Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, slawek74 napisał:

czyżby 🤔 nie wszędzie...🙋‍♂️ a co bez % to już nie można 🤔🤦‍♂️

pewnie że można ,tylko  to atmosfera tam napięta taka ,człeki patrzą jeden po drugim ,i pary z ust nie puści ,po godzinie sztucznych uśmiechów ,jeden po drugim opuszcza lokal . Brak wody rozmownej  powoduje to że na sali jeden odezwie się a reszta przytakuje ,tu trzeba trochę luzu .

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

przy jednym chrześniaku to te prezenty to nic . ale mając po kilka sztuk, to się robią niezłe sumki...

no ale cóż . tak się utarło, takie zwyczaje i tak robimy.

Dziecku się nie odmawia u nas gadają 

• Like 1
Opublikowano

no tak mówią...

1 minutę temu, Baks00 napisał:

Opublikowano
kizak napisał:

8 minut temu, slawek74 napisał:

czyżby 🤔 nie wszędzie...🙋‍♂️ a co bez % to już nie można 🤔🤦‍♂️

pewnie że można ,tylko  to atmosfera tam napięta taka ,człeki patrzą jeden po drugim ,i pary z ust nie puści ,po godzinie sztucznych uśmiechów ,jeden po drugim opuszcza lokal . Brak wody rozmownej  powoduje to że na sali jeden odezwie się a reszta przytakuje ,tu trzeba trochę luzu .

nie zgodzę się ...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Baks00 napisał:

Hee,kur.....dobre sobie.Na szczęście pamięć mam bardzo dobrą.

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
1 minutę temu, Baks00 napisał:

U nas też. Ja mam dwuch w tym samym roku świętowali, jeden chrzest, drugi 18 urodziny😁

Opublikowano

Ja w tamtym roku chrześniakowi kupilem hulajnoge elektryczną(Radek tez kupowal z tego co pamiętam) i do koperty tez troche włożyłem. W tym roku pytalem sie co chce chrześnica dostać, to powiedziala wierszyk: na górze róże na dole masa, na komunię tylko kasa. Nie chciala prezentu tylko woli pieniadze bo ona taka, że od malego zbiera.

Opublikowano
3 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Samo życie.

Co cię nie zabije to cię wzmocni.Ale przyjąłem zasadę rodzina wypi.....ć

I wcale Ci się nie dziwię. Ja poznałem wartość tego powiedzenia, ale nie na gruncie rodziny, na szczęście. Moja rodzina od zawsze trzymała się razem. I to jest ogromna wartość. Przykro, że tego nie masz🥺

• Like 1
Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

12 minut temu, slawek74 napisał:

ale ty chojny 🙆‍♂️😁🤣🤣🤣

No co 2 nufki i używka za wypierdziaka warszawskiego to dopra propozycja. 

co ty za chińszczyznę chcesz kupić japoński sprzęt 🤔🙆‍♂️🤦‍♂️

Opublikowano

@marulekk jesteś gdzie?

ładna dziś pogoda. może byśmy się kajtnęli gdzieś? może tam co wspominałeś?

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Qwazi napisał:

I wcale Ci się nie dziwię. Ja poznałem wartość tego powiedzenia, ale nie na gruncie rodziny, na szczęście. Moja rodzina od zawsze trzymała się razem. I to jest ogromna wartość. Przykro, że tego nie masz🥺

Człowieku,ja od śmierci ojca przeszedłem z rodziną takie rzeczy że wielu sobie nawet sprawy nie zdaje.Splywa po mnie już jak po kaczce ,tak mnie zahartowali.Nie ufam już kompletnie nikomu.

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał:

U nas też. Ja mam dwuch w tym samym roku świętowali, jeden chrzest, drugi 18 urodziny😁

Ja mam trzy chrześnice, z czego jedna u zupełnie obcych ludzi, daleko i tam byłem poproszony o zostanie tzw świadkim chrztu. Czyli rodziców chrzestnych jako takich nie było. Nie widziałem powodu, żeby odmówić, chociaż zdania moich znajomych w tej kwestii były podzielone 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Baks00 napisał:

Rozwiń 

Nie, nie.Jesze by ktoś mógł uznać że się użalam nad sobą bądź swoim dzieckiem.Ale to g....prawda

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, marcin19071980 napisał:

Rodzice chrzestni to jedna z najgłupszych funkcji jakie można było wymyśleć.Do niczego nie służą poza dawaniem kopert.Moja córa chrzestną widziała ostatni raz na swoim chrzcie, chrzestny z niewiadomych przyczyn nie utrzymuje kontaktu..Moja chrzestna ostatni raz widziała mnie na komuni i nawet nie wiem czy żyje a mój chrzestny okradł mnie na 90 000.Moja żona od swojego chrześniaka nie dostała nawet zdjęcia z 18stki bo dala w prezencie 1tys i to pewnie za mało było.Niech żyje rodzina

Dlatego u nas wybieramy na chrzestnych ludzi z bliższej rodziny a nie pociotków jak w radzie Orlenu. 

Edytowane przez Leszy
Opublikowano
3 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Człowieku,ja od śmierci ojca przeszedłem z rodziną takie rzeczy że wielu sobie nawet sprawy nie zdaje.Splywa po mnie już jak po kaczce ,tak mnie zahartowali.Nie ufam już kompletnie nikomu.

Dla mnie to jest wyczuwalne w Twoich postach. Zetknąłem się w życiu z wieloma rzeczami. Z tym też 

Opublikowano
6 minut temu, 6465 napisał:

Ja mam trójkę,wiekowo różni.Ojca brat to ten mial-chrzesniak z chrześnicą się pobrali

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

Dlatego u nas nie wybieramy na chrzestnych ludzi z bliższej rodziny a nie pociotków jak w radzie Orlenu. 

Chrzestna mojej córki jest moja koleżanką ze szkoły.Tak długo była miła i sympatyczna aż załatwiłem jej pracę w Niemczech i tam poznała faceta z którym się ożeniła.I od tego momentu koniec kontaktu.

Opublikowano
3 minuty temu, Baks00 napisał:

Ja mam trójkę,wiekowo różni.Ojca brat to ten mial-chrzesniak z chrześnicą się pobrali

Moi rodzice mają wspólnie chrześniaka. To mój kuzyn, syn mojego chrzestnego. I był taki moment, kiedy on prawie się zaręczył z ...chrześnicą ojca. Chłopak bratanek mojej mamy, a dziewczyna bratanica mojego ojca. Gdyby doszło do zaręczyn i wesela, to ojciec🙆

Opublikowano
35 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Mogę na 2 piły zamienić

Jedna nowa nie odpalana i hvsqvarne

I nowa kosa nie odpalana w gratisie. 

mam rometa motorynke w puzlach , tylko kół brakuje i przedniego widelca z kierownicą 

co za to idzie u ciebie wymienić 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v