Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Tajfun bardziej wykiełkował niż Denar. Mimo, że Denar był kupiony wcześniej. Jak się ręcznie sadzi to obojętne czy podkiełkowane czy nie, nawet lepiej podkiełkowane po mojemu. Jak już się gniesz to lepiej do podkiełkowanego, i tak go nie uszkodzisz. 

Ale kartofli to wpierniczyta 🙄

4 minuty temu, slawek74 napisał:

ze 150kg to miał na piachu u nas 4.5tony 😁

No ba ,  innej odpowiedzi nikt tu nawet w snach nie widział 😉 

cycek 🙋‍♂️ będzies,o coś się pytał...

Opublikowano
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

moja jak mi przyrządzi makaronik albo kasze bulgur 😋

Po takim żarciu to się możesz zabierać za...kucharkę🤔😉

Opublikowano
Przed chwilą, slawek74 napisał:

cycek 🙋‍♂️ będzies,o coś się pytał...

Oj Sławek , chyba nie zrobisz mi tego 🙄

Na żartach się nie znasz 😛

Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał:

weź co jeszcze popisz bo nudno się robi

nie umisz? 🤭

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

No ,zdarza się 🤭

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

A nie wiem, ale ojcu się chyba podoba styl gotowania mamy.

To znaczy rodzice mają swoją kuchnie i Ty swoją 🤔

Opublikowano

No ,zdarza się 🤭

a wiesz jak🤔 bo zawsze się pytasz... 🤪

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, Aktywnyrolnik7245 napisał:

To znaczy rodzice mają swoją kuchnie i Ty swoją 🤔

No a jak myślisz? Na etapie przebudowy domu już było przewidziane, że u góry może być kiedyś kuchnia, więc media są. Jeszcze trzecia w piwnicy jest... Wprawdzie tylko kuchenka z butlą ale bieżąca woda też.

Opublikowano
1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

trudno. Twoja strata...

moze kiedys sie wybiore.  nigdy nie mow nigdy..

56 minut temu, ahten napisał:

przeczytaj jescze raz poprzedni post o co pytałem. A jak nie zrozumiesz pytania to przeczytaj jescze kilka razy. tak tymczasowo mi rośliny znikaja na polu😂

a przeczytales o wypadaniu obsady ??

decyzja zalezy od ciebie czy likwidowac czy poczekac czy da sie uratowac ,czy obsada bedzie wystarczajaca,czasami wystarczy  solidny deszcz by zmienila sie sytuacja.

az dziw ze nie byles taki madry gdy siales na wiosne.

51 minut temu, Qwazi napisał:

znowu sie osmieszasz- lubisz to ??  choc masz duzego plusa ze jestes jedynym ktoremu sie chcialo poszukac..

wlasnie w temacie polityka dawalem ten link..

ten artykul jest potwierdzeniem tego co pisalem .przeczytaj dokladnie i do konca i sprobuj zrozumiec 

50 minut temu, gregor1284 napisał:

Idiotyzm A nie ocieplenie klimatu. Wydłub ropy z oczu i się rozejrzyj 

u ciebie we wsi to pewnie nawet zadnego klimatu nie ma  a co dopiero ocieplenia...

16 minut temu, Desperado napisał:

Toć pełno tego tałatajstwa mieszka w okolicy i wiem dokładnie skąd pochodzą, to jest naród który może być i w miarę bogaty ale skąpstwo ma wymalowane na twarzy, będzie miał, ale dziadowanie ma we krwi, jakby się dało to odchody by przetrawił jeszcze raz.    :P

a teraz zaluja ze bieda ich wygnala z rodzinnych stron i ich potomkowie wracaja z powrotem..

5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Masa ludzi przyszła tu, wiesz dlaczego? Bo przynajmniej było z czego żyć i ziemia jakieś plony daje a nie piachudry. Nawet poznaniaki byli, nie wspomnę o "swojakach" z gór. O ile w ogóle wiesz co to było ZChO.

wujek w dworach 40 lat pracowal ..

Opublikowano

Sławek to napisz jak się zabierasz za swoją 🤭 będzie ciekawie , chyba 🤔

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał:

Tylko się zdarza🙆...przecież to może oznaczać raz w roku, np na gwiazdkę 🤔

Mariusz to forum rolnicze 🤷😜

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

moze kiedys sie wybiore.  nigdy nie mow nigdy..

a przeczytales o wypadaniu obsady ??

decyzja zalezy od ciebie czy likwidowac czy poczekac czy da sie uratowac ,czy obsada bedzie wystarczajaca,czasami wystarczy  solidny deszcz by zmienila sie sytuacja.

az dziw ze nie byles taki madry gdy siales na wiosne.

znowu sie osmieszasz- lubisz to ??  choc masz duzego plusa ze jestes jedynym ktoremu sie chcialo poszukac..

ten artykul jest potwierdzeniem tego co pisalem .przeczytaj dokladnie i do konca i sprobuj zrozumiec 

u ciebie we wsi to pewnie nawet zadnego klimatu nie ma  a co dopiero ocieplenia...

a teraz zaluja ze bieda ich wygnala z rodzinnych stron i ich potomkowie wracaja z powrotem..

wujek w dworach 40 lat pracowal ..

może i nie ma ale i całe szczęście takich świrów jak Ty też nie ma. 

Opublikowano

musiałbym być tobą 🤦‍♂️ chłopie kultura mówi ci to coś 🤔

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

Z tej przyczyny, że wolno uwalniający się azot z granuli nawozu, w dodatku podlegający systematycznemu utlenianiu, zapewni stały dopływ składnika w okresie, gdy kukurydza formułuje kolbę (liczba ziarniaków w kolbie) oraz ją wypełnia (masa 100 ziarniaków). 

To jest zdanie z tego, co podlinkowałem. Jak ono ma się do Twojej tezy, że mocznik wysiany przed siewem kukurydzy, będzie dla niej dostępny, kiedy ona nie będzie już go potrzebować?

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

No gdzie wracają i za czym, u nas mają całe połacie ziemi w jednym kawle, i po co wróci do was żeby traktorem nawracał u sąsiada?

Opublikowano
5 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Marcin to forum rolnicze🤷😉🤭

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

musiałbym być tobą 🤦‍♂️ chłopie kultura mówi ci to coś 🤔

Sławek ,a już nic

Marcin to forum rolnicze🤷😉🤭

Ja nie będę czytał Sławka 🤷

Opublikowano
Przed chwilą, Karol6130 napisał:

Nie mam kunha

Raucha , to jeden uj 

Opublikowano
Przed chwilą, Desperado napisał:

i po co wróci do was żeby traktorem nawracał u sąsiada?

A kto teraz się bawi w ziemi? W ziemi garstka młodych grzebie, nawet bambry się drapią bo nie mają komu oddać, bo choć po kilkoro dzieci to żadne nie chce... Tak jak jeden krowiarz, krowy idą won, jeszcze do emerytury się dotelepie i koniec a obaj synowie się do tego nie garną.

Opublikowano
2 godziny temu, gregor1284 napisał:

Taaa. Żeby mu uciekła... ot rozum...

Kupię od Ciebie ryśkowe płuca za 20tysiecy dla mojego przyjaciela Pedro 

drogo jak za stare niewydolne płuca. 

najechało tego w opór, a czy z kolorowego, czy jakiegoś ruska z tajgi toto może lepsiejsze i zdrowsze będą 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v