Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Przed chwilą, slawek74 napisał:

pierdzielisz.... jak zwykle zresztą..

Na takim piachudrze jak pewnie i ty masz to wystarczy jak na dziadkowej działce - tydzień bez deszczu i już wszystko schnie. 

Zresztą, ty nic innego nie robisz...

😁🤣🤣🤣🤣🙋‍♂️

Opublikowano
9 minut temu, jacus napisał:

las zasadzil-albo doplaty kosil na jakis programach. jakis nostrzyk czy facelia zawsze urosnie 

w sasiedniej wsi tez jest piach- 25 cm i mozesz domy budowac..wiekszosc krzaki rosna, przy drogach dom za  domem buduja a paru samobojcow jak ja sie tym bawi- dokladnie paru ,dwoch nas jeszcze sieje , 

juz mnie wyobstawiali domkami-ciekawe w zniwa co bedzie gdy zacznie sie kurzyc ...tak to szlo w krzaki, w ta  strone co domy sa dawno to rzadko wieje.

czy mady wislane same rodza ?? znam takich co juz im przestaly-nie wytlumaczysz zeby choc wapno granulowane rozsiali.a tak to tylko saletrzak-bo najtanszy jest.

Patrz, a u mnie taki owies na klasie q- qr**, gorszej nie ma

IMG_20230504_193607_229.jpg

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Baks00 napisał:

Grunt że na oryginalnych częściach 😉

Mój ojciec 59 w tym roku skonczy,woreczek żółciowy wyciety,druty w łokciu(za mlodego na motorze mieli wywrotke),kręgosłup juz wysiada ale to przez ciezką pracę zeby dzieciom żyło sie lepiej,i co?mnie czeka podobny los😀 aaa i jeszcze kamienie w nerkach

Edytowane przez Belaruss820
Dodanie
Opublikowano

Młodych rodziców jeszcze macie. Dbajcie o nich żeby pomagali jak najdłużej, a jak już nie będą mogli pomagać to choć podwórka przypilnują. 

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

A nie wiem , Marek poprostu ratuje plony , które może jeszcze jako takie będą

A do tej pory jak sobie radziłeś 🤔

12 minut temu, jacus napisał:

akurat przestalo padac -trzeba sie troche kolo domu pokrecic.

na tej klasie to sieje kukurydze dzikom  w lesie na neciskach-polska ,bardzo dobrze rosnie-dzikom smakuje wyjatkowo , jakie plony  ?,a jak zastrzela jakiegos to go zapytam ,

ze 3-4 lata temu na wiosne 40 dni nie padalo a i tak zimowe i kukurydza daly rade, gorzej jare- mialem juz jeczmienia jarego nie siac. 

gdy wie sie gdzie i jak szukac to na pewno..gdy ktos umie tylko stukac w klawiature ..

o to problem bedzie bo moj mig -49 w remoncie 😂.. 4 moze i bym dal rade 😂, przy lekim wspomaganiu 🤣

las zasadzil-albo doplaty kosil na jakis programach. jakis nostrzyk czy facelia zawsze urosnie 

w sasiedniej wsi tez jest piach- 25 cm i mozesz domy budowac..wiekszosc krzaki rosna, przy drogach dom za  domem buduja a paru samobojcow jak ja sie tym bawi- dokladnie paru ,dwoch nas jeszcze sieje , 

juz mnie wyobstawiali domkami-ciekawe w zniwa co bedzie gdy zacznie sie kurzyc ...tak to szlo w krzaki, w ta  strone co domy sa dawno to rzadko wieje.

czy mady wislane same rodza ?? znam takich co juz im przestaly-nie wytlumaczysz zeby choc wapno granulowane rozsiali.a tak to tylko saletrzak-bo najtanszy jest.

Jakoś ponad 20 lat tu sieje i sprzątam i nawet na chleb wystarcza podkreślę że z masełkiem

I o czym ty chcesz dyskutować i kogo uczyć  Jacuś 

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

Młodych rodziców jeszcze macie. Dbajcie o nich żeby pomagali jak najdłużej, a jak już nie będą mogli pomagać to choć podwórka przypilnują. 

Dobra sprawa jak bramę przytrzymać,czy choć by nawóz podwiezie.

Mają swoje teorie i tok myślenia,nie jedna sprzeczka za nami ale nie zmienia nic w naszych relacjach

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał:

Kto ma ten ma lecz nie każdy wogóle

Opublikowano

No ja bym chcial mieszkac ze swoim ojcem. A z tym kims co sie tesc nazywa...dajcie spokoj,dzisiaj znowu o pier**le sie do mnie wysadził,tyle spokoju mialem,zero tematow a ten wyskoczyl ze mu licznika nie pokazalem przed zalozeniem do ciagnika"ze tak sie nie robi". Myslalem ze mu wy***ie.

A na mój szacunek zasluzyl sobie tekstem do mojej żony w mojej obecnosci: "powiedz swojemu mężowi". Ale zaraz spokojnie,sianokosy sie zaczną to bedzie pokazywal jaki to dziadek z niego dobry,tfu, nikomu nie życzę takiego chama,gbura i egoisty 

Bedzie dzialac od jesieni 2018 u nas,prawie 5 lat bez swiadomosci jakie obroty byly😀

20230506_144328.jpg

• Like 2
Opublikowano
27 minut temu, Baks00 napisał:

Grunt że na oryginalnych częściach 😉

Ale otwierany kilka razy już, miał mieć wymieniany staw biodrowy po wypadku, ale zregenerował się sam, co nawet lekarzy dziwi. 

Opublikowano

@Belarus820 nie ma jak u siebie bo jak się  pujdzie na stronę to stary nie da młodemu tylko to zgonu by żądził a gospodarkę na córkę i w razie kłótni daje kopa w dupe i można robić nie ma się nic 

Opublikowano
1 minutę temu, Luki99 napisał:

@Belarus820 nie ma jak u siebie bo jak się  pujdzie na stronę to stary nie da młodemu tylko to zgonu by żądził a gospodarkę na córkę i w razie kłótni daje kopa w dupe i można robić nie ma się nic 

Są różne przypadki

Opublikowano
3 minuty temu, Baks00 napisał:

Są różne przypadki

Zgadza się hoć są i mądrzy teściowie

Opublikowano
11 minut temu, Baks00 napisał:

Ja dziś zapunktowalem u teściowej -pistoletem pomalowałem jej salon, mogę się już nie pokazywać...🤭🤦

Fajnie ci wyszło. Ale się nie dziwię że lepiej żebyś się nie pokazywały😀

240_F_328109608_AgyPXMmFT8IlUx9kD8FMlJ48ALB4mbYm.jpg

• Haha 2
Opublikowano
38 minut temu, Qwazi napisał:

Patrz, a u mnie taki owies na klasie q- qr**, gorszej nie ma

IMG_20230504_193607_229.jpg

Mariusz a tu na końcu co mu się stało?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v