Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, 6465 napisał:

Chyba nikt ich nie lubi.

Ale po co pisać takie pierdoły ala przepychanki,mądry człowiek by nic takiego nie napisał.

Mądry człowiek to dąży do pojednania a nie do kłótni.

Edytowane przez Strongman
  • Like 5
Opublikowano
Przed chwilą, soltys48 napisał:

A co ma złom do zacofania 🤔

To jak moja. Pryskał będę po niedzieli 

Opanowałem opryskiwacz. Wychodzi 240l na ha.

• Like 1
Opublikowano

łeee tam... znudziło mnie już to. w sumie to w koło jedno..

1 minutę temu, 6465 napisał:

Miałem cię wołać żebyś czipsy przynosi bo będzie co czytać.

Opublikowano
Przed chwilą, Strongman napisał:

A u mnie w hardim ile ustawie tyle wychodzi,jak jadę niższym biegiem to mniejsze ciśnienie a jak większym to większe, po wypryskaniu 120ha coś już wiem.

Jak masz kompa to elegancko.

Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

Miał iść nikosulfuron z zeagranem, ale dostawca niestety wypadł z obiegu i elumis pójdzie.

Masz już? 

Mogę poratować 5l mam

Wczoraj zrobiłem sobie tezosar box ciut taniej niż oryginał 

1 minutę temu, Strongman napisał:

A u mnie w hardim ile ustawie tyle wychodzi,jak jadę niższym biegiem to mniejsze ciśnienie a jak większym to większe, po wypryskaniu 120ha coś już wiem.

Bo masz kompa 

Opublikowano
1 minutę temu, Sylwekx25 napisał:

Też siałem 1 ale jest ino kukurydza i ziemia, sucho chwosty nie rosną

To tak i u mnie. Ale opryskałem i co będzie. Za tydzień _dwa to trzeba będzie z borem, cynkiem i siarczanem jechać.

Przy lesie na poprzeczniaku jakieś ptaszyska wybrały, trzy rządki.

Opublikowano

ja mialem dzisiaj pryskac ale pogoda byla niepewna-pare kropel nawet spadlo, moze jutro rimmel pojdzie i click premium na reszte.

13 minut temu, Bogdan_ja napisał:

widzę dziadu że tylko szczekać potrafisz i nic więcej 🤭

Ja...takiego złomu jak u ciebie nie zobaczysz 🤭

przyjmuje zaklady o to ze ograrek do konca roku trafi do choroszczy .. stawka na wejscie tradycyjnie flaszka.

Opublikowano

Mam, myślę czy nie dorzucić nikosaru z 15-20g bo chwastnica na tym polu zawsze wychodzi, a tez zostało z zeszłego roku. 

U Dominika brata mam pryskać też, ale nie wiem nawet co on tam zakupił.  Posial 8 ha koło mnie kukurydzy a jest w robocie. 

Opublikowano (edytowane)

No wiesz ,ale komp w używce to rozmaicie może działać ale akurat jakoś trafił mi się dobry egzemplarz , w mojej okolicy jeden znajomy sprzedawał evrarda i akurat ze się znamy to powiedział mi ze nie trzyma litrów oprysku na ha ale mało się cenił sprzedał odrazu.

6 minut temu, soltys48 napisał:

Bo masz kompa 

Opublikowano (edytowane)

placek będę pokazywał swoje plony i bogadzctwo żeby Ci galy wylazły jakie zacofanie na wschodzie 🤷‍♂️

ty niczego nie pokażesz bo zadupiem u ciebie i dno ...🤭

pokaże ci kuke na moczniku nieuku od siedmiu boleści 😜

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano

No wiesz ale komp w używce to rozmaicie może działać ale akurat jakoś trafił mi się dobry egzemplarz , w mojej okolicy jeden znajomy sprzedawał evarda i akurat ze się znamy to powiedział mi ze nie trzyma litrów oprysku na ha ale mało się cenił sprzedał odrazu.

Przeplywka i czujnik prędkości ewentualnie czujnik prędkości i kalibracja dobra i musi wychodzić 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Mam, myślę czy nie dorzucić nikosaru z 15-20g bo chwastnica na tym polu zawsze wychodzi, a tez zostało z zeszłego roku. 

U Dominika brata mam pryskać też, ale nie wiem nawet co on tam zakupił.  Posial 8 ha koło mnie kukurydzy a jest w robocie. 

Możesz dorzucić ale wtedy podziel dawkę.

Kacperek dziś jeszcze z rana nic nie miał bo byłem u Dominika i Roman info zapodawał

No wiesz ale komp w używce to rozmaicie może działać ale akurat jakoś trafił mi się dobry egzemplarz , w mojej okolicy jeden znajomy sprzedawał evarda i akurat ze się znamy to powiedział mi ze nie trzyma litrów oprysku na ha ale mało się cenił sprzedał odrazu.

Dlaczego ma nie działać? Przeplywomierz ok, sterownik podobnie to będzie dobrze

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Rozmaicie z maszynami jest,czasem wychodzą wadliwe egzemplarze, mój stary kiedyś miał c360 i pompa nowa,generalny remont,wałki rozrządu nowe, normalnie tak przejrzana sprawdzona a jak chodziła to tak kopciła i paliła ze ją sprzedał.

A to przecież prosty ciongnik i kilku mechaników pompiarzy to wszystko robili.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v