Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
57 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

To bardzo dobrze niech zdrowo rośnie, ale w najbliższych latach przewidują załamanie na rynku wołowiny , więc 🤷

Jestem tego swiadomy,ale zeby miec jakiekolwiek pieniadze to cos trzeba robic. Kupile tanio cielaki to ceny zaczely spadac za byki. Teraz mam przeplatankę w mlodych sztukach. W rocznych przewaga jalowek,stado chcę powiekszac bo i tak trzeba przy tym chodzic,czy 10 czy 20 to jedna chwala,a plan jest na 30sztuk i wystarczy dla mnie,jak bedzie brakowac paszy ale nie zdarzyło sie jeszcze przy 20sztukach, to bede siać dodatkowo cos na kiszonke. Jakies zaciecie do tego mam,dużo życie za dzieciaka mnie nauczylo,teraz sporo sam sie ucze,albo poprostu szkoda zostawic pustą oborę jak warunki jakies są do hodowli. Jedyna przeszkoda to ta co jeszcze chce rządzić🤣 tylko ze odkąd tu przyszedlem to nawet nie wiedzieli ze jest cos takiego jak rasa miesna bydla.

Opublikowano
6 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Bele

Sylwester a jaką masz prase 🤔

Opublikowano
13 minut temu, slawek74 napisał:

Radziu nic nie inny...

sławciu cały czas sie naśmiewałes z półmleku ze prywaciarz to nie dziw sie ze teraz mam radochę ze od początku roku płaci lepiej niz ryki 😛

Opublikowano
superfarmer02 napisał:

26 minut temu, slawek74 napisał:

https://www.olx.pl/d/oferta/opryskiwacz-pilmet-CID757-IDRXAyp.html pa dla ciebie sprzyny 😛

żadziutka i jaśniutka ta trawka...

Bez nawozu, torf, zimno i 2 tyg temu na dołkach wada stała 

jak bez nawozu to po ..uj tak gospodarzyć 🤔🤦‍♂️

Łolek napisał:

11 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Kawałek najtańszej kartki na komunię 30 kg pszenicy 🙆‍♂️

Zamiast kartki daj pszenicę 

o to to 👍

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

12 minut temu, Łolek napisał:

To jak ty zrezygnujesz t już resztę pies yebał  niech doją darmo 

Ale to tylko do Sławka było , widzisz jaki on jest , do pana @Bogdan_janie fika bo by go ustawił do pionu  

ten chudy jawek to może cmoknąć jak mu pozwolę 😛 to to dopiero przechwałek a nic nie pokazał 😃

Opublikowano
radekz200 napisał:

13 minut temu, slawek74 napisał:

Radziu nic nie inny...

sławciu cały czas sie naśmiewałes z półmleku ze prywaciarz to nie dziw sie ze teraz mam radochę ze od początku roku płaci lepiej niz ryki 😛

chlopie plytko myślisz .... nawet nie wiesz dzieki komu i dlaczego masz taką cenę 🤦‍♂️ gyby nie chcieli przejąć kilku zakładów już dawno byś ... szkoda na ciebie czasu...

Opublikowano
41 minut temu, slawek74 napisał:

bo to smerf maruda do kwadratu 🤪🤦‍♂️

ja to się cieszę jak usąsiada albo gdziwś indziej cena idzie w górę bo wtedy jest nadzieja że i mi się polepszy a niektórzy to tylko się cieszą jak komuś tanieje albo się jakieś nieszczęście stanie tacy ti nasi ,,kochani rodacy,, 🤦‍♂️

A sąsiad diler maszyn...

Opublikowano
9 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Vicon RV157

Robi robotę? Bo muszę myśleć nad  wymianą sipmy 

Części są dostępne?

Opublikowano

Na tamten czas było  7,5 ha łąk to kupiłem samasza, bo co innego bym miał kupić? 

Alternatywa kverneland, tyle że (teraz usiądź) samo kółko kopiujące do niego kosztowało 2700 netto

Widziałem samasza na olx, ponad 18 chcą 

Na twoim miejscu jak masz równe łąki to bym brał z- 470 

Samasz ma teraz kredyty fabryczne 3,5% na rok

To przy tej inflacji brał bym nową 

Tylko żeby Ci nie przyszło kupić kompletu do prasy, wtedy zobaczysz ile jest warte jabłuszko 

Z wozu zadowolony?

Jest 8m za 84 netto i koniecznie chce zostawić 

8 minut temu, radekz200 napisał:

karol to warto w tego samasza zainwestować?

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

9 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Vicon RV157

Robi robotę? Bo muszę myśleć nad  wymianą sipmy 

Części są dostępne?

W porównaniu do hesstona to o niebo lepsza, docisk hydrauliczny więc dużo lepszy zgniot. Tylko no do małego zetora to jakoś za bardzo tej prasy nie widzę 🤔

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, slawek74 napisał:

ten chudy jawek to może cmoknąć jak mu pozwolę 😛 to to dopiero przechwałek a nic nie pokazał 😃

małorolny wypierdku słabo ze wzrokiem widać 🤭

Ale fakt obsranych dojek nie pokazalem i starego spierdzianego fynda tyz nimom i połamanego farmera 🤣🤣

wypierdku 10 lat temu zdawałem 3 razy tyle mleka co ty teraz ....jak się zbliżysz do takiej ilości to daj znać ,choć pewnie już mnie na świecie nie będzie wtedy 🤷‍♂️😜

Komu ty możesz pofikac  i czym ...toć ty pryszcz małorolny 🤭🤣🤣🤣😭

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
3 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

W porównaniu do hesstona to o niebo lepsza, docisk hydrauliczny więc dużo lepszy zgniot. Tylko no do małego zetora to jakoś za bardzo tej prasy nie widzę 🤔

Już w następnym odcinku 

Zakup ursusa ciężkiej serii 😉

• Haha 3
Opublikowano
24 minuty temu, slawek74 napisał:

chlopie plytko myślisz .... nawet nie wiesz dzieki komu i dlaczego masz taką cenę 🤦‍♂️ gyby nie chcieli przejąć kilku zakładów już dawno byś ... szkoda na ciebie czasu...

Spokojnie. Nie denerwuj się 

Opublikowano
Sylwekx25 napisał:

slawek74 napisał:

Ekologia 🤔 ino tak bez certyfikatu to nie bardzo bo ani dopłat ani wyższych cen...

to się głupigo robota nazywa...

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

20 minut temu, slawek74 napisał:

o to to 👍

Kupiłbyś pszenicy

Może być zdalnie

mówiłem przywoź teraz kto inny przywiezie i sam zadzwonił i choć mam trochę zapasu to wezmę...

Bogdan_ja napisał:

28 minut temu, slawek74 napisał:

małorolny wypierdku słabo ze wzrokiem widać 🤭

Ale fakt obsranych dojek nie pokazalem i starego spierdzianego fynda tyz nimom i połamanego farmera 🤣🤣

wypierdku 10 lat temu zdawałem 3 razy tyle mleka co ty teraz ....jak się zbliżysz do takiej ilości to daj znać ,choć pewnie już mnie na świecie nie będzie wtedy 🤷‍♂️😜

Komu ty możesz pofikac  i czym ...toć ty pryszcz małorolny 🤭🤣🤣🤣😭

jedynie popisać możesz... tyle twojego ...

Opublikowano (edytowane)

Ja nawaliłeś zapasu na tych paru ha ...🤭

popisać to tyko ty potrafisz i nic więcej ...Nawet ceny i ilości nie podasz bo byś się ośmieszył z tą rozwojowo  nędzo ...😜

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
Karol6130 napisał:

3 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

Już w następnym odcinku 

Zakup ursusa ciężkiej serii 😉

oj ciężko z ,,ciężką,, będzie 😃🤪

Opublikowano
55 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Marcin ile były pod przykryciem?

Mietek nie dopisuj mi takich zachowań

Sylwek na pryzmę robisz?

To jest grunt,bez przykrycia.

Opublikowano
gregor1284 napisał:

24 minuty temu, slawek74 napisał:

Spokojnie. Nie denerwuj się 

a co może nie prawdę pisze..

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v