Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, malaczarna napisał:

U mnie też parę lat jeszcze ale mówi że na podwórku fajniej niż w bloku

Ja to bym i w bloku mógł mieszkać. 

Opublikowano
3 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Wczoraj przejechałem pół Polski od Świecką do Sieradza i można na palcach policzyć plantacje zbóż gdzie można powiedzieć że wszystko jest w porządku.W 85% widać braki prawdopodobnie wynikające z oszczędności a nie z zaniedbania.Oczywiscie wiem że to tylko ułamek upraw ale daje to już jakiś obraz.Zapewne za 2 miesiące usłyszymy o 10-12tonach z hektara

No nie 

Ja swoje przypaliłem i nie wiem czy coś z niego będzie 

Opublikowano
10 minut temu, 6465 napisał:

Marzę o tym żeby moja córa poszła do miasta.

Dlaczego chcesz krzywde zrobić własnemu dziecku?😱

Opublikowano
33 minuty temu, 6465 napisał:

Chłopy. Pryskacie kukurydzę od vheasta przed wschodowo czy po? Ja pryskam ostatnie kilka lat po, bo sporo taniej wychodzi. Liczyliscie już koszta śor. Przed i po?

Rok temu elimis 160 z groszami za ha. W tym roku chciałem to samo ale powiedzieli że wychodzi 150 ale żeby poczekać bo coś tańszego zmajstrują

• Thanks 1
Opublikowano
Przed chwilą, Karol6130 napisał:

No nie 

Ja swoje przypaliłem i nie wiem czy coś z niego będzie 

Takie przypalone też widziałem i to tak porządnie.Mnie to wk.....to głupawe chwalenie sie.Rzepaki też szału nie robią a przecież wielkopolscy rolnicy do najgorszych nie należą.

Opublikowano
Przed chwilą, Karol6130 napisał:

Były w planie drzewa rwać ale chyba trzeba jechać orać

A sucho będzie, twardo będzie i narazie nic tam nie będzie 

To siedź w domu i bratanicę opijaj 

Opublikowano
Przed chwilą, PRIMO napisał:

Dlaczego chcesz krzywde zrobić własnemu dziecku?😱

Jaka krzywdę. Jak pisałem wróciłem na wieś z miłości do żony nie do ziemi.

Opublikowano
7 minut temu, 6465 napisał:

Tak tylko zbieram informacje, a jak przyjedzie przedstawiciel z chemiru to coś tam zapoda.

To swoje z invigo 😐pewnie 

@soltys48 Przemek no jest poważne pytanie , o owies chodzi mam takie żółte place 😐, tylko mały bo siany ostatnie dni marca ,to już można atakować siarczanem magnezu ? 

Opublikowano
14 minut temu, Qwazi napisał:

W tym roku jeszcze nie siałem. Jest plan na przyszły tydzień. Zawsze pryskałem powschodowo, a w ubiegłym roku rownież po siewie. I tutaj znowu mnie pewnie zlinczują bo pryskałem...Roundapem 🙆

Roundapem powschodowo? 

Opublikowano
1 minutę temu, marcin19071980 napisał:

Takie przypalone też widziałem i to tak porządnie.Mnie to wk.....to głupawe chwalenie sie.Rzepaki też szału nie robią a przecież wielkopolscy rolnicy do najgorszych nie należą.

Dobrze, żeś w moich okolicach nie jechał, bo byś uznał, że klęska🤦

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Dobrze, żeś w moich okolicach nie jechał, bo byś uznał, że klęska🤦

Glifosatem przed wschodem to normalka.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v