Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, witejus napisał:

To nie do ciebie, to do Darka, bratrolnika

A to sorry. Nie skumałem. Zaglądam tu, jak się dosypuje...

15 minut temu, slawek74 napisał:

od Radka na Ciebie przeszło 🤔🤦‍♂️

Zanim Radzio się dowiedział, że taka marka istnieje to ja już jeździłem DF🤷

Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, Leszy napisał:

Ktoś pisał, że w rolnictwie nie może być nudno. 😉

IMG_20230530_175508_570.jpg

No to Ja pisałem i jak widzisz sprawdza się.

1 godzinę temu, wojtal24 napisał:

na kieszeń pomaga luźniej w kieszeni jest

Nie kupię tego ale ulotek nazostawial od h....i trochę.Juz wszystko w koszu.Cudowne proszki dosłownie na wszystko.

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
2 godziny temu, Pafnucy12 napisał:

Sie kretowiska kosiło?

Tez były na jednej łące

2 godziny temu, szymon09875 napisał:

Po ilu ha ?

Około 3 

Opublikowano
Qwazi napisał:

15 minut temu, wojtal24 napisał:

no ok fajnie to napisałeś zrzekliscie się wszyscy na brata ok. ale wcześniej rodzice pozostałemu rodzeństwu coś pomogli finansowo czy w jakiś inny sposób? czy jeden dostał wszystko a reszta pod most albo do teściów. pytam z czystej ciekawości ?

Brat został z ojcem i mamą, kiedy tam było 15ha i dwie siuntki. Teraz ma tyle ile ma. Każdemu z nas dał pewną kwotę. Ja nie przyjąłem

Czyli coś Ci zaproponowali jak przepisywali a że nie przyjąłeś to już inna sprawa

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, radekz200 napisał:

Serio chłopaki dobre przyczepy z dobrych rąk jakby kto chciał to warto 😛

Może i dobre, ale ceny zaporowe- za 20 letnią 8T w dzisiejszych czasach dać prawie 50 tys?

• Like 1
Opublikowano
42 minuty temu, Leszy napisał:

Ktoś pisał, że w rolnictwie nie może być nudno. 😉

IMG_20230530_175508_570.jpg

Z kondencjonerem ta kosa ?

Opublikowano
5 minut temu, radekz200 napisał:

belecanto 

IMG_4554.jpeg

Belcanto jest git.

Widzę z czyste masz. Zamawiam że 3 metry na siew.

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

Belcanto jest git.

Widzę z czyste masz. Zamawiam że 3 metry na siew.

z centrali to czyste a od między bałem się ze przybraknie i 2 przejazdy dosypalem takiego co kupiłem od kumpla na pasze i już w nim sporo zyta stoi 😛

3 minuty temu, Karol6130 napisał:

Gdyby nie to że Radka odbiorca tak płaci za mleko to pewnie by ruską pognał a kupił tą pronarke 

przeciez u was płaca jeszcze słabiej 😳

Opublikowano
Qwazi napisał:

4 minuty temu, slawek74 napisał:

jak go zatankuje to moment piórka opadną 🤭😁

Sławek ja tylko kierownicą kręcę. Zatankowany już był 😉

3 minuty temu, Pigmei napisał:

A dużo taki mieści? 🤔

250 chyba

to masz szczęście...😃🤪

• Haha 1
Opublikowano
11 minut temu, radekz200 napisał:

z centrali to czyste a od między bałem się ze przybraknie i 2 przejazdy dosypalem takiego co kupiłem od kumpla na pasze i już w nim sporo zyta stoi 😛

przeciez u was płaca jeszcze słabiej 😳

Ponad 2 zł 

A Ty?

Przed chwilą, Sylwekx25 napisał:

Palików jeszcze nie masz ?

Jeszcze nie 

Ale już trzeba 

Zaraz do krycia 

20230530_192735.jpg

Opublikowano
8 minut temu, Karol6130 napisał:

Owies 

20230530_192613.jpg

Widać wody wam nie brakuje

Opublikowano
21 minut temu, radekz200 napisał:

To osobno sypnie kombajn.

...ale te trzy metry bedziesz dla mnie miał?

Opublikowano
Pafnucy12 napisał:

21 minut temu, radekz200 napisał:

To osobno sypnie kombajn.

...ale te trzy metry bedziesz dla mnie miał?

jak co to i ja mam , lux taki na 2/3klasie , a nie tam poślad z piachów

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v