Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, konteno napisał:

szkodujesz mu zarobić więcej niż ty ? 

Chłopie co tak wszystko na pieniądze przeliczać 🤦

2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Samasz bo teść pronara odradził 

Wydajne to jest ?

Opublikowano
6 minut temu, Karol6130 napisał:

Może klema nie łączy 😉

Jak tam tamta od biegunów żyje? 

KlemPa? A nie, źle przeczytałem 🤭🤭🤭 Już dawno zapomniałem, nawet tam nie zachodzie 😂😂😂😂

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, radekz200 napisał:

a tam aferę robicie się wyskoczyło po południu 18 bel ukręciło i tyle 😛 u nas dzisiaj zbierają na potęgę sieczkarnie przyczepy latają 

Na wszystko znajdzie się pora 

Opublikowano

Który mnie Winklera podprowadził? 

5t za 5000 poszedł 

Ale co inne może być że będzie 

W Szepietowie ma być tego premiera 

Tej firmy za 16 netto chciał oddać 

Tyle że zęby zamiast łyżki 

Opublikowano
11 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Wydajne to jest ?

A jest coś ważniejszego od pieniędzy? 🤔

Opublikowano
MonteChristo napisał:

11 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Wydajne to jest ?

zdrowie. ..

Opublikowano
2 minuty temu, MonteChristo napisał:

Zdrowie 🤔 

Opublikowano
1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

No a czemu mokro ? 

Ty sam zwolennik racjonalnego tłumaczenia a się dziwisz mi :o

Nie ma wytłumaczenia a przynajmniej nie wiem. Od zawsze jeśli wypycha wodę i jeśli chodnik jest mokry to w ciągu paru dni przychodzą ulewy. 

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie ma wytłumaczenia a przynajmniej nie wiem

a o czym mowa? przekieruj na wątek?

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

a o czym mowa? przekieruj na wątek?

Zawsze na kilka dni przed przyjściem solidnego, najczęściej burzowego opadu deszczu w stajni chodnik jest wilgotny, tak jakby jakąś wilgoć wyciskało. Wczoraj popołudniu było sucho, dziś wilgoć. 

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Ulewy w tym roku jeszcze ani jednej nie było.

Może u ciebie bo u mnie 2 maja ok 16 luneło porządnie choć krótko a ostatnio 33 litry spadło

Opublikowano

może coś tam absorbuje wilgoć? przed burzą więcej wilgoci w powietrzu...

a przy okazji dziwnego... w Waszych stronach też taki żółty osad na samochodach i nie tylko osiada ?

2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Zawsze na kilka dni przed przyjściem solidnego, najczęściej burzowego opadu deszczu w stajni chodnik jest wilgotny, tak jakby jakąś wilgoć wyciskało. Wczoraj popołudniu było sucho, dziś wilgoć. 

Opublikowano
Przed chwilą, witejus napisał:

Może u ciebie bo u mnie 2 maja ok 16 luneło porządnie choć krótko a ostatnio 33 litry spadło

2 maja opad 0mm, 3 maja coś 9mm spokojnego deszczu. Teraz było 50mm spokojnego deszczu w 48 godzin. 

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Względnie większa wilgotność i różnica temperatur robi takie zjawisko, wychłodzona jeszcze posadzka a na dworze ciepło.

Opublikowano
Przed chwilą, Desperado napisał:

Względnie większa wilgotność i różnica temperatur robi takie zjawisko, wychłodzona jeszcze posadzka a na dworze ciepło.

Tylko jak wytłumaczyć to, że zawsze w ciągu max paru dni zlewa? W 2020 w czerwcu też się tak zrobiło za 2 czy 3 dni 35 litrów w pół godziny spadło.

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

a przy okazji dziwnego... w Waszych stronach też taki żółty osad na samochodach i nie tylko osiada ?

Pyłek sosny i /lub rzepaku.

Dziś do Sandomierza jechałem to żółte pobocza.

Wczoraj pszenżyto pryskałem to wyjechałem  ciàgnikiem z żółtym balastem i lagami podnośnika

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Tylko jak wytłumaczyć to, że zawsze w ciągu max paru dni zlewa? W 2020 w czerwcu też się tak zrobiło za 2 czy 3 dni 35 litrów w pół godziny spadło.

Wilgoć w powietrzu, tym bardziej że u Was ostatnio zlało solidnie, a na burzę też zazwyczaj parno prędzej się robi.

Opublikowano
6 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Tak. Jakiś radioaktywny ponoć. Drzewa pylą i zielska 

Opublikowano
Przed chwilą, Desperado napisał:

Wilgoć w powietrzu, tym bardziej że u Was ostatnio zlało solidnie, a na burzę też zazwyczaj parno prędzej się robi.

Dlatego właśnie jutro siano trzeba by wszystko złożyć. Wtedy sobie może lać.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v