Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, Karol6130 napisał:

To się dowiedz co w stadzie piszczy i działaj 

Ja tam niektóre choroby opanowałem, a bywało różnie 

No chyba za tłuste są , stwierdził w całej gminie takich nie ma 🤷

Opublikowano
5 minut temu, farmtrac8244 napisał:

Ano jak to przy Wielkanocy trza ,z karbidu strzelić. Wąs przycięty bo już w zęby właził

A kamflorku tam nic nie masz ? U mnie tylko moździerz gdzieś wisi w garażu.

Opublikowano

Ja teraz to i karbidu nie mam🤷

Kiedyś to było. Jak w rezurekcję chłopaki z moździerzy tłukli o parkan to aż dzwonnica drżała, a jak powstały te petardy na draskę i jeden wrzucił pod nogi na procesji i dzieciak dostał odłamkiem w oko to pogotowie przyjechało i gobdo szpitala zabrali. Ksiądz wtedy zabronił strzelania.

Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

Tłuste to też nie znaczy że chore 

Zacznij od bolusów energetycznych po wycieleniu 

Do drinka dodaj litra gliceryny

A tej lej drożdże po 200 rano i wieczór 

Ketoze w końcu ma czy nie?

Według testu nie ma ,ale dostała tyle wszystkiego że może nie wskazywać 

Był znów , sam stwierdził że rokowania słabe , i nie wie co jej jest

Opublikowano
8 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Według testu nie ma ,ale dostała tyle wszystkiego że może nie wskazywać 

Był znów , sam stwierdził że rokowania słabe , i nie wie co jej jest

Może trzeba krew do badania bo może brakować fosforu lub potasu. 

Opublikowano
13 minut temu, marulekk napisał:

No i ujjj, korona mnie dopadła, smaku niemam, zatoki zawalone, gardło boli tylko gorączki brak

E to ja mam tak w każde przeziębienie. Gile mam i smaku nie mam. Węch jeno mam a gardło mnie nie boli. Zawczesnie na umieranie, jeszcze miałem tyle planów...

Opublikowano
3 godziny temu, 6465 napisał:

Bo byle  dupków się na sołtysa nie wybiera, czy kiedyś czy teraz.

Teraz to tam mniej, ale kiedyś to o głowę musiał mieć mocną do tej fuchy.   I zdrowie dobre  ;) 

18 minut temu, marulekk napisał:

No i ujjj, korona mnie dopadła, smaku niemam, zatoki zawalone, gardło boli tylko gorączki brak

Już kilka razy przechodziłem. Da się wykurować ;) Najdłużej płuca do siebie dochodziły za pierwszym razem.  

Opublikowano
1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

Ja tam z wąsami ani z brodą jeszcze dziewczyn nie widział :o 

W szkole taka była. Wyglądała jak dziewczyna, jak dziewczyna się zachowywała, ale wąs musiała golić, bo czasem odrost się pojawiał, a na rękach włosy jak u faceta miała. :/

Opublikowano
18 minut temu, gregor1284 napisał:

E to ja mam tak w każde przeziębienie. Gile mam i smaku nie mam. Węch jeno mam a gardło mnie nie boli. Zawczesnie na umieranie, jeszcze miałem tyle planów...

Ketonala od teścia pożycz i możesz plany realizować 😜 

Opublikowano
15 minut temu, soltys48 napisał:

musi gdzies z Podlasia 

ciekawe gdzie ? nawet w sąsiedniej wiosce w PGR największa działka na mapie to trapez o najdłuższym boku 1,1km podzielona na 3-4 mniejsze kawałki i 2 classy (170 i 240km) oraz ciuchcia tvt195 to ogarniają 

Opublikowano
2 godziny temu, szymon09875 napisał:

Ja tam z wąsami ani z brodą jeszcze dziewczyn nie widział :o a gdzie indziej to i nie zaglądam bo jak to tak bez ślubu pod pachy patrzeć :o

I ja również nie widziałem. A ślubu raczej nie będę miał. 

Opublikowano
4 godziny temu, soltys48 napisał:

😉

IMG20230405072513.jpg

Nie lubisz doić ? U mnie sąsiad też ma mięsne i też takie cielaki do roku ciągną cycka

3 godziny temu, stempos1980 napisał:

Trzeba trochę popracować mimo Wielkiej niedzieli 

Co robisz Adamie 🤔

5 godzin temu, gregor1284 napisał:

Obili pod Ożarowem jakiegoś ukra co nakłaniał to rzezania Lachów. Na rabenie niby robi 

W środę będę wiedział jeżeli chodzi ci o Ożarów koło Warszawy i błonia

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, konteno napisał:

ciekawe gdzie ? nawet w sąsiedniej wiosce w PGR największa działka na mapie to trapez o najdłuższym boku 1,1km 

To ja mam działkę o długości 1.5. km.... 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v