Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, Szymi40 napisał:

Łąka  miesiąc  od koszenia-  od 15 maja   nic nie padało  wczoraj i dziś  5mm.  rynce opadają- 

lokk.jpg

2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Bo ponad 3 tygodnie bez deszczu. Nie licząc 2mm w 3 czy 4 podejściach i obfitych ros.

Mówiłeś że u was lepiej jak sucho niż jak pada :o

ZObacz co u niego na łące się dzieje. U mnie zresztą to samo 

Opublikowano

przyjdzie chyba tylko lucernę siać ,tylko że ona grymaśna ,i na każdej ziemi nie będzie . Dorwalem kawałek pola ,wygnoiłem ,wapno dałem ustawowo bo lubi ,a ona chyba za kretami polazla ,ni hu hu ni ma 

Opublikowano
28 minut temu, HF86 napisał:

swoją drogą toto trochę przerażające, że dają starszym panom państwa we władanie 🥺

Celowe działanie, posadzić figuranta wysoko na stołku i kierować nim jak kukiełką. W dzisiejszych czasach nie ważne kto siedzi na stołku tyko kto pociąga za sznureczki.

Opublikowano (edytowane)
Przed chwilą, szymon09875 napisał:

Nie życzę żebyś zobaczył jak to jest 1.5 miesiąca z okrągłym zerem.. 

To lepiej ugorem puścić niż takie tereny uprawiać...

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

Kto tego nie doświadczył nie zrozumie nigdy choćby wczesnego siewu 

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Tak najłatwiej ale weź pracuj i dorób się na takich terenach wtedy będziesz wszystko szanował 

• Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, soltys48 napisał:

Tak najłatwiej ale weź pracuj i dorób się na takich terenach wtedy będziesz wszystko szanował 

To u Was nie ma etatów? Przecież jakby to naszym bambrom dał to by tym rzucili pewnie po jednym roku i poszli gdziekolwiek do roboty.

Opublikowano
3 godziny temu, szymon09875 napisał:

No ale do Marysi to ci daleko 😉 kawał chłopa 

Kawał chłopa 😁 ,   ,wypasiony jak szczur w żelaznym sklepie , prawie kulturysta z Oświęcimia , taka wersja wyścigowa😪

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

To u Was nie ma etatów? Przecież jakby to naszym bambrom dał to by tym rzucili pewnie po jednym roku i poszli gdziekolwiek do roboty.

Są i co?

Widać takie z nich gospodarze 

Opublikowano
soltys48 napisał:

Daj spokój jemu nie warto tłumaczyć i tak będzie uważał że ma rację Taki stary kawaler,maruda,już nad trumną stoi a pewnie młodszy odemnie 😂 Nie trawie tego gościa

• Like 2
Opublikowano

No i nie lepiej przynosić stały pieniądz do domu? 

Pracowałem na etacie 

Wolę to co robię, czasami trzeba się dobrze na ćwiczyć żeby wypłata była ale robię u siebie,dla siebie i swoich bliskich 

• Like 2
Opublikowano
9 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Mając taką ziemię nie trzeba się znać, byle jak posiać i samo urośnie te 3-4 tony 😉 byście mieli pojęcie to rekordy by u was były

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

Pracowałem na etacie 

Wolę to co robię, czasami trzeba się dobrze na ćwiczyć żeby wypłata była ale robię u siebie,dla siebie i swoich bliskich 

Też niezbyt lubię to co robię ale z dwojga złego wolę to niż patrzeć w niebo czy popada czy nie. Urośnie to będzie, nie urośnie trudno.

Mając taką ziemię nie trzeba się znać, byle jak posiać i samo urośnie te 3-4 tony 😉 byście mieli pojęcie to rekordy by u was były

8 ton pszenicy teraz już mało kogo dziwi w RSP albo u dużych. Mi i 3 wystarczą.

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Kiedyś oglądałem wywiad z Grynem i mało się nie osmarkałem. 5 lat w Wlkp i zwija interes 🤭

• Haha 1
Opublikowano
14 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Ano niestety Pjoterek żeby na takim czymś rodziło to trzeba trochę wiedzy i rozumu posiadać 

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Też niezbyt lubię to co robię ale z dwojga złego wolę to niż patrzeć w niebo czy popada czy nie. Urośnie to będzie, nie urośnie trudno.

8 ton pszenicy teraz już mało kogo dziwi w RSP albo u dużych. Mi i 3 wystarczą.

8 ton to powinna być norma 

Opublikowano
2 godziny temu, 6465 napisał:

U mnie prosta rachuba. 305m² kostki + obrzeża to 16tys. I robota 39650

Plus minus 180zł/M2

Postaram się na dniach swoją zliczyć, to też napisze ile mnie wyszło 

1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Pożyczysz mu bielarki bez stówy?

Przecież może pożyczyć i bielarke, i stówę 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
12 minut temu, soltys48 napisał:

Pracowałem na etacie 

Etat też dobry jak nie jesteś sam na gospodarstwie, można kredyt brać i się rozwijać  

Opublikowano

8 ton to powinna być norma 

Przekonaj tych co sieją 100kg saletry w kwietniu. Zresztą co z taką kupą zboża robić 🤔 Jak mi w zeszłym roku sypnęła prawie 7 to jeszcze na jeden rok jej mam a zaraz żniwa i jeszcze najmniej tona będzie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v