Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, Szymi40 napisał:

Łąka  miesiąc  od koszenia-  od 15 maja   nic nie padało  wczoraj i dziś  5mm.  rynce opadają- 

lokk.jpg

2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Bo ponad 3 tygodnie bez deszczu. Nie licząc 2mm w 3 czy 4 podejściach i obfitych ros.

Mówiłeś że u was lepiej jak sucho niż jak pada :o

ZObacz co u niego na łące się dzieje. U mnie zresztą to samo 

Opublikowano

przyjdzie chyba tylko lucernę siać ,tylko że ona grymaśna ,i na każdej ziemi nie będzie . Dorwalem kawałek pola ,wygnoiłem ,wapno dałem ustawowo bo lubi ,a ona chyba za kretami polazla ,ni hu hu ni ma 

Opublikowano
28 minut temu, HF86 napisał:

swoją drogą toto trochę przerażające, że dają starszym panom państwa we władanie 🥺

Celowe działanie, posadzić figuranta wysoko na stołku i kierować nim jak kukiełką. W dzisiejszych czasach nie ważne kto siedzi na stołku tyko kto pociąga za sznureczki.

Opublikowano (edytowane)
Przed chwilą, szymon09875 napisał:

Nie życzę żebyś zobaczył jak to jest 1.5 miesiąca z okrągłym zerem.. 

To lepiej ugorem puścić niż takie tereny uprawiać...

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

Kto tego nie doświadczył nie zrozumie nigdy choćby wczesnego siewu 

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Tak najłatwiej ale weź pracuj i dorób się na takich terenach wtedy będziesz wszystko szanował 

• Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, soltys48 napisał:

Tak najłatwiej ale weź pracuj i dorób się na takich terenach wtedy będziesz wszystko szanował 

To u Was nie ma etatów? Przecież jakby to naszym bambrom dał to by tym rzucili pewnie po jednym roku i poszli gdziekolwiek do roboty.

Opublikowano
3 godziny temu, szymon09875 napisał:

No ale do Marysi to ci daleko 😉 kawał chłopa 

Kawał chłopa 😁 ,   ,wypasiony jak szczur w żelaznym sklepie , prawie kulturysta z Oświęcimia , taka wersja wyścigowa😪

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

To u Was nie ma etatów? Przecież jakby to naszym bambrom dał to by tym rzucili pewnie po jednym roku i poszli gdziekolwiek do roboty.

Są i co?

Widać takie z nich gospodarze 

Opublikowano
soltys48 napisał:

Daj spokój jemu nie warto tłumaczyć i tak będzie uważał że ma rację Taki stary kawaler,maruda,już nad trumną stoi a pewnie młodszy odemnie 😂 Nie trawie tego gościa

• Like 2
Opublikowano

No i nie lepiej przynosić stały pieniądz do domu? 

Pracowałem na etacie 

Wolę to co robię, czasami trzeba się dobrze na ćwiczyć żeby wypłata była ale robię u siebie,dla siebie i swoich bliskich 

• Like 2
Opublikowano
9 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Mając taką ziemię nie trzeba się znać, byle jak posiać i samo urośnie te 3-4 tony 😉 byście mieli pojęcie to rekordy by u was były

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

Pracowałem na etacie 

Wolę to co robię, czasami trzeba się dobrze na ćwiczyć żeby wypłata była ale robię u siebie,dla siebie i swoich bliskich 

Też niezbyt lubię to co robię ale z dwojga złego wolę to niż patrzeć w niebo czy popada czy nie. Urośnie to będzie, nie urośnie trudno.

Mając taką ziemię nie trzeba się znać, byle jak posiać i samo urośnie te 3-4 tony 😉 byście mieli pojęcie to rekordy by u was były

8 ton pszenicy teraz już mało kogo dziwi w RSP albo u dużych. Mi i 3 wystarczą.

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Kiedyś oglądałem wywiad z Grynem i mało się nie osmarkałem. 5 lat w Wlkp i zwija interes 🤭

• Haha 1
Opublikowano
14 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Ano niestety Pjoterek żeby na takim czymś rodziło to trzeba trochę wiedzy i rozumu posiadać 

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Też niezbyt lubię to co robię ale z dwojga złego wolę to niż patrzeć w niebo czy popada czy nie. Urośnie to będzie, nie urośnie trudno.

8 ton pszenicy teraz już mało kogo dziwi w RSP albo u dużych. Mi i 3 wystarczą.

8 ton to powinna być norma 

Opublikowano
2 godziny temu, 6465 napisał:

U mnie prosta rachuba. 305m² kostki + obrzeża to 16tys. I robota 39650

Plus minus 180zł/M2

Postaram się na dniach swoją zliczyć, to też napisze ile mnie wyszło 

1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Pożyczysz mu bielarki bez stówy?

Przecież może pożyczyć i bielarke, i stówę 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
12 minut temu, soltys48 napisał:

Pracowałem na etacie 

Etat też dobry jak nie jesteś sam na gospodarstwie, można kredyt brać i się rozwijać  

Opublikowano

8 ton to powinna być norma 

Przekonaj tych co sieją 100kg saletry w kwietniu. Zresztą co z taką kupą zboża robić 🤔 Jak mi w zeszłym roku sypnęła prawie 7 to jeszcze na jeden rok jej mam a zaraz żniwa i jeszcze najmniej tona będzie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v