Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Nie ma kupców na rynku

Wczoraj paru miało nawet nikt nie podchodzi, a co dopiero kupić.

A bo PISdał i kupca nie ma na rodzime produkty.

Tak działa pisdał na całą gospodarkę.

Opublikowano
23 minuty temu, Agrest napisał:

Zajmujesz się pszczołami hobbystycznie, ale gdybym miał pszczoły jako źródło dochodu to w pupie bym miał te tabliczki o zagrożeniu zgnilcem. To są ustalenia urzędnicze a nie stan faktyczny.

Wieżysz że po szeregu lat u nich jest teren zagrożony a u Was nie?

Uzasadnienie dla funkcjonowania urzędnika. Tak samo jak strefy asf czy ptasia grypa.

Nie wierzę już w nic. To jest pic na wodę, przy wjazdach do ościennych miejscowości tabliczki wiszą już 2-3 lata, jak spadnie to wieszają nową. Kontrolować nie ma kto ale "afera" cały czas się kręci. Do tego ARiMR się coraz bardziej "dopycha" o informacje o pszczelarzach, póki co zrzeszonych w kołach. Najśmieszniejsza akcja była na jednym zebraniu, kiedy przyjechała pani weterynarz i opowiadała coś w tym stylu - "proszę się nie bać, nie palimy wszystkiego od razu, dbamy, tabliczki są dla wszystkich dobra, robimy co możemy" itp. Na sali widać było, że reagowali wszyscy podobnie, czyli uśmiechy albo kiwanie głowami. Zresztą wielu choćby i miało chorobę i tak się nie przyzna. Na kursie gość mający kilkaset rodzin mówił, że on ma co roku "kilka problematycznych rodzin" i nie robi z tego problemu...

Co do ptasiej grypy to nie będę nic mówił, ostatni raz "przykręcali śrubę" w okolicy w 2017. No cóż, mało kto się zastosował do zakazu wypuszczania, choć ponoć kilka mandatów było. 

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

A bo PISdał i kupca nie ma na rodzime produkty.

Tak działa pisdał na całą gospodarkę.

Wolą kupić w markecie  PO drożej niż dać chłopu zarobić.

Uczą się od chłopa ze nie warto kupowac krajowego.

Opublikowano

No widzisz. I gołębie na krakowskich placach nie wyzdychały, nikt też ich nie wyłapywał i w kombinezonach ufoludka nie utylizował.

Łatwiej pokazówkę u chłopa zrobić. Zniszczyć pracę i dorobek życia, bo się w mediach zaistnieje

4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie wierzę już w nic. To jest pic na wodę, przy wjazdach do ościennych miejscowości tabliczki wiszą już 2-3 lata, jak spadnie to wieszają nową. Kontrolować nie ma kto ale "afera" cały czas się kręci. Do tego ARiMR się coraz bardziej "dopycha" o informacje o pszczelarzach, póki co zrzeszonych w kołach. Najśmieszniejsza akcja była na jednym zebraniu, kiedy przyjechała pani weterynarz i opowiadała coś w tym stylu - "proszę się nie bać, nie palimy wszystkiego od razu, dbamy, tabliczki są dla wszystkich dobra, robimy co możemy" itp. Na sali widać było, że reagowali wszyscy podobnie, czyli uśmiechy albo kiwanie głowami. Zresztą wielu choćby i miało chorobę i tak się nie przyzna. Na kursie gość mający kilkaset rodzin mówił, że on ma co roku "kilka problematycznych rodzin" i nie robi z tego problemu...

Co do ptasiej grypy to nie będę nic mówił, ostatni raz "przykręcali śrubę" w okolicy w 2017. No cóż, mało kto się zastosował do zakazu wypuszczania, choć ponoć kilka mandatów było. 

Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał:

@Bananek Michał chodzi u Ciebie IRZ?

No właśnie , coś podobno pozmieniali 🤔. A tak było fajnie czytelnie 

Opublikowano
35 minut temu, Baks00 napisał:

To koliga przysłał gdzieś znalazł, od pracodawcy pewnie

Młody jeszcze robotę znajdzie,aby się chciało mu robić.Gorzej że starszymi

to tym młodym roszczeniowym raczej problem .oni znają doskonale swoje prawa, ale nie obowiązki. 

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

No widzisz. I gołębie na krakowskich placach nie wyzdychały, nikt też ich nie wyłapywał i w kombinezonach ufoludka nie utylizował.

Łatwiej pokazówkę u chłopa zrobić. Zniszczyć pracę i dorobek życia, bo się w mediach zaistnieje

Daj spokój, szumny zakaz handlu drobiem, w marcu 2017 normalnie się brojlery kupiło... Tego nie wolno, tamtego nie wolno. To bardziej polityczne bądź urzędnicze niż faktycznie występujące. Jak to mój weterynarz, na osobności powiedział - "panie, jaka ptasia grypa, zawsze była, co miało zdechnąć zdechło i nikt afery nie robił, że komuś zdechło 5 kur a komuś 10". W jednej wsi wykryli niby ognisko u gościa, koło 300 sztuk wszelakiego drobiu do utylizacji, sąsiedzkie też. Ludzie nocą wybijali aby nie oddać. A niektórzy ukrywali, jak jedna babka w kanale w garażu. To są działania mające określony cel - tępienie, zwłaszcza małych i posiadanie wszystkich w spisach, rejestrach i "pod kapciem".

• Thanks 1
Opublikowano
Agrest napisał:

17 minut temu, DANDYS napisał:

Agrest ale akpila mogę odkupić

A którego i po co Ci?

Mix 40 musi być teraz wystawiony pod chmurkę. Chyba że na przyczepie jeszcze go upchnąć obok kosiarki

no tego zagona ,bo nic nie ma sensownego. to może stać u mnie w stodole 🤣😄👍

Opublikowano
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

No właśnie , coś podobno pozmieniali 🤔. A tak było fajnie czytelnie 

Ja próbuję skorzystać i nawet strona logowania mi się nie otwiera. Nie wiem czy to działa czy nie. Wczoraj Michał chyba się logował i dlatego go pytałem. A Ty próbowałeś dzisiaj?

Opublikowano
1 minutę temu, HF86 napisał:

to tym młodym roszczeniowym raczej problem .oni znają doskonale swoje prawa, ale nie obowiązki. 

Jeszcze żeby im się robić chciało,ale masz rację z tymi prawami a obowiązkami👍

Opublikowano

Gdybym wiedział że potrzebny nie będzie...

Ale nie wiem🤷‍♂️

Opublikowano
10 minut temu, Baks00 napisał:

Ja to czasami jestem trochę czasu do tylu

no bo czasem lepiej jest być z tyłu

np. pod czas seksu od tyłu😁

1 minutę temu, Agrest napisał:

Gdybym wiedział że potrzebny nie będzie...

Ale nie wiem🤷‍♂️

jakbym swojego brata słyszał...

drugiej trzydziestki jednak nie sprzedaje, przynajmniej na razie, zostaje w razie awarii tej pierwszej

Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał:

Wczoraj Michał chyba się logował i dlatego go pytałem. A Ty próbowałeś dzisiaj?

Na pewno popsuł 🤭

@Qwazi ja jeszcze nie ,ale mam cieluna do rejestracji 

Opublikowano

Już wiem wszystko. Gregor rano jeszcze działało. Teraz już nie działa i nie wiadomo kiedy zadziała. Aplikacja jest w wieku niemowlęcym i jeszcze trochę, zanim będzie w miarę bezproblemowa. Najlepiej próbować wieczorem

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v