Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, Leszy napisał:

Co w tym dziwnego jak tyle ziemi mają? 

A choćby to że są sponsorowani przez nasze państwo

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Desperado napisał:

No to co się dziwicie Ukraińcom, uciekli ci co mieli kasę i ci co od dawna marzyli o ucieczce na zachód, rach ciach i wrota otwarte bez kombinowania, wojna była dla nich wybawieniem, nie marzyli nawet we snach że uda im się tak szybko znaleźć na zachodzie, do kraju na pewno prędko nie wrócą, o ile w ogóle.

I niech tu siedzą przynajmniej nie u mnie. PiS płaci im wszystkie zapomogi takie jak 500 + ubezpieczenia darmowe to co im źle

Edytowane przez Luki99
Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, Agrest napisał:

Ale to dobrze ze mamy taki wspaniały rząd ...pomaga i w zamian  może nam  gardła poderżną żeby męki skrócić 🤭🤔

Toć to ma sens 🤔

Druga sprawa to uciekając do nas weszli do UE i dostali papiery na to ...🤭 toć to cud 🤔

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano (edytowane)

Miały dziś być siewne dożynki i lipa.Nie dość że jeszcze zamarznięte to tam gdzie puściło jest błoto.

IMG_20230403_101338_710.jpg

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano

pizdzi jakby się ktoś powiesił, a nawet zbiorowo. 

kuwa pryzmy odkryć to już dość na dzisiaj tych podwórkowych prac. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Desperado napisał:

No to co się dziwicie Ukraińcom, uciekli ci co mieli kasę i ci co od dawna marzyli o ucieczce na zachód, rach ciach i wrota otwarte bez kombinowania, wojna była dla nich wybawieniem, nie marzyli nawet we snach że uda im się tak szybko znaleźć na zachodzie, do kraju na pewno prędko nie wrócą, o ile w ogóle.

Czy ja wiem? Ci ustawieni tam, to im się tak źle żyło? Tacy to zawsze mogli swobodnie wszędzie wjechać. 

1 godzinę temu, Agrest napisał:

To do PiS-u trzeba mieć pretensje. Chociaż pewnie przepisy o azylantach itd. to już przed pisem były.  Wiecie ile swego czasu Czeczenów trafiło do nas? Dobrze przynajmniej, że się gdzieś ulotnili dalej. 

12 minut temu, Strongman napisał:

Ale wieje,kupujemy,jeszcze nigdy nie kupowałem ziemi od Państwa ale trzeba spróbować.

Ile tej nieruchomości możesz wyrwać? W powierzchni? 

Opublikowano
25 minut temu, Leszy napisał:

Czy ja wiem? Ci ustawieni tam, to im się tak źle żyło? Tacy to zawsze mogli swobodnie wszędzie wjechać. 

To do PiS-u trzeba mieć pretensje. Chociaż pewnie przepisy o azylantach itd. to już przed pisem były.  Wiecie ile swego czasu Czeczenów trafiło do nas? Dobrze przynajmniej, że się gdzieś ulotnili 

z 15 lat temu pomogli mi się pozbyć całego stada owiec. 

Aloi  kolegami starym uno przyjeżdżali i 3 do 5 sztuk o poranku przenosili na wiecznie zielone pastwiska. 

w promieniu 100 km od Białegostoku zjedli wszystkie nadmiarowe owce, kozy, nawet konie powypadkowe. 

Opublikowano

@Agrest mam prośbę 😉 , ty masz dobrą pogode i możesz mi sprawdzić czy będzie  duży przymrozek u mnie 🙂 może bym zaczął siać drugą dawkę N 

Opublikowano
4 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

@Agrest mam prośbę 😉 , ty masz dobrą pogode i możesz mi sprawdzić czy będzie  duży przymrozek u mnie 🙂 może bym zaczął siać drugą dawkę N 

W nocy jutro -3, środa -5, czwartek -3, potem dodatnie 4,5,7,4, a w sobotę w dzień 14

Opublikowano
3 godziny temu, stempos1980 napisał:

A tak to większości szwagrowie do nas robią najazd😁

Bo w gości się chodzi a nie robi. Powrotu do zdrowia zdrowia dla mamy

7 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Yr.no tam patrzy

• Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, szymon09875 napisał:

Ivan wrócił z serwisu, mówili że wszystko ogarnięte, kasy jak za pół nowego zostawione po 400 km wyrzucił ten sam błąd co twój fiat plus do tego ABS ASR i na liczniku kontrolka od kierunkowskazów miga jakby żarówka spalona a wszystkie mrugają tak jak powinny 

Kurde samochód końcem marca skończył 2lata i jak nie wywalało awaria ad blu to teraz to.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v