Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Stodoła nie jest przeznaczona do trzymania opasów. W stodole to moga co najwyżej myszy mieszkać. Dizajn zepsuje. Jak to, Radek w stodole będzie byki trzymał🤔... niepojęte, słabe...nawet ja nie mam bydła w stodole🤷

Radosław wal nową oborę, najlepiej z...klinkieru🤔

Ale jakby takie eleganckie wygrodzenia porobił? 🤔https://www.olx.pl/d/oferta/wygrodzenia-bramy-paszowe-kojce-dla-bydla-CID757-IDPu0kM.html

Opublikowano (edytowane)

Radziu, a jakie by to było eleganckie w nowiutkiej eleganckiej oborze🤔. Stodoła służy do czego innego...słabo wygląda bydło w stodole🤷. To się kojarzy z druciarstwem...

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

Ty próbujesz połowie forum naublizac? 😁

Nikomu nie próbuje naubliżać, bo u wszystkich tak jest ok, ale nie u Radka. On jest o pięć poziomów wyżej,więc jak to tak bydło w stodole🤦. Widzisz. Interes Ci załatwiłem😉. Nie ma za co🤷. 10% się należy 🤗

Opublikowano
49 minut temu, 6465 napisał:

Do środy jestem słomiany wdowiec,  tak że ten tego nie będzie. 

A to jakiejś somsiadki nie ma?🤭

Opublikowano

Nie dogadamy się bo on by chciał na już. Ale tak prawdę mówiąc jak tych rolników by przetrzepali z warunków w jakich trzymają bydło, z płyt obornikowych i szamb to  nie wiem czy połowa by została tego co jest. W wiosce tu na 12 gospodarstw by zostały ze 3 albo i nie 

2 minuty temu, PRIMO napisał:

A to jakiejś somsiadki nie ma?🤭

Ty widziałeś Michalina miesięcznicę obchodzi. Ciekawe czy będzie koalicja z pisem

Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał:

Tos się Mieciu wpakował 🤦

Żaden problem. Stajemy i spawamy 

3 minuty temu, radekz200 napisał:

Ale zdrowe jeszcze?

Chore to na złom a nie. Kto Ci kupi zgnite wygrodzenia?

Deszcz pasa to chyba suszowego latoś nie będzie 

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Żaden problem. Stajemy i spawamy 

5 minut temu, radekz200 napisał:

Ale zdrowe jeszcze?

Chore to na złom a nie. Kto Ci kupi zgnite wygrodzenia?

Radek nie kupuj od Mietka wygrodzeń...niech spawa...Ty kontroluj😉

Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

Elo co tu słychać 

Może ktoś chętny do pomocy, bo mnie się strasznie się nie kce 

Grzesia oddelegować? Od piątku ma wolne to wypoczęty 

Dobrze że to w aucie ci guma pękła 

A gdzieś jeszcze mogła,?

Opublikowano

Co za qrva qtas yeahbunny z tego mojego sąsiada przez miedze. Fakt, że ładnie na polu zrobił, ale jak co roku musiał za każdym razem wytrzepywać agregat na drodze. No jak ja nie lubię czegoś takiego.

Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

Dobrze że to w aucie ci guma pękła 

A gdzieś jeszcze mogła,?

Michałowi w 30 pękały...do tej pory nie ustalono, czy...w jednej🤭

• Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, Bananek napisał:

Co za qrva qtas yeahbunny z tego mojego sąsiada przez miedze. Fakt, że ładnie na polu zrobił, ale jak co roku musiał za każdym razem wytrzepywać agregat na drodze. No jak ja nie lubię czegoś takiego.

Gdzie by nie było to na każdej wichurze jest taki "gospodarz".🤦‍♂️

10 minut temu, Bananek napisał:

Gdzie by nie było to na każdej wichurze jest taki "gospodarz".🤦‍♂️

Opublikowano
14 minut temu, gregor1284 napisał:

Tylko ten ocynk będę musiał zeskrobac 

Noooo...i po zespawaniu...ocynkować🤭

14 minut temu, Bananek napisał:

Wszędzie się taki trafi. U mnie jest jeden, co jak mu się agregat zapcha, to ciągnie do końca połaci wyciąga na drogę. Sąsiad mu kiedyś te kopce powpychał turem spowrotem, jak już było zasiane...nie nauczył się...gdzie tam🤦

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v