Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, TheraRolnik napisał:

Mi tam koło uja lata co tam robią ale jedno mnie zastanawia 

Gada ze ursusy są i nic lepszego nie potrzeba no ok ... Póki dziadki jeżdżą to jo a ciekawe co zrobi jak te dziadki zemrzą ... 

Ciekawe skąd wtedy weźmie kierowców na te złomu 

Stamtąd co i ludzi do dojenia. Wtedy nie będzie się opłacać. U znajomego doją dwie kobiety po 60 i im płaci po 2tysie plus po stówie za każdego odpojonego cielaka. Koło 120 sztuk przewodowką

• Confused 1
Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Kazali mówić że obniżyli 🤫

W tej Waszej mleczarni to same kombinacje. Tam Gregor by się na prezesa nadał. Od razu by było przejrzyście i transparentnie. Dostalibyśta tyle co my, a reszta do podziału. Między Gregora, mnie i Marka, no oczywiście najlepszą sekretarkę prezesa😉

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał:

W tej Waszej mleczarni to same kombinacje. Tam Gregor by się na prezesa nadał. Od razu by było przejrzyście i transparentnie. Dostalibyśta tyle co my, a reszta do podziału. Między Gregora, mnie i Marka, no oczywiście najlepszą sekretarkę prezesa😉

Żadnego defraudowania pieniędzy! 

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Żadnego defraudowania pieniędzy! 

Eeee tam defraudacja. Koszty funkcjonowania przedsiębiorstwa. Usługi reklamowe i reprezentacja firmy w terenie, usługi porządkowe i nadzór nad wyposażeniem wnętrz, usługi asystenta...🤔🤭

Opublikowano
1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

To chyba dobrze musi płacić żeby kogoś na 80tke znaleźć 

Mówił na tiktoku kiedyś że po 12-13 tys potrafią w sezonie zarobić z nadgodzinami. 

2 minuty temu, hubertb napisał:

Masz szybszą/szybką skrzynie. 

Ciekawe czy w małym by cos takiego wymodzil 🤔

Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał:

Eeee tam defraudacja. Koszty funkcjonowania przedsiębiorstwa. Usługi reklamowe i reprezentacja firmy w terenie, usługi porządkowe i nadzór nad wyposażeniem wnętrz, usługi asystenta...🤔🤭

Nie! Lepiej ludziom kilka podatków odjąć niech sobie zarobią ale i w tym bałaganie zwanym spółdzielnia niech mają coś do powiedzenia! 

Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

A tak tu wstawię

Jakby to było w kolorze to bym mógł powiedzieć, że takie akcje na własne oczy widziałem i w nich uczestniczyłem. Ponad 30 lat od nakręcenia tego materiału. Ba, nawet sypanie na plandeki, łapanie w worki do tej pory przetrwało u niektórych,

Przed chwilą, Qwazi napisał:

@chloporobotnik Piotrze oglądnij👆

Sam w takich akcjach żniwnych uczestniczyłem i w sumie dalej to widuję tylko już inne kombajny zamiast Bizonów raczej. 

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Jakby to było w kolorze to bym mógł powiedzieć, że takie akcje na własne oczy widziałem i w nich uczestniczyłem. Ponad 30 lat od nakręcenia tego materiału. Ba, nawet sypanie na plandeki, łapanie w worki do tej pory przetrwało u niektórych,

Sam w takich akcjach żniwnych uczestniczyłem i w sumie dalej to widuję tylko już inne kombajny zamiast Bizonów raczej. 

Chciałbym widzieć jak łapią w worki bezluskowy owies 

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Nie! Lepiej ludziom kilka podatków odjąć niech sobie zarobią ale i w tym bałaganie zwanym spółdzielnia niech mają coś do powiedzenia! 

Widzisz, jak teraz dobrze wyglądasz w oczach dostawców 👍. Nie ma za co. Może być na konto wskazane przez Marka😉😁

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Też miałem tę możliwość. Nawet zboże w snopki wiązać powrósłami itd

Opublikowano
32 minuty temu, Qwazi napisał:

Mój kiedyś robił wszystko i też sobie radził. Teraz niby robi lekko, ale za to codziennie i najwięcej że wszystkich. Chociaż to lekko to też jest pojęcie względne 

Mój chyba lekko głównie tylko pryska , sieje nawozy , przy pyrach troszke, wałowanie, cyklop i zgrabianie/przegrabianie . W listopadzie jak zgasiłem to odpalę gdzieś na początku marca 😉

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v