Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, HF86 napisał:

w mym życiu, raczej z tym problemem się nie spotkam osobiście 🤭

Ja też, jeśli chodzi o moje ciągniki🤷

10 minut temu, Łolek napisał:

To ja się żenię czy ty bo  bo czegoś nie rozumiem, gadasz o tej żeniaczce a nawet nie wiesz co gdzie i za ile 

Marek, to pewnie już za nim i ...nie pamięta ani nie jest na bieżąco 🤔

Opublikowano
12 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

@Łolek Marek to ile ślub może wynieść?

Jak Ci tak mocno szkoda raz w życiu 1000zł dać to idź gdzieś do kapucynów poszukaj, za darmo pewnie dadzą. 

Nawet tacy nie zbierają. To będziesz ustawiony do końca życia 🤦

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

a więc to jednak przez Ciebie. 

tak podejrzewałem. 

dzisiaj tak nie rób, bo będę w okolicy i nie chcę dyskomfortu prowadzenia auta 😤

Dzisiaj też muszę, nawet kropla deszczu nie spadła 🤦🏼‍♂️

Opublikowano
7 minut temu, kizak napisał:

A ,, dziada'' ,to my tu mamy ,mówił że nawet był ministrantem 😉. No jak Gregor łapiesz się do imprezy😉

Nie. Bo znów bym się musiał wykosztować a główny bohater donosił kiedyś na mnie do władzy 

• Haha 1
  • Sad 1
Opublikowano
Łolek napisał:

23 minuty temu, slawek74 napisał:

rozścinałeś czy jak filtry ? ja na rożnym paliwie jeżdżę czy jeździłem filtry przecinałem i glądałem różnica tylko w cenie b0 tylko na zimę

Sławek no jak dobre to po co na zimę B0 🤔

Ale w sumie parę złoty zaoszczędziłeś przez te lata i jest luksus 😉

b0 kupuję jak robię zapady b7 na bierząco a czasem jak cenę za b0 wywalą 20gr więcej to już też nie a bywalo i 30gr różnicy

Opublikowano (edytowane)

Ktoś jeszcze narzeka że sucho.800metrow od moich upraw wszystko w pasie 3km wygląda tak.Ale popadało.

IMG_20230616_081111_181.jpg

IMG_20230616_081643_341.jpg

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
7 minut temu, Karol6130 napisał:

Ja narzekam 

Bo sucho

Po niedzieli ma być 30* to może się doczekasz.

Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, Marcin133 napisał:

Jak tam złapał was deszcz bo Zgierz ponoć dostał . U nas nic

Sucho jak u babki po menopauzie 

1l słownie jeden litr, kurna ciężki czerwiec, a wczoraj jak paszę mi przywiezli to mówił kierowca że okolice Żychlina to dawalo deszczem od rana 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
Przed chwilą, Andpol napisał:

@marcin19071980 a rzepak pszenica jak wygląda? U mnie wody jest i pada i ma padać.

IMG_20230616_101241.jpg

Jeszcze zielona a już omlucona i leży.Najbardzie jeczmienie i owsy ucierpiały 

Opublikowano
27 minut temu, Pafnucy12 napisał:

5,77

czas zmienić dostawce 😂

33 minuty temu, bratrolnika napisał:

Nie, czteroletnią, po wielu rozmyślaniach i dywagacjach posłuchałem @Agresta, i zamiast nowej bidy kupiłem paroletni full wypas, a za to co zostało zrobiłem kostkę i komunię młodemu. 

a idź ty darek i nie bedziesz należał do elity 😛

Opublikowano
5 minut temu, Łolek napisał:

Sucho jak u babki po menopauzie 

1l słownie jeden litr, kurna ciężki czerwiec, a wczoraj ja9 paszę mi przywiezli to mówił kierowca że okolice Żychlina to dawalo deszczem od rana 

Wierzbie podobno też ładnie dostało....Ej z ta babka to dobre😉😁

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, slawek74 napisał:

b0 kupuję jak robię zapady b7 na bierząco a czasem jak cenę za b0 wywalą 20gr więcej to już też nie a bywalo i 30gr różnicy

Dobra dobra nie tłumacz się 😉, zgrywam się 

Za B0 płacę tyle co za normalną na stacji w moim regionie 

4 minuty temu, Marcin133 napisał:

Wierzbie podobno też ładnie dostało....Ej z ta babka to dobre😉😁

Ostatnio często do Kutna latam to byś adresa  podesłał to byśmy zakawowali kiedy 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Pafnucy12 napisał:

..,i sie kosi sie....

IMG_20230616_101449.jpg

I się grabi się...

A kosić się też się będzie się...ale jutro 😉

IMG_20230616_104339_649.jpg

Edytowane przez Qwazi
  • Like 1
Opublikowano
14 minut temu, Andpol napisał:

A rzepaki?

U nas nie ma rzepaku.Szkoda ziemi na rzepak.

Opublikowano
52 minuty temu, pedro2 napisał:

Jak Ci tak mocno szkoda raz w życiu 1000zł dać to idź gdzieś do kapucynów poszukaj, za darmo pewnie dadzą. 

Nawet tacy nie zbierają. To będziesz ustawiony do końca życia 🤦

Ej ja tylko pytam ile ? Mi nie szkoda

Opublikowano
22 minuty temu, marcin19071980 napisał:

U nas nie ma rzepaku.Szkoda ziemi na rzepak.

Pewnie szkoda też opodatkować

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v