Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

74 rok 🤦‍♂️ 

Tam szaleństw modernizacyjnych przez cały okres produkcji na próżno szukać i ludzie o tym wiedzą. 30 też jest "bez rocznikowa". 

Opublikowano
7 minut temu, stempos1980 napisał:

I taka 11 też za słaba 🤔

Adam już wystarczy 

Opublikowano
11 minut temu, hubertb napisał:

@HF86 Spoko, tak mniej więcej to powinno wyglądać. Jak dużo było do roboty? 

glowica, tloki korbowody, panewki, hydraulika, wspomaganie, oświetlenie. 

dostane pełną listę i  taczke części starych i będę wiedział. 

Opublikowano
9 minut temu, TheraRolnik napisał:

Niedawno 934 był najlepszy a teraz już za słaby 🤔

No niestety do pługa 4x35 to słaby 

Opublikowano
9 minut temu, hubertb napisał:

Tam szaleństw modernizacyjnych przez cały okres produkcji na próżno szukać i ludzie o tym wiedzą. 30 też jest "bez rocznikowa". 

No tak,ale zmęczenie materiału 50 a 20 lat chyba jest różnica😉, kto to później kupi , ja bym się wstydził przyznać że kupiłem ciągnik z 74 roku...

1 minutę temu, wojtal24 napisał:

zawsze szukałeś tego modelu

Tak, ale apetyt rośnie

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

9 minut temu, hubertb napisał:

No tak,ale zmęczenie materiału 50 a 20 lat chyba jest różnica😉, kto to później kupi , ja bym się wstydził przyznać że kupiłem ciągnik z 74 roku...

1 minutę temu, wojtal24 napisał:

zawsze szukałeś tego modelu

Tak, ale apetyt rośnie

to albo ursus 1234 albo zetor 12245

Opublikowano
31 minut temu, Qwazi napisał:

Ceny to nas wszystkich przerażają. O to nie tylko ceny ciągników i maszyn ale ogólnie wszystkiego. I wpływu na to nie mamy

Zaś najbardziej przerażają ceny pszenicy i ostatnio też mleka.....  

Opublikowano
3 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Z tym ostatnim można się zgodzić, z pierwszą częścią zdania nie do końca bo to pewnie już któraś skrzynia i na pewno nie ma więcej niż 10-15 lat. To samo z bebechami w silniku i resztą. Na prawdę przy tych cenach to już lepiej rozglądaj się za tym JD 

3 minuty temu, wojtal24 napisał:

to albo ursus 1234 albo zetor 12245

szóstka jak twierdzi jest zbyt duża 😵

Opublikowano
7 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

W ursusie to bez różnicy 

To się sypie bez różnicy ile ma lat 🤣

Opublikowano
49 minut temu, mf362 napisał:

Zadowolony był z zakupu na drugi dzień ?

No jeździł nim parę lat, jakoś się musiał przekonać 

Drugi znajomy pojechał po nocy kupować auto, Vectra B po tuningu, wtedy był na nie szał. Kupił, wrócił do domu. Rano patrzy, a ona taki tuning że w tylnych drzwiach klamki zaspawane 

7 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Przecież to za rok będzie miało pół wieku za sobą, to już powoli kierunek huta a nie pole trzeba obierać 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

Przecież to za rok będzie miało pół wieku za sobą, to już powoli kierunek huta a nie pole trzeba obierać 

Dokładnie, jak patrzę na ten swój złom to czasem sobie myślę ile to jeszcze wytrzyma skoro najnowsza maszyna i tak rok ode mnie starsza.

Opublikowano
4 minuty temu, konteno napisał:

@Aktywnyrolnik7245 z ursusami jak Andrzej Onopiuk z kobietami , im dłużej marzysz tym bardziej wybredny i wyżej poprzeczke stawiasz ,

a to ty bedziesz sprzedającym że sie o to martwisz?

Jaką porzeczkę , zmieniłem tylko zakres mocy bliżej 100 koni 

Kiedyś na pewno taką 80 trzeba będzie sprzedać 

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

on chyba bardziej reklamę robi niż kupuje.

może testy chce ugrać 

2 minuty temu, bratrolnika napisał:

dawca jeszcze z niego będzie wiec nie przesadzałbym z ta hutą 

Opublikowano
6 minut temu, hubertb napisał:

Z tym ostatnim można się zgodzić, z pierwszą częścią zdania nie do końca bo to pewnie już któraś skrzynia i na pewno nie ma więcej niż 10-15 lat. To samo z bebechami w silniku i resztą. Na prawdę przy tych cenach to już lepiej rozglądaj się za tym JD 

szóstka jak twierdzi jest zbyt duża 😵

Bebechy w skrzyni , bo obudowy to pewnie starsze , a do tego gwinty powyrywane przez tyle lat,ile to razy mogło być rozbierane . Jak będe kupował to coś bliżej 2000 roku i najlepiej żeby nikt tam nie grzebał

Opublikowano

85 bodajże. 

toc to w rzeczywistości toto kto to wie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v