Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Cukrzycy już nie mam, jak do szkoły chodziłem i całymi nocami balety były to miałem cukrzycę. Powrót że szkoły, coś zjadłem i drzemka była obowiązkowa a później do roboty 

Objawy cukrzycowe, sprawdz glukozę.

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

Siejesz w lutym? A po za tym zmieniają by dostosować do warunków atmosferycznych nie dat 

Ma coś wejść że z azotem legalnie od 1 lutego będzie można ruszać jeśli temperatury dobowe będą odpowiednie. Nie wszystkie te przepisy im wychodzą 

Przed chwilą, marian7k napisał:

Objawy cukrzycowe, sprawdz glukozę.

Że drzemka? Chłopie ja już po 4 do lasu dziś jechałem 

3 minuty temu, hubertb napisał:

I to twoje towarzystwo komusze lat 70 to wie? Czy raczej unika jak może ukazywania się instytucją? 

Komusze towarzystwo to w wszelkiej maści związkach ogrodników, PZW i innych sobie po cichu siedzi 

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Siałem w zeszłym roku. 

A czy agencja musi wiedzieć o tym?

Rób jak chcesz.

Moim zdaniem nie korzystać z czegoś co przysługuje, no to nie jest rozsądne.

Opublikowano
7 minut temu, Belaruss820 napisał:

Pierwszy raz w zyciu mialem takie cos. Najpierw zadzwoniłem do wterynarii, zapytali czy wiem kto odbierze bo.musza wpisac u siebie,mowie ze jeszcze nie dzwonilem. Powiedzieli ze jak zalatwie "bakutil" to wystarczy abym im numer telefonu pozniej podał i tyle.

Dostałem 2 kartki jedna z logiem agencji A druga bez. To obie trzeba do agencji czy jedną tu A drugą tu? Sorki za tyle pytań ale nie mieliśmy w gospodarstwie upadku chyba z 8 lat i się trochę przepisy mogły pozmieniać 

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Siałem w zeszłym roku. 

Raczej każdy stara się unikać pokazywać gdziekolwiek i w jakiejkolwiek instytucji jeśli nie musi. Ja jeśli nie muszę to się nie pokazuje w żadnej instytucji typu urząd. 

A ku... w UB za dobrych czasów to walili mało nóg nie połamali. 

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ma coś wejść że z azotem legalnie od 1 lutego będzie można ruszać jeśli temperatury dobowe będą odpowiednie. Nie wszystkie te przepisy im wychodzą 

No wspomniałem że zmieniają 

Opublikowano
6 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Siejesz w lutym? A po za tym zmieniają by dostosować do warunków atmosferycznych nie dat 

Niema obowiązku być powiązanym z Agencją więc nie musi i na tą chwilę nikt Piotra nie zmusi

• Like 1
Opublikowano
malaczarna napisał:

1 minutę temu, DANDYS napisał:

dlaczego?

Bo takie surowe jajo przy ostrej biegunce może tylko zaszkodzić. Weterynarz odradza też. Dopiero później na wzmocnienie 

a ja wyczytałem że wsadzają całe i zamykają pysk żeby pękło

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Że drzemka? Chłopie ja już po 4 do lasu dziś jechałem 

I co do świtu w lesie drzemka, w lesie póżny świt. Chyba że czołowka przy kasku i ogień...

Opublikowano
1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

🤔🤔

FB_IMG_1673470774823.jpg

Trochę dziwny ten Twój apel...🤔

Opublikowano
4 minuty temu, malaczarna napisał:

Żeby coś dostać trzeba chcieć tylko 

Chciałem, mocno ograniczyłem swoje oczekiwania 

Chcieli mi dać to co prawie mam 

Ich rozumienie rozwoju to dla mnie krok w tył 

Opublikowano
1 minutę temu, stempos1980 napisał:

Niema obowiązku być powiązanym z Agencją więc nie musi i na tą chwilę nikt Piotra nie zmusi

Nie zmuszam. Bynajmniej.

Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

Komusze towarzystwo to w wszelkiej maści związkach

Bo to wchodzi w krew, czy to związek pszczelarzy, wędkarzy czy piłki nożnej musi być legitymacja i zrzeszenie. Oni nie mogą przeżyć bez:

spacer.png

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

Bo to wchodzi w krew, czy to związek pszczelarzy, wędkarzy czy piłki nożnej musi być legitymacja i zrzeszenie. Oni nie mogą przeżyć bez:

spacer.png

Ale Cię tyłek boli, boli... Taki idealny ipn - owski gderacz byś był. Jak byś nie wiedział to coś takiego jak koła pszczelarzy istniały już przed II wojną światową. W latach 20-30 XX wieku. A próby zrzeszeń, spotkań były dużo wcześniej.

Opublikowano
szymon09875 napisał:

3 minuty temu, hubertb napisał:

Opona z przodu widzę DOT świeży.... Ile cenisz 50- 80 tys? 

Opony też dostanie nowe.

No myślę że jak wyjedzie to minimum 85 🤭

1 minutę temu, DANDYS napisał:

o Jezu dziś myślałem że ta k**wę spale , pojebali mi jak nic pompę wtryskową , że z rana nie pali na dotyk tylko musi zakręcić trochę,to dziś mi brakło paliwa za ch*ja nie mogła załapać , jeszcze strasznie pompę słychać powyżej 1800obr

Moja po prawie dwóch miesiącach stania koło pryzmy z agregatem od pół obrotu a pompa nie ruszana prawdopodobnie bo kupiona z ciągnika przywiezionego z Danii zaplombowana i w tym zielonkawym kolorze. 

i właśnie żałuje że ruszałem ją

hubertb napisał:

4 minuty temu, DANDYS napisał:

jeszcze strasznie pompę słychać powyżej 1800obr

Jaki ten dźwięk ma charakter? 

taki cykliczny,jakby sprężyny grały, ciężko mi wyrazić

Opublikowano
5 minut temu, marian7k napisał:

I co do świtu w lesie drzemka, w lesie póżny świt. Chyba że czołowka przy kasku i ogień...

Samosiewy obok lasu to na upartego by można chlastać, wszystko poogarniać to i 6 była. 

Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Rogatego nadużył Ty?

A idź... pić się ostatnio to nie da. A Żywiec jeszcze gorszy, aż strach pomyśleć co będzie dalej. 

4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Jak byś nie wiedział to coś takiego jak koła pszczelarzy istniały już przed II wojną światową

Sama kwestia zrzeszeń jest dla mnie ok, tylko o ile taki związek pszczelarzy(jako nieliczny) nikomu w życiu nie bruździ( oprócz ustawki cenowej), to np. PZŁ, PZW, PZM i reszta towarzystwa uprawiają handel uprawnieniem pod płaszczykiem niesienia światu zbawienia i nadania porządku. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v