:

Może byłbyś łaskaw przeczytać czy to jest ta, która wymarzła😠...

Upał taki i jeszcze mam czytać , nie chce mi się 

Opublikowano
12 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

🤷

Marcinek że jesteś z jednego roku z Wiesiem to nie zwalnia z czytania ze zrozumieniem 

1 minutę temu, PAN88 napisał:

A odszkodowanie się wzięło 🤔 oj się weźmy długopis za takich 🤣😁

Drugi

Opublikowano
4 minuty temu, Strongman napisał:

Za kładzenie obornika hajs,za cięcie słomy hajs za cięcie słomy i polanie gnojówką hajs,za przyoranie słomy po qq na ziarno hajs tać każdy przorywuje,że krowa stoi na ściółce hajs,wypas hajs,i dużo innych rzeczy co się robi a to się zalica.

Tylko ze to wszystko trzeba opisywać i zgłaszać a nie tylko złożyć wniosek I czekać jak kiedyś.

Obornik to głupota w 12 godzin , słomę to podejmę decyzję w żniwa ile i gdzie będę ciął , gnojówki nie leje na pola , qq na ziarno nie sieje , krowy mam na uwięzi to nie kwalifikuje się , nie wypasam  , 

Pozostałe to co , zróżnicowana struktura uprawy to mam siać 20 % łubinu który nie przynosi zysku 🤷

Opublikowano
3 godziny temu, bratrolnika napisał:

trzeba było nową, a nie używaną brać

koniec lat osiemdziesiątych  se skarpetę kupiłeś ,pamiętam 88 slipy trzeba bo nad jeziora ,akuratkupiłeś ,z  pod lady . trza było .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v