Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, Łolek napisał:

Nawet mi się nie chce pisać o tym jak mi się nie chce pracować 😔

No przecież robotę już zrobiłeś, to i nic dziwnego😉. Ty uwazej, żeby Aneta Coę wysoko nie ubezpieczyła, a potem w sypialni nie zaczęła zapachów podkladać...miałaby dwie korzyści 🤭

A ja dzisiaj jak skowronek...nie robił, to...pracuje🤷

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
46 minut temu, Bananek napisał:

Przepraszam, że niepokoję, ale czy któryś z Panów nie zajebał mi może prądu?

Rysiek🤔...on tak...lubi🤭⬇️

51 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Rysiek lubi to.....🤭

Opublikowano (edytowane)

Się poprawia pogoda. 

Jest nadzieja na ładny dzionek...

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
2 minuty temu, Strongman napisał:

Pochmurno i w nocy coś padało ale niewiele.

Wczoraj się spotkałem z rolnikami na polu to sieją qq tak jak mieli siać,nic nie zmniejszają.

tylko ceny jednostek siewnej dobijają. 

pewnie hektarowa przebije tonę suchej 🤭

Opublikowano (edytowane)

Chodzi oto aby się nie narobić na darmo,włożyć tyle ile potem wziąć za to,no ale kto to wie co będzie.

Jeszcze zostało mi owsa na 2ha na młynkowanego i tak się zastanawiam czy go wysiać

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

Tego nie przewidzimy. Jak to mówi mój znajomy. Jak masz jakąś tam kość do ogryzienia to coś tam zawsze zębem zawadzisz i coś tam ogryziesz. A jak nie będziesz miał nic to nic nigdy nie skubniesz.

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Się poprawia pogoda. 

Jest nadzieja na ładny dzionek...

Trza szejsiontke palić i gnoja z obory wywalić bo poniedzieli mrozy tylko jest jeden problem, nie chce mi sie 

Edytowane przez marulekk
Opublikowano
1 minutę temu, marulekk napisał:

Trza szejsiontke palić i gnoja z obory wywalić bo poniedzieli mrozy tylko jest jeden problem, nie chce mi sie 

@Łolek patrzaj, jemu też🤷

1 minutę temu, Baks00 napisał:

Z porannego wstawania jedyny pozytyw to kawa

Oj nie jedyny...znaczy, że jeszcze wszystko...ten tego🤭

Ale ja mam dzisiaj kudłate myśli🙆...że też jeszcze Marek mi tu ciapek/cipek nie wyciągnął z poprzedniego posta🤦

Opublikowano

Jak żyjeta 😛

k**wa na glinie błoto zasiać nie mogę 😐 wczoraj cały dzień przesuszałem pod pszenice i wieczorem kurza twarz dopadało 🤷. Tylko troche na górkach posiane owsa i mieszkanki 

A te urwy jeszcze zmuszają do wiosennej orki 🤦

Opublikowano

Kto cię zmusza?

1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Jak żyjeta 😛

k**wa na glinie błoto zasiać nie mogę 😐 wczoraj cały dzień przesuszałem pod pszenice i wieczorem kurza twarz dopadało 🤷. Tylko troche na górkach posiane owsa i mieszkanki 

A te urwy jeszcze zmuszają do wiosennej orki 🤦

Opublikowano (edytowane)

Ale Cię nie zmusza, żebyś oral na wiosnę. Albo masz te dopłaty, albo jesteś wolnym człowiekiem i decydujesz sam jak robisz. Piotr ma z tym sporo racji

Edytowane przez Qwazi
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

@6465 No Unia nie chce mi dać dopłat jak zaoram na jesień 🤔

a kto ci każe pchac się w ekoschematy ? albo robisz to, co ci pasuje, albo czekasz na jałmuznę, musisz wybrać, czy za 100zł do ha chcesz robić z siebie idiotę i siać jakies pierdoły, których nie zbierzesz oraz paprać w polu

• Like 3
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jahooo napisał:

a kto ci każe pchac się w ekoschematy ? albo robisz to, co ci pasuje, albo czekasz na jałmuznę, musisz wybrać, czy za 100zł do ha chcesz robić z siebie idiotę i siać jakies pierdoły, których nie zbierzesz oraz paprać w polu

Zakaz orki na zimę to nie ekoschematy a normy które MUSI SPEŁNIAĆ KAŻDY KTO BIERZE DOBPŁATY. Więc polecam zapoznać się z GAEC 6 ;) Od 1 listopada do 15 lutego 80% gruntów w gospodarstwie musi być pokryte roślinnością/resztkami pożniwnymi albo obetną ci dopłaty ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Zakaz orki na zimę to nie ekoschematy a normy które MUSI SPEŁNIAĆ KAŻDY KTO BIERZE DOBPŁATY. Więc polecam zapoznać się z GAEC 6 ;) 

GAEC 6 to nie zakaz orki

Opublikowano
2 minuty temu, jahooo napisał:

Jasiu w ekoschematy nie idę , coś Ty 🙆. Ale żeby podstawę dostać trzeba mieć 80 % gruntów zimą w okrywie 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v