Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał:

Jak i się chce bawić, to mógłbyś złożyć zawiadomienie o przestępstwie. Chociaż, jeśli ktoś dał się na to nabrać, to i tak pewnie będziesz przesluchiwany

dlatego jak z Banku dzownia to rozlaczam ,a jak ja cos chce to dzownie ,a tak to neich sie paluja ,  a do GBSu mam Pani Marioli telefon sluzbowy jeden i tyle , i po glosie rozpoznam ją , 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

moje zielononóżki niosą takie zielonkawe...

Miałem kiedyś koguta tej rasy ale zawadiaka pieroński z niego był. 

Opublikowano
9 minut temu, gregor1284 napisał:

Masz na myśli Sławka? 

Pisałem ogólnie. Szczegółowo niech sobie każdy sam ocenia. Ja znam wiele takich osób 

2 minuty temu, DANDYS napisał:

dlatego jak z Banku dzownia to rozlaczam ,a jak ja cos chce to dzownie ,a tak to neich sie paluja ,  a do GBSu mam Pani Marioli telefon sluzbowy jeden i tyle , i po glosie rozpoznam ją , 

👍 Najprostsze metody są najskuteczniejsze

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Qwazi napisał:

Jak Ci się chce bawić, to mógłbyś złożyć zawiadomienie o przestępstwie. Chociaż, jeśli ktoś dał się na to nabrać, to i tak pewnie będziesz przesluchiwany

No to samo mi babka powiedziała na infolini. 

A w skuteczność naszej policji nie wierze wogóle,po tym jak mi kartę ukradli ze skrzynki na listy razem z pinem... Mieli nagrania z monitoringu, numery rejestracyjne auta którym jeździli a śledztwo umorzyli bo za mało dowodów 

Ze mi się lampka nie zapaliła odrazu jak miałem wątpliwości i powiedziałem że sam się z bankiem skontaktuje w tej sprawie a facet mnie od tego odwiódł tym żebym sobie numer sprawdził na stronie banku... Jeszcze bardziej teraz osiwieje 

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano
25 minut temu, szymon09875 napisał:

Dzwonili z numeru który jest na stronie banku podany jako numer z którego dzwonią, facet się przedstawil, weryfikacja jak za każdym razem itp. powiedział że była próba przelewu z mojego konta na konto jakiegoś faceta z Siedlec 500zł. No i że tworzy notatkę i tak dalej pytał czy nie dałem komuś dostępu do karty czy do konta i że muszę zmienić metodę autoryzacji transakcji elektronicznych.  w między czasie dostałem SMS z numeru banku żeby zweryfikować pracownika kodem. Następny SMS był o zalogowaniu się do aplikacji jak się później okazało dzięki której miał dostęp do podglądu ekranu. Wszedłem na stronę banku, zmieniłem autoryzację na SMS. Facet do mnie że będzie teraz weryfikacja i mam mu podać kod który przyjdzie. Na szczęście już się kapnalem że coś nie tak i w tego SMS nie wszedlem. Rozłaczylem się z tej aplikacji do podglądu ekranu, wchodze w tego SMS a tam bez drobnych końcówek całą kasę która miałem chciałem niby przelać na jakieś konto w tytule zakup materiałów. Zadzwoniłem na infolinię banku no i się okazało że już któryś z kolei dzwonię dziś z taka sprawa. 

Na szczęście w porę się kapnalem, potem do mnie doszło że nigdy żadnych kodów weryfikacyjnych nie przysyłali jak dzwonili z banku, a tym bardziej nikt nie chciał żebym się logował do konta bo przecież oni sami dostęp mają... 

Może mało składnie napisałem ale jeszcze wkurw mnie trzyma

A czy facet nie miał aby wschodniego akcentu? Bo jeśli miał to już ci się powinna lampka zapalić.

Opublikowano
15 minut temu, tomek222 napisał:

A czy facet nie miał aby wschodniego akcentu? Bo jeśli miał to już ci się powinna lampka zapalić.

Nie miał, wschodni akcent miała babka co mi potem odblokowała dostęp do aplikacji po tym jak zastrzegłem i usunąłem wszystkie urządzenia.

Opublikowano
15 minut temu, szymon09875 napisał:

No to samo mi babka powiedziała na infolini. 

A w skuteczność naszej policji nie wierze wogóle,po tym jak mi kartę ukradli ze skrzynki na listy razem z pinem... Mieli nagrania z monitoringu, numery rejestracyjne auta którym jeździli a śledztwo umorzyli bo za mało dowodów 

Ze mi się lampka nie zapaliła odrazu jak miałem wątpliwości i powiedziałem że sam się z bankiem skontaktuje w tej sprawie a facet mnie od tego odwiódł tym żebym sobie numer sprawdził na stronie banku... Jeszcze bardziej teraz osiwieje 

Z numerami różnie bywa. Z wizerunkiem też. On jest dobry, jeśli da się osobę zidentyfikować. A często się nie da, lub jest to bardzo trudne 

• Like 1
Opublikowano
18 minut temu, soltys48 napisał:

Teraz doczytałem.

Muszę coś kupić ale nie wiem czy teraz czy po pogłębieniu

Sam zdecyduj potem może być ciężko co kupić, po pogłębieniu oczysczeniu szybko ryby rosną tak samo w nowym stawie tylko co wykopanym w pierwszym roku rosną jak na koksie.

Opublikowano
2 godziny temu, Uziu92 napisał:

Tak. Co prawda nie przez rzekę a przez rów. 

Panowie, siać pod koniec tygodnia jak ma być te ocieplenie jęczmień czy jeszcze poczekać ? 

IMG_20230223_123207.jpg

Kurde, ten rów większy niż moja rzeka... 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Qwazi napisał:

Z numerami różnie bywa. Z wizerunkiem też. On jest dobry, jeśli da się osobę zidentyfikować. A często się nie da, lub jest to bardzo trudne 

Z tym że na 99% wiedziałem kto mógł to zrobić, ale niestety nagran z kamer mi nie pokazali, a wypłacil kasę w 2 bankomatach a w 3 tylko sprawdził saldo i nic nie zrobił bo na nowej karcie był limit dzienny na 2 tys ustawiony. 

Całe szczęście że wtedy mi bank oddał kasę bo ubezpieczenie działało. Nie wiem tylko jak dopilnowali że  karta do mnie miała przyjść, no i jak przypilnował skrzynki na listy że wyciągnął z niej kartę i pin... 

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano
2 godziny temu, Qwazi napisał:

Ba. U mnie na wsi jest dwóch takich artystów. Ojciec z synem. Ciągle napite. 

Ja na trzeźwo, i po dnie wypłyconym kamieniem. Co więcej sprzęt można nawet umyć 😜

IMG_20230328_173004.jpg

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Qwazi napisał:

A dzwonił chwilę po tym jak ci SMS wysłałem, myślałem nawet że to Ty. I tak mój dobry dzień zmieniłby się w najgorszy...

Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

Ja na trzeźwo, i po dnie wypłyconym kamieniem. Co więcej sprzęt można nawet umyć 😜

IMG_20230328_173004.jpg

Tam też było dno wypłycone, tzw bród...ale w niego nie trafili 🤦

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, Qwazi napisał:

Jak Co nagrań nie pokazali🙆

No nie, dostałem list o umorzeniu śledztwa, pojechałem zapytać, to stwierdzili że nie ma dowodów a do nagrań nie mają już dostępu. Co innego pewnie by było gdybym tej kasy nie odzyskał, ale na drugi dzień bank mi zwrócił no bo to nie ja użyłem karty. Dlatego sprawę odpuściłem. 

Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

A dzwonił chwilę po tym jak ci SMS wysłałem, myślałem nawet że to Ty. I tak mój dobry dzień zmieniłby się w najgorszy...

Lipa. Jutro się zdzwonimy. Teraz nie mam jak, bo zaraz muszę poczytać...bajki🤷

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v