Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
10 minut temu, soltys48 napisał:

Dziwnych Masz znajomych 🤭

A żebyś wiedział :o

jeden to mi jeszcze gratów nadawał do maszyny chociaż już pół roku od kupna minęło 🤭 

dziś testy były, trochę poprawek wprowadziłem i narazie jest git ;)

9 minut temu, Łolek napisał:

I gadka że jak by było dobre to byś nie sprzedawał 

O właśnie. A najlepsze było jak ode mnie nie chciał kupić, wziął to znajomy, dołożył swoją działkę i sprzedał temu co mi nie chciał zapłacić tyle ile chciałem 🤣 po miesiącu mu powiedziałem że to jest to co u mnie było parę stówek tańsze 🤭

9 minut temu, Desperado napisał:

Nieraz możesz sprzedać naprawdę zadbany sprzęt, a taka menda ze wsi nie będzie dbała i jeszcze za trochę zwali że mu gówno sprzedałeś. We wsi też nic bym nikomu nie sprzedał.

A no bywa i tak 😉

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Piękne to ale trochę drogo 

FB_IMG_1680545255730.jpg

kurna u nas ma takiego... na czarnych tablicach... perełka... nabierze kasy...

jak kupował to się podśmiewali że nie kupił golfa...

Opublikowano
3 minuty temu, Desperado napisał:

Taka małżonka i można z Celulozą kontrakt podpisać na dostawę drewna, moment cały las wyniesie.   :D

Z jaką celulozą?

2 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

kurna u nas ma takiego... na czarnych tablicach... perełka... nabierze kasy...

jak kupował to się podśmiewali że nie kupił golfa...

Spójrz pod maskę 

Opublikowano (edytowane)

Zakłady produkcji papieru, czy tam przerobu drewna, u nas na to mówią celuloza. Wpadła Ci w oko mała czarna co? ta z filmu oczywiście.    :D

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
6 minut temu, marcin19071980 napisał:

Kiedyś do skarbówki mnie podkablowali bo ładowałem 3 auta tygodniowo na Białoruś i brałem trochę towaru od znajomych.W skarbówce robi moja ciotka i pokazała mi numer z którego dzwoniono.Po drugiej stronie drogi życzliwości doświadczyłem.Na szczęście nic z tego nie było.

Ludzie to jednak potrafią się sk***ić 

Niektórym najlepiej narzekanie i jęczenie wychodzi, kolega Stasiek kiedyś mi opowiada że rozmawiał z człowiekiem ode mnie ze wsi i tamten tak przeżywał skąd ja mam pieniądze na to żeby traktory czy maszyny pozmieniać, Stasiek mówi no przecież krowy doi to chyba z tego, a tamten że ony też doją i nie mają, 

Tylko że jak ja jeszcze zapierniczam to oni już na ławce przed płotem siedzą, 

• Like 3
Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Spójrz pod maskę 

:D👍

faktycznie... inny odrobine...

Opublikowano
4 minuty temu, szymon09875 napisał:

A żebyś wiedział :o

jeden to mi jeszcze gratów nadawał do maszyny chociaż już pół roku od kupna minęło 🤭 

dziś testy były, trochę poprawek wprowadziłem i narazie jest git ;)

🤣 🤭

Ponoć jeszcze łańcuch znalazł 

Opublikowano
9 minut temu, radekz200 napisał:

Serwis tez mi się dzisiaj udał 😛

8A9A1891-087A-4B4E-98AD-771130EB837A.jpeg

Pamiętaj że pomogłem to możesz mi tam 100 przelać 

10 minut temu, gregor1284 napisał:

Piękne to ale trochę drogo 

FB_IMG_1680545255730.jpg

Co tam za demon pod maską siedzi 

Opublikowano
29 minut temu, Qwazi napisał:

Żeby to rolnika nie było stać na porządny sprzęt, tylko musiał się męczyć jakimiś Kverneladami czy innymi Overumami🤦🤭. Pewnie sprzedawałeś z bólem serca🤔🤦🤭

Ja jak ten Niemiec łzy mi leciały jak sprzedawałem .

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, gregor1284 napisał:

Może jakie reperację byś na niego dostał jak by miał komin obrzezany 

Ale by był nieładny😔

18 minut temu, mf362 napisał:

Przynajmniej spaliny idą w siną dał . Z dala od kabiny 

Jeszcze zagięty na górze 🤗

5 minut temu, 6465 napisał:

Ja jak ten Niemiec łzy mi leciały jak sprzedawałem .

Już nawet nie pytam o te łzy. Nie chcę Ci przykrych wspomnień wyciągać 🤭

8 minut temu, Łolek napisał:

Ludzie to jednak potrafią się sk***ić 

Niektórym najlepiej narzekanie i jęczenie wychodzi, kolega Stasiek kiedyś mi opowiada że rozmawiał z człowiekiem ode mnie ze wsi i tamten tak przeżywał skąd ja mam pieniądze na to żeby traktory czy maszyny pozmieniać, Stasiek mówi no przecież krowy doi to chyba z tego, a tamten że ony też doją i nie mają, 

Tylko że jak ja jeszcze zapierniczam to oni już na ławce przed płotem siedzą, 

To tak samo jak i u mnie. Tylko, kiedy ja, grubo po północy z pola zjeżdżałem to nie widzieli. Bo wtedy spali 

Edytowane przez Qwazi
  • Like 2
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, gregor1284 napisał:

Gdzie to takie coś?

A np. w Świeciu w kuj-pom, ale nie tylko. Sprawdź na paku papieru toaletowego skąd masz.    :P

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
2 godziny temu, Leszy napisał:

???? o.O

Lepiej na przyczepkę wrzucić, zostawić wulkanizatorowi,  zrobić zakupy czy coś załatwić i zaraz odebrać. Ja już się wyleczyłem z tego ciągłego urozmaicania sobie życia. 

2 godziny temu, Łolek napisał:

Daniel wszystko lux, tylko o co tobie chodzi 🤔

No ba 

IMG_20220730_203948.jpg

no tu bym z nimi stal 

336497302_753059116279169_2014959152729640229_n.jpg

• Like 1
Opublikowano

a gdzie Pan Pioter się podziewa?

jeszcze przy porodach asystuje? pisał co ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v