Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, Karol6130 napisał:

Dawałem 100 rzepaku i 50 soi 600 owsa ponad 100 pszenżyto i było tyło 14 % białka 

Przy takich proporcjach to inaczej nie może być. Rozumie, że zboże badales, bo jeśli nie i przyjęto orientacyjnie zawartość białka w owsie i pszenżycie, to nawet może nie być 14% białka. Chyba, że badales zrobioną paszę. Orientacyjnie mi wyszło jakieś 12,5% białka z tego

9 minut temu, gregor1284 napisał:

I pijaństwo 

To nie dla mnie🤷...ale dobra zasmażka 🤗

Opublikowano
9 minut temu, Desperado napisał:

Jak ja nie cierpię kaszy.

W kaszance?

6 minut temu, szymon09875 napisał:

Dla kogo ta pasza ? 

Bo zastanawiam się po co wrzucać 50 kilogramowego cielaka 🤔🤔

Kiełbasa będzie 

Opublikowano
1 minutę temu, malaczarna napisał:

Smutny jest że ziemniak też tani.

Albo sprytnie próbuje się zabezpieczyć z fiaska podpisanych porozumień, bo wszyscy dobrze wiedzą że nic z tego nie będzie, a dwa dni temu trąbił o sukcesie.

Opublikowano (edytowane)

@Pafnucy12 paczaj jest aku,

IMG_20230401_111017.jpg

Kilka ładnych lat nie ruszany kurna ale zasyfiony, ale zagadał. Nawet przednie hamulce zostały się ,musiałem je rozkręcać niby tłoczki okej ale przez nieużywanie zostały się

Edytowane przez marulekk
Opublikowano

Hektar wiśni opryskane, wyszła łata wielkości boiska i pompa 5min.🤦‍♂️. Miało padać wieczorem albo u Ryśka.

Ech sezon oprysków nie wiedzie się w tym roku.

Opublikowano

w zeszle lata narzekania że deszcz omija, w tym roku że jest 🤭

Opublikowano

Omija. Z prognozowanych w tym tygodniu około 30mm aż 4 spadło🤣.

Dziś przy prima aprilis zrobił psikusa, za pół godziny się dopryska resztę i może to poprawi. Słońce świeci

Opublikowano
20 minut temu, Agrest napisał:

Hektar wiśni opryskane, wyszła łata wielkości boiska i pompa 5min.🤦‍♂️. Miało padać wieczorem albo u Ryśka.

Ech sezon oprysków nie wiedzie się w tym roku.

Pesemista..  na to co lałeś rsmem popadało to i jest powód do radości 

Opublikowano
1 godzinę temu, Desperado napisał:

Trzeba znaleźć kozła ofiarnego za wszelką cenę. xD

Ja to jestem ciekaw który sektor rolnictwa będzie następny

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v