Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no u Radka nowa... se może też taką bym kupił... jak Radek chwalił bedzie...

1 minutę temu, slawek74 napisał:

przecież to stara 🤦‍♂️🤷‍♂️

Opublikowano
7 minut temu, slawek74 napisał:

przecież to stara 🤦‍♂️🤷‍♂️

jak ona nowsza od Twoich traktorów 😛

10 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Radek robiłeś już nową prasą?

robiłem o to pierwsza bela 

IMG_4535.jpeg

Opublikowano
1 minutę temu, radekz200 napisał:

i jak? co powiesz? tak szczerze... nie patrz na tych komentujących...

Opublikowano
4 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

elegancko idzie, lekka na traktor, siatka naciągnięta na beli bardzo dobrze, jedyna wada ze gubi za sobą trochę materiału, ale daniel mówi ze u niego nie wiec nie wiem sam czego to wina, zbyt wolnej jazdy czy może materiał drobno pocięty 

Opublikowano
Przed chwilą, radekz200 napisał:

, zbyt wolnej jazdy czy może materiał drobno pocięty 

a to fajno że zadowolony. może kółka w podbieraku przestaw? znaczy może za wysoko idzie..

Opublikowano
Pafnucy12 napisał:

1 minutę temu, radekz200 napisał:

kupowałem bele po takiej prasie ... nie wiele cięższe bele niż po starym welgerze 🤭

Opublikowano
6 minut temu, Pafnucy12 napisał:

a to fajno że zadowolony. może kółka w podbieraku przestaw? znaczy może za wysoko idzie..

tzn zaczep mam opuscic bo jest regulowany 😛 ale to jakby tez z klapy wypadało trochę 

1 minutę temu, slawek74 napisał:

kupowałem bele po takiej prasie ... nie wiele cięższe bele niż po starym welgerze 🤭

po warfamie ważyły około 600 kg a po niej około 700 

tera jak wrzucam do wozy to się ładnie rozpada a nie zawiesza na ślimaku i kręci w koło 😛

IMG_4558.jpeg

Opublikowano
radekz200 napisał:

7 minut temu, slawek74 napisał: przecież to stara 🤦‍♂️🤷‍♂️ jak ona nowsza od Twoich traktorów 😛

nie cwaniakuj bo mikrus jesteś ...

radekz200 napisał:

po warfamie ważyły około 600 kg a po niej około 700  tera jak wrzucam do wozy to się ładnie rozpada a nie zawiesza na ślimaku i kręci w koło 😛 

taki bamber a już paszy nie ma że świerzyzną karmi 🙆‍♂️🤦‍♂️

oby nie było że zamienił stryjek...

Opublikowano
39 minut temu, radekz200 napisał:

elegancko idzie, lekka na traktor, siatka naciągnięta na beli bardzo dobrze, jedyna wada ze gubi za sobą trochę materiału, ale daniel mówi ze u niego nie wiec nie wiem sam czego to wina, zbyt wolnej jazdy czy może materiał drobno pocięty 

To jest łańcuchowa ? I z rotorem 🤔 czemu nie pasowa ?

Opublikowano

kondycjoner dobra rzecz.

jutro od rana pare ha trzeba polozyc.-w dwoch wsiach pare dzialek w tym jedna droge i jedna ulice.

6 godzin temu, Łolek napisał:

Jacus w przeciwieństwie od takiej skrobidupy jak ty to wielu ludzi woli zapłacić  doradcy i on ogarnia za nich papierkową robotę 

Pierniczysz o tym moczniku a do tej pory nie napisałeś jaka jest różnica w ploniwaniu qq sianej twoim sposobem a takim jaki stosuje większość tu obecnych 

Papier wszystko przyjmie, wywody profesora jak i wypociny przemądrzałego chamskiego egocentryka 

ja wole sam -bo wiem co mam zrobione . probowales choc raz sam zrobic ?? to-nawet po tych zmianach-nie jest wcale trudne ,ja ponad 10 robie znajomym.

jaka jest roznica -gdy nie popada to taka ze z tego i tego wielki wuj bedzie..a przy cenie 400 zl za kukurydze zmarnowany mocznik po 500 to drobiazg

papier przyjmie nawet wywody niemot,...

kurna -wlasnie na piatek burze zapowiadaja..

• Like 1
Opublikowano

a mie sie dyszel ... urwał w czycepie do bel... 😪

3 minuty temu, Łolek napisał:

Miałem dzisiaj to samo 

Opublikowano
4 minuty temu, Łolek napisał:

Miałem dzisiaj to samo 

To znaczy Marek w Zetorze złapałeś kapcia 🤔

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

kondycjoner dobra rzecz.

jaki masz?

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

39 minut temu, radekz200 napisał:

To jest łańcuchowa ? I z rotorem 🤔 czemu nie pasowa ?

Widziałem bele po takiej, niby ładne ale małe strasznie, nie wiem czy miały metr 🤔 takie wałeczki niskie a szerokie, coś jak 120 cm robione Z230

Opublikowano
19 minut temu, Leszy napisał:

Tak, ma takie ustrojstwo. 

Nadaje się do długiej trawy?

Opublikowano

Ale są i pozytywy hamulce sobie wyregulowalem bo koło było zdjęte 

2 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

a mie sie dyszel ... urwał w czycepie do bel... 😪

Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

Ale są i pozytywy hamulce sobie wyregulowalem bo koło było zdjęte 

o i podoba mie się Twoje podejście. 👍

Opublikowano
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Nadaje się do długiej trawy?

Jak najbardziej. Możesz i żyto tym ciąć w fazie kłosa. 

Z dzisiejszych manewrów. 

IMG_20230530_154221_839.jpg

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v