Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, gregor1284 napisał:

Nie no Radosław przecież ma v dolce 🤔

...no i piżamę w Batmanki....🤭

25 minut temu, malaczarna napisał:

. Mijamy się.

Musisz częściej stawać mu na drodze...😉

Opublikowano
10 godzin temu, Bananek napisał:

Pojęte. Wystygła i zapaliła. Uszczelniacze na wale do sprawdzenia. I pewnie wymiany. 

To nie to dzień wczesniej 2 przyczepki nacieła i bez jakichkolwiek objawów

A i druga własciciela małouzywana to samo po 5 min kaput.

To są uroki rzucone

Opublikowano
4 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

To są uroki rzucone

Jak bogactwem w oczy źgasz to ludzi zazdraszczają

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Rolnik1973 napisał:

To są uroki rzucone

Coś w tym może być.Mam tu we wsi gościa co u niego czasem usługę robię.Wszystko jest w porządku dopuki nie wiade na jedno z jego pól.Jest tego 0,80.Dwa lata temu całe pole słomy sprasowałem ostatni snopek prasa wiąże i trach igła się skrzywiła i walnęła w aparat.W zeszłym roku miał owies skosilem wysypuje w zbiorniku może jeszcze z wiaderko zostało i silnik zdechł.Pompa wtryskowa stanęła na dębowo.Tak więc.....

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
18 minut temu, Pafnucy12 napisał:

...no i piżamę w Batmanki....🤭

..😉

Na szczęście my tego nie musimy oglądać. Niech se ma

13 minut temu, malaczarna napisał:

To i tak za dużo jak dla nas. Ale rodzinka też lubi.

Pomagają chociaż kopać?

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Oznacza złożone ręce.

Dzień dobry 5°, słońce ładnie świeci, ptaszki śpiewają 

A nie zbijanie piątki? Zresztą co z modlitwy jak Bóg takie małe dziecko takimi dolegliwościami obdarowywuje? 

Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

Nooo a szczególnie jak mile ciałko obok leży 😉

Takie życie kobiet rolniczek hodowczyń niestety 

A o dziwo było miłe wczoraj chodź spodziewałem się czegoś innego 🤣 bo czwartek był burzliwy jak dały tydzień zresztą 🤭🤭

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Coś w tym może być.Mam tu we wsi gościa co u niego czasem usługę robię.Wszystko jest w porządku dopuki nie wiade na jedno z jego pól.Jest tego 0,80.Dwa lata temu całe pole słomy sprasowałem ostatni snopek prasa wiąże i trach igła się skrzywiła i walnęła w aparat.W zeszłym roku miał owies skosilem wysypuje w zbiorniku może jeszcze z wiaderko zostało i silnik zdechł.Pompa wtryskowa stanęła na dębowo.Tak więc.....

Kuzyn pojechał kosić do kolegi pszenżyto, znaczy do wdowy bo jej męża na jesieni rozrzutnik poszarpał. I w tym miejscu co był ten wypadek kombajn zszedł z obrotów i zgasł. Mówi zszedłem obszedłem kombajn nic nie widać że coś się dzieje wszedłem i odpalił. Do końca sezonu chodził bez przygód.

Edytowane przez 6465
Opublikowano
5 minut temu, 6465 napisał:

Kuzyn pojechał kosić do kolegi pszenżyto, znaczy do wdowy bo jej męża na jesieni rozrzutnik poszarpał. I w tym miejscu co był ten wypadek kombajn zszedł z obrotów i zgasł. Musi zszedłem obszedłem kombajn nic nie widać że coś się dzieje wszedłem i odpalił. Do końca sezonu chodził bez przygód.

Uczcił pamięć poległego

Trzeba wstawać

brac sie za sadzenie ziemniaków 

Opublikowano
8 minut temu, 6465 napisał:

Kuzyn pojechał kosić do kolegi pszenżyto, znaczy do wdowy bo jej męża na jesieni rozrzutnik poszarpał. I w tym miejscu co był ten wypadek kombajn zszedł z obrotów i zgasł. Musi zszedłem obszedłem kombajn nic nie widać że coś się dzieje wszedłem i odpalił. Do końca sezonu chodził bez przygód.

@Agrest zoba 

Opublikowano

Auto korekta miało być mówi 

Dobra cza jechać opony zamienić i auto pod testera podłączyć bo świeci że Holder nie działa.. Może zimy już nie będzie. 

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, 6465 napisał:

Tam w tym miejscu gdzie to się dzieje przed wojną karczma żydowska stała.Jesze okruchy cegieł wychodzą.Z 500metrow od tego pola jest taki pechowy staw i tam też sporo ludzi zginęło.Zyla wodna czy coś

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
2 godziny temu, malaczarna napisał:

Dwa luki góra dół razy dwoje dzieci. Co miesiąc/półtora wizyta ostatnio 600 zł szyny gumki itp wyrywanie zębów. 20 tysięcy już dawno wyskoczyło. Wiem ile w rodzinie już to kosztowalo

Weekend a ja muszę zwierzaki oglądać z rana.ktos posadzi mi ziemniaki?

dlatego chodzę z krzywymi zębami bo rodzice kasy nie mieli jak byłem młodszy 

sam teraz nie mam kaszy na swoje zdrowie to i na dzieci tez pewnie nie miałbym na czym zarobic 

Opublikowano
34 minuty temu, gregor1284 napisał:

A nie zbijanie piątki? Zresztą co z modlitwy jak Bóg takie małe dziecko takimi dolegliwościami obdarowywuje? 

Modlitwa to w tym przypadku prośba. Na pewno nie zaszkodzi. Nie jestem jakimś ortodoksyjnym katolikiem, ale wiarę mam w sobie

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, marcin19071980 napisał:

Tam w tym miejscu gdzie to się dzieje przed wojną karczma żydowska stała.Jesze okruchy cegieł wychodzą.Z 500metrow od tego pola jest taki pechowy staw i tam też sporo ludzi zginęło.Zyla wodna czy coś

Herbata tam nie rośnie gdzieś? Oni mieli w zwyczaju uprawę tego blisko karczm

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Herbata tam nie rośnie gdzieś? Oni mieli w zwyczaju uprawę tego blisko karczm

To pole uprawne gdzie tam herbata by rosła.Za to pełno jeżyny na granicy tam rośnie.Tadziu mówi że całe życie z tym walczy i ni huhu nic tego nie bierze .

Opublikowano
12 minut temu, marcin19071980 napisał:

Wstążeczki se przyczepta 🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v