Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, PAN88 napisał:

Tak twój PiS rządzi.

Na jesieni by mniej kg potrzeba. Ale co nie którzy za pewnik brali pszenicę 2000 i mliko 4zl za litr. Życie pokazało że wszystko jest możliwe.

@marcin19071980 ładne pyry. Kiedy sadzone? No i pewnie z kielkiem?

To odmiana wczesna?

Dzień po okrywowych.Bardzo wczesna.W teori 100dni.

Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

A jak nie ma pola na sprzedaż to co?

Cena wszystko robi. 

1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

Ale po jakiej cenie ta pszenica Sławku była? 

Ilość tunelów wzrosła

20230525_103343.jpg

Prawie 

16850094916459055059276745621330.jpg

• Like 1
Opublikowano

Za nową to bez zastanowienia kupuj 

17 minut temu, szymon09875 napisał:

Czemu nie kosiles w jedną pryzmę ?

Ponieważ nie zmieszczę się przyczepą w drodze 

Wygniotła by żyto 

Też potrzebne mi będą bele żeby otworzyć w lato

No i trochę perzu i szczawiu jest 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Karol6130 napisał:

Ale po jakiej cenie ta pszenica Sławku była? 

Ilość tunelów wzrosła

20230525_103343.jpg

Po dzisiejszej. Po tej w jakiej sprzedałem to 3,5t😜

Opublikowano

Wyjątkowo wku.... zajęcie

IMG_20230525_125550_558.jpg

2 godziny temu, PAN88 napisał:

Tak twój PiS rządzi.

Na jesieni by mniej kg potrzeba. Ale co nie którzy za pewnik brali pszenicę 2000 i mliko 4zl za litr. Życie pokazało że wszystko jest możliwe.

@marcin19071980 ładne pyry. Kiedy sadzone? No i pewnie z kielkiem?

To odmiana wczesna?

Moja beznadziejna Riviera.H.....wie kiedy to dorośnie

IMG_20230525_124344_172.jpg

Opublikowano
2 godziny temu, superfarmer02 napisał:

Masz i se koś. A łąki w takim miejscu że jak nie zaleje to dziki wejdą albo w połowie sezonu zadzwoni żeby się zbierać bo działka sprzedana to jaki sens inwestować

A no słabe ale co zrobić jak już się wszystko wykłosiło. Może 2 pokos będzie lepszy 

Ty słaba trawę widziałeś... 

Pod deszczownią też kicha bo pryskałem i przymroziło 

16850127766395418607336529048390.jpg

• Like 1
Opublikowano

a za pare tygodni wszyscy beda sie modlic o deszcz..😂

opady odwolali wiec w sobote moze zaczne  kosic na siano- choc jakis upalow nie zapowiadaja..

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ale to tylko do Sławka było , widzisz jaki on jest , do pana @Bogdan_janie fika bo by go ustawił do pionu  

Ot znalazłeś wzorzec 

3 godziny temu, Bogdan_ja napisał:

pole się kupuje a nie dziezawi ..Ale do tego trza mieć rozum a nie śieczkę w głowie 🤷‍♂️

Dzierżawa to praktycznie jedyny możliwy sposób na późniejszy wykup w moich stronach, www nie czyń wypocin że jestem głupi bo w ten sposób powiększyłem tyle razy powierzchnię swojego gospodarstwa że ty możesz o tym pomarzyć 🤭

Opublikowano

ogarek ma kompleks konara ktory juz nie plonie i majatku ktorego juz nie posiada.. no i niepelnosprawnych 😂..bidak zostal sam i mu sie pod kopolka gotuje.

on pomniejsza ciagle swoje gospodarstwo 🤣- zawsze pisal ze ma nogi zdrowe, ale i to juz zostalo w sferze marzen...

pogoda jak na jesieni,, ani slonca ani deszczu..

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

pogoda jak na jesieni,, ani slonca ani deszczu

Nooo. I nie cholery siano nie schnie. Ale burze już odwołali.

Opublikowano

Nie bardzo jest gdzie. Mokro. Ale jutro wykoszę następną 

Opublikowano

A jeszcze zgłoszenia nie było. Tam rzeka wylała 

Opublikowano

gdy znajomy kosi-zawsze pada-nie ma wuja ,musi ,chocby najwieksza susza byla,zawsze jakas burza albo oberwanie chmury musi byc lub przynajmniej tydzien deszczu...

on ma laki za krzakami, widac tylko gdy kosi albo suszy- nieraz sie ciesze- o bedzie pogoda,kosze i widze ze on przewraca, i wiem ze biedzie wesolo.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v