Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, marcin19071980 napisał:

Nie denerwuj mnie.

No dobra ...

Ale naprawdę nie wieje....🤣

Opublikowano

Potrzebny rolnik z elektrycznym zacięciem! Można  odłączyć panel fotowoltaiczny od elektryzatora aby w polu działał na samym akumulatorze?

Opublikowano

Pan Bóg wie co robi, nie daje Wam pryskać żebyście zaoszczędzili bo w żniwa i tak będzie dokładka. To nie kurła bambery zachłanne aby lepsze od somsiada 🤪🤪

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, pedro2 napisał:

Pan Bóg wie co robi, nie daje Wam pryskać żebyście zaoszczędzili bo w żniwa i tak będzie dokładka. To nie kurła bambery zachłanne aby lepsze od somsiada 🤪🤪

Mówisz?

Ino przesiadka.

Woda nalana za dnia.

20230512_184106.jpg

20230512_214209.jpg

A w międzyczasie  kolejnym wieniec podlany

20230512_165630.jpg

Opublikowano

No coś tak czuję w kościach... Ale nie życzę... Uchowaj Panie 🙏

Przy piątku grosza utargował, nadmiar sadzeniaka sprzedał, a już myślał że będzie musiał kroić bydlakom. Po 900/t skrobiowki 🙆  w poniedziałek ogłoszenie się pojawiło aż we wjeździe się wyprzedzali który pierwszy

6 minut temu, Agrest napisał:

Mówisz?

Ino przesiadka.

Woda nalana za dnia.

20230512_184106.jpg

20230512_214209.jpg

Opublikowano
3 godziny temu, Łolek napisał:

Cena sukcesu, musisz uczyć się hodowli tu nie ma łatwizny i skrótów 

4 godziny temu, Qwazi napisał:

Wymiona mają luźne? Mleko na filtrze normalnie przelatuje? Jakieś kaszle, kulawizny rany?

Wymiona luźne , no po niektórych troche gorzej przelatuje , chyba po trzech ale wcześniej było ok . Marek nie wiem czy zdążę się nauczyć 🤷 

@soltys48 @Agrest dopiero skończyłem opryski , późna kolacja mnie czeka 🙆 .ale co tam robota najważniejsza 😊 , sukces będzie pszenica w żniwa może po 500 zł 

Opublikowano
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

@soltys48 @Agrest dopiero skończyłem opryski , późna kolacja mnie czeka 🙆 .ale co tam robota najważniejsza 😊 , sukces będzie pszenica w żniwa może po 500 zł 

Taki to pożyje.

Ledwie słońce za horyzont zeszło, a ten żre i leży🤣

Opublikowano
6 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Wymiona luźne , no po niektórych troche gorzej przelatuje , chyba po trzech ale wcześniej było ok . Marek nie wiem czy zdążę się nauczyć 🤷 

Zrób antybiogram od tych trzech. Nie ma co wróżyć z fusów. No i serial Cię ominął. Jak to🤔 Marcin🙆🤭

Opublikowano
7 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

🤷 

Pffff kolacja

Zaraz śniadanie mam

• Like 1
Opublikowano
27 minut temu, limonka napisał:

Potrzebny rolnik z elektrycznym zacięciem! Można  odłączyć panel fotowoltaiczny od elektryzatora aby w polu działał na samym akumulatorze?

chodzi o jeden panel bez falownika ?? podlaczony jak prostownik do akumulatora ??  panele niskonapieciowe powinnny sie zegrac z 2 akumulatorami 12 V, jak to bedzie w polu sie sprawowalo ??  

sporo jest juz lamp, tablic, znakow drogowych  zasilanych pojedynczymi panelami.  

pewnie trzeba kupic odpowiedni osprzet.

Opublikowano
6 minut temu, Agrest napisał:

Czyli dobra wróżba... dla konsumenta😜

Się okaże.. nie tam, jak co roku, kończą sadzić i zawsze komuś coś braknie, w zeszłym roku mi brakło to jadalnego dosadziłem. Jeden wziął tonę, drugi 0,9t i dwóch po 0,5. 

Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

Taki to pożyje.

Ledwie słońce za horyzont zeszło, a ten żre i leży🤣

Taaa , ty leżałes a ja zwierzęta ogarniał 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v