Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
PAN88 napisał:

2 godziny temu, Karol6130 napisał:

No 

150-200 osób i 100‐150 tyś poszło 

A później za pieniędzmi i chłop w skarpetkach po roku

A koperty dają, nawet czasem i po 100 zł się zdarzy, ale to tylko u zamożnych

Znam takie przypadki. Siostra na swoim weselu od szwagra strony od bogatych mliczarzy 500 zł dostała za 4 osoby 😁. A ja byłem z koleżanką i dałem tysiąca za dwoje i wg tych mliczarzy ja biedny jestem

to mliczarze a ludzie znam przypadek gdzie na chrzcinach bidna chrzestna dała 500 a bogaty chrzestny co przyjechał nową furą 100 to poprostu taki typ ludzi ale cotam...

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Gregor ma rację.

Posąg dobra sprawa ..😄

Taaa. Afrykański czarodziej, bezcenny eksponat.

11 minut temu, slawek74 napisał:

to inną jakość chodzi...

Nowa jakość w starej cenie 

9 minut temu, Bananek napisał:

nikosulfuron + dikamba

Wczoraj o 18 oprysk, dziś o 6:30 dwuliścienne leżą

IMG_20230614_091859.jpg

Wyolbrzymiles trochę 

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

3.5m od brzegu do dna. W ubiegłym roku taka sytuacja miała miejsce po 15 sierpnia 

IMG20230614073451.jpg

U mnie tak. Też duuuużo mnie niż co roku o tej porze

IMG_20230614_085405_387.jpg

Opublikowano
7 minut temu, slawek74 napisał:

to mliczarze a ludzie znam przypadek gdzie na chrzcinach bidna chrzestna dała 500 a bogaty chrzestny co przyjechał nową furą 100 to poprostu taki typ ludzi ale cotam...

To skromnie

Bratanicy jak do domu wróciła dałem wincyj 

Opublikowano
20 minut temu, slawek74 napisał:

to zredukuj jeszcze o połowę albo i bardziej...

I taki jest cel. 

trumny z kieszeniami nie wynaleźli.

Opublikowano
8 minut temu, Desperado napisał:

Boli widzę że cię nie stać w tej cenie kupić?   :D

🙄🤔🤦Zakończę tę jałową nikomu nie potrzebną dyskusję z panem gumowe ucho. Wszyscy na tym skorzystają. Takiś bogacz to nie składaj o dopłatę do nawozów. Bujaj się sam ze sobą 🙋

Opublikowano
10 minut temu, slawek74 napisał:

Temu bogaty 

Opublikowano
Karol6130 napisał:

7 minut temu, slawek74 napisał:

To skromnie

Bratanicy jak do domu wróciła dałem wincyj 

młody jesteś i nie do końca jak widać rozumiesz...

Opublikowano
gregor1284 napisał:

10 minut temu, slawek74 napisał:

Temu bogaty 

za to umysłowo biedny....

Opublikowano
22 minuty temu, gregor1284 napisał:

Zaraz będziesz uchodził za nieroba jak ja 😁

mało mnie toto obchodzi co kto o mnie myśli. 

na chleb i do chleba starczy, a i młodej raczej nie zabraknie 

pozatym zdrowa i obie ręce ma toto też musi umieć kombinować. 

Opublikowano
HF86 napisał:

20 minut temu, slawek74 napisał:

to zredukuj jeszcze o połowę albo i bardziej...

I taki jest cel. 

jak na wszystko ma i wszystko już ma to czemu nie ale na ,,jednym,, byku się nie dorobisz i jak sam pisałeś to narpierw na to co masz dobrze zaoierdaczałeś...

Opublikowano
Przed chwilą, slawek74 napisał:

jak na wszystko ma i wszystko już ma to czemu nie ale na ,,jednym,, byku się nie dorobisz i jak sam pisałeś to narpierw na to co masz dobrze zaoierdaczałeś...

tak. zmarnowałem na to swoją młodość i czas trochę za to pożyć póki jeszcze jest siła i zdrowie. 

Opublikowano
9 minut temu, HF86 napisał:

I taki jest cel. 

Jakbym miał redukować pogłowie by mieć więcej czasu to chyba bym wolał całkowicie je skasować. Codziennie i tak trzeba by było do nich wstawać, uwiązanym być itd.  

Opublikowano
5 minut temu, Karol6130 napisał:

A skąd brać jak Ty już nie masz😉

2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Dla mnie pieniądze nie mają dużego znaczenia 

I jak się ma jedno do drugiego🤔 oraz do tego, że mnie ciągle napastujesz o majątki🤔🤭🤭🤭🤭

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Karol6130 napisał:

Dla mnie pieniądze nie mają dużego znaczenia 

Daj mi z 10 tysięcy...🤔

Opublikowano
2 minuty temu, Leszy napisał:

Jakbym miał redukować pogłowie by mieć więcej czasu to chyba bym wolał całkowicie je skasować. Codziennie i tak trzeba by było do nich wstawać, uwiązanym być itd.  

przyszłe lato jest przewidziany poziom 0 dla sprawdzenia jak to jest. 

aczkolwiek się nie upieram że to na stałe, bo może w wiacie  potem będzie 20 wołów w dobrostanie do ogryzania traw cennych przyrodniczo i produkcji obornika,  traw ptaszkowych. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v