Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, Sylwekx25 napisał:

3razy2 🙂 Marcin burza u Ciebie była?

Jest właśnie teraz 

Opublikowano

Dylemat:

Posialem  1,5 miesiaca temu straczkowe, po kukurydzy pryskanej elumisem i sa starszne objawy fitotoksycznosci

Mozna jeszcze cos posiac i zbierac w miare mozliwy plon? straczkowe i warzywa odpadaja.

Zastanawiam sie nad jeczmien jary albo qq (zostal mi mas23m, fao 250), tylko pole nienawozone specjalnie pod straczki

Opublikowano
27 minut temu, konteno napisał:

Rysiek dzondyra wyciągnął i do żniw szykuje 😁

Że on jeździ takim wypierdzianym przez niemieckiego germańca potomka hitlera. Taki prawdziwy patriota, dopiero co od socjalu oderwany. 

Może mu wygnije tak jak by chciał i nie będzie kosić musiał.

Bo to roboty sporo. A wypracowany Ryszard. W kolejkach po zapomogi się ostał sporo rudzielec

Opublikowano

u mnie sie skonczyla ale cieplo i duszno wiec pewnie niedlugo bedzie nastepna. ale cos lekko pada

1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

To że nie ma rejestracji nie znaczy że będzie fito.... 

wiec czemu mu nie rozszerzono rejestracji ,ziemniaki to chyba nie niszowa uprawa na ktora sie nie oplaci robic badan.

tylko po co ryzykowac jesli jest kilka innych sprawdzonych srodkow.

przedtem sencor tez mial liste odmian ziemniakow wrazliwych i mozna bylo stosowac tylko przedwschodowo.

1 godzinę temu, superfarmer02 napisał:

Ba, nawet może działać lepiej niż ten z rejestracją 

byc moze razem z chwastami pozbedzie sie i ziemniakow 😂

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

ty narpierw swoją udowodnij 😛 głupoty już nie musisz 😁🤪

i kto to pisze ?? od ciebie nikt niczego nie wymaga...

1 godzinę temu, Desperado napisał:

Tyś zdatny do szykowania, :D do wymiany żarówki zaraz żurawika będzie podstawiał.    :P

w domu wszyscy zdrowi ??

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

kurcze pada a ja przez to te głupoty czytam 🤪😁

zebyt tylko czytal -a ty jeszcze piszesz 😂

1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

Jak będziesz to zapraszam na kawę.

moze kiedys przy okazji zagladne.

1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Na stare lata Ci wyrok potrzebny?

12 minut temu, gregor1284 napisał:

No nie gadaj że po pół godzinie rozmowy byś mu nie wyjebal 

Na czyjeś można lać 😁

w domu wszyscy zdrowi ??

Opublikowano
4 minuty temu, ahten napisał:

Dylemat:

Posialem  1,5 miesiaca temu straczkowe, po kukurydzy pryskanej elumisem i sa starszne objawy fitotoksycznosci

Mozna jeszcze cos posiac i zbierac w miare mozliwy plon? straczkowe i warzywa odpadaja.

Zastanawiam sie nad jeczmien jary albo qq (zostal mi mas23m, fao 250), tylko pole nienawozone specjalnie pod straczki

FAO 250 trochę wysokie, a nawożenie zastosuj w podsiewacz że 200 250 polifoski 8ki i urośnie 

Opublikowano
3 minuty temu, ahten napisał:

Dylemat:

Śmiało siej kukurydzę 

Nawozu popruszyć i w podsiewacz też coś 

Napewno coś w ziemi jest z zeszłych lat

Opublikowano
9 minut temu, ahten napisał:

Dylemat:

przeczytaj etykiete srodka i tam znajdziesz odpowiedz na swoje pytanie..

Opublikowano
6 minut temu, jacus napisał:

moze kiedys przy okazji zagladne

Wpadnij jak truskawki będą. Najfajniejszy czas u mnie.

Opublikowano
12 minut temu, ahten napisał:

Dylemat:

Co to za objawy, pokaż.

Opublikowano
13 minut temu, Desperado napisał:

Tylko nie mów później że sreber nie możesz się doliczyć.   :P

No weś. Bogatym to nie potrzebne. A zresztą. No mam....

Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał:

zalecilem ci dokladne sprawdzenie faktow i ich odpowiednia interpretacje...wtedy mozemy dyskutowac.

tak jak zmocznikiem -ktory potrafil udowodnic ze sie myle ???

Możesz co najwyżej poprosić.

Znaczy, że tylko TY interpretujesz odpowiednio?

Co do mocznika, to Przemek już Ci pokazał jednym zdjęciem, więc sobie zinterpretuj. Jednak, gdybyś miał z tym problem to masz tutaj mały fragment 

https://nawozy.eu/wiedza/porady-ekspertow/nawozy/jak-dziala-mocznik-w-glebie

Wyzywasz Bogdana, a on ma w tym rację

Opublikowano
33 minuty temu, gregor1284 napisał:

No nie gadaj że po pół godzinie rozmowy byś mu nie wyjebal 

No właśnie nie. 

Nie mam nic do niego. 

@jacus -a już kilka lat znam i potrafię z nim całkiem sensownie porozmawiać.

Nie obraża mnie, więc czemu z nim nie porozmawiać na żywo?

A że czasami ma inne zdanie niż ja.... No bywa...

Opublikowano
14 minut temu, jacus napisał:

wiec czemu mu nie rozszerzono rejestracji ,ziemniaki to chyba nie niszowa uprawa na ktora sie nie oplaci robic badan

Pytanie o odpowiedź w jednym. Metrybuzyna też powoduje fito

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

No właśnie nie. 

Nie mam nic do niego. 

@jacus -a już kilka lat znam i potrafię z nim całkiem sensownie porozmawiać.

Nie obraża mnie, więc czemu z nim nie porozmawiać na żywo?

A że czasami ma inne zdanie niż ja.... No bywa...

Ciebie to ciągnie do tych górali jak kota do myszy,   :P jak nie jeden kuliega to drugi   :D

• Haha 1
Opublikowano

Szukaj zalet, a nie wad.

To dobry człowiek jest.

Który by o drugiej w nocy wstał i sąsiadowi piwo dał w potrzebie?😉

50 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Psie Żytko Corado, może z 3 tony będą 🤷

IMG_20230515_170223_634_HDR.jpg

co ono jakieś takie zjeżdżone... ? ślad widać...

Opublikowano

Te z Galicji to jak coś komuś da, to na bank prędzej czy później i tak to wypomni, taką już mają naturę. Na dodatek mówię to na faktach, zbierają wszystko co wpadnie w ręce, jeden dziurawe garnki ze złomu tachał, bo jeszcze może się przydać, a biedne nie byli.   :D

12 minut temu, Pafnucy12 napisał:

No weś. Bogatym to nie potrzebne. A zresztą. No mam....

Opublikowano
9 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Szukaj zalet, a nie wad.

To dobry człowiek jest.

Który by o drugiej w nocy wstał i sąsiadowi piwo dał w potrzebie?😉

co ono jakieś takie zjeżdżone... ? ślad widać...

Ścieżki takie , jeżdżone 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v