Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Właśnie. Ja też mogłem kupić azotowy taniej, ale mam drożej...i to mnie nie upoważnia do takiego zachowania

Nie jesteś sam z nawozami....

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

Była dyskusja o brudzeniu drogi, może ktoś wie co w przypadku gdy nie wyjeżdżam z pola tylko z drogi gruntowej polnej, na której jest błoto i wynosi się na asfalt? Z pola nie wynoszę, a nie moja wina że gmina nie dba o polne drogi i jest miejscami bagno.

Bo dostałem pouczenie. Chciał wj***ć mandat, ale powiedziałem, że nie przyjmę bo nie wyjeżdżam z pola niech do gminy idzie żeby wyremontowali... Zgarnalem szuflą z czystej przyzwoitości po wszystkim...

Chcesz, żeby Ci rozłożyć przepis na części? Wykroczenie popełniłeś 

Edytowane przez Qwazi
  • Like 1
Opublikowano
9 minut temu, Qwazi napisał:

Właśnie. Ja też mogłem kupić azotowy taniej, ale mam drożej...i to mnie nie upoważnia do takiego zachowania

Ani do ubliżania dziadom i wzbudzania w nich nadziei że jednak dziadami nie są...

Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Da się dobrze ustawić i dobrać prędkość. Trzeba skalibrować opryskiwacz na wodzie. Przynajmniej mój się tak bez większego problemu dał ustawić

Też muszę, bo coś mi zdurniał pod koniec sezonu.

Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

Była dyskusja o brudzeniu drogi, może ktoś wie co w przypadku gdy nie wyjeżdżam z pola tylko z drogi gruntowej polnej, na której jest błoto i wynosi się na asfalt? Z pola nie wynoszę, a nie moja wina że gmina nie dba o polne drogi i jest miejscami bagno.

Bo dostałem pouczenie. Chciał wj***ć mandat, ale powiedziałem, że nie przyjmę bo nie wyjeżdżam z pola niech do gminy idzie żeby wyremontowali... Zgarnalem szuflą z czystej przyzwoitości po wszystkim...

Powiem tak!!! Art 91 kodeks wykroczeń 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

A co to dziad nie może być młody?

No Ty już z nie...

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, gregor1284 napisał:

Ani do ubliżania dziadom i wzbudzania w nich nadziei że jednak dziadami nie są...

Mieciu ubliżyłem Ci🤔 to...przepraszam. Nie miałem złych intencji...i o nawóz ani inne rolnicze finanse mi nie chodziło 🤷

6 minut temu, Baks00 napisał:

I nie ma znaczenia skąd pochodzi to, czym droga została zanieczyszczona🤷

Edytowane przez Qwazi
  • Thanks 1
Opublikowano
11 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Też muszę, bo coś mi zdurniał pod koniec sezonu.

Ja zawsze przed sezonem sobie sprawdzam. Przy okazji się jeszcze raz wypłucze ze środka myjącego. Jak trzeba coś oprawić, to widać, że trzeba i się koryguje

Opublikowano

Się zastanawiam też jak go ustawić, znaczy ile litrów na ha...te 200 to trochę skąpo przy niektórych środkach 

Opublikowano
41 minut temu, Łolek napisał:

Nie musiałeś nawet pouczenia brać bo to jest droga publiczna i  to on odpowiada za jej stan, dzwoń do gminy 

Oczywiście że nie musiał niczego brać, jak to droga publiczna, niech gmina wyremontuje na tyle żeby się błoto nie wynosiło, od tego są.

Opublikowano
23 minuty temu, Baks00 napisał:

U mnie w byłby tel do sołtysa czyli do mnie, a ja z radną atakowałbym wydział dróg w gminie sprawa musiała by być załatwiona 

Przed chwilą, Desperado napisał:

Oczywiście że nie musiał niczego brać, jak to droga publiczna, niech gmina wyremontuje na tyle żeby się błoto nie wynosiło, od tego są.

Ale policja też ma  rację bo to on zabrudził i tu jest konflikt 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Nie... 

No przecież nie podważam, że jesteś dziadem...no Mieciu...fakt, że się trochę czepiałem, ale prezesa... nie dziada 😉

7 minut temu, Desperado napisał:

Nie można "nie brać" pouczenia

Opublikowano
2 godziny temu, gregor1284 napisał:

Ja tam bogolom źle nie życzę ale mogli by na dziadów wcale uwagi nie zwracac. Kto wie może kiedyś też się dorobię 

@kizak kasiorę z tego powiększonego dobrostanu dla kur będziesz łoił?

Nie ,bo to same problemy . Ponoć dadzą 14 zł ,ale już cię mają . Potrzebny   kontener na padłe kury ,a jak kontener to i legalna gdzieś ich utylizacja ,każde padnięcie trzeba zgłosić .............. . A tak to przybiegnie dyżurny wioskowy piesek i zutylizuje😉

Opublikowano

Chłopy, sprawa jest. Będą nam robić obwodnicę i nie mają gdzie ziemi zwozić. Tak się składa, że mam akurat łąkę, która regularnie zalewana jest przez bobry. Może by podniósł trochę teren za free. Wchodził ktoś kiedyś w taki układ z budowniczymi? Ponoć zwożą tę ziemię i planują. Gra warta świeczki?

Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

U mnie w byłby tel do sołtysa czyli do mnie, a ja z radną atakowałbym wydział dróg w gminie sprawa musiała by być załatwiona 

Fajnie ale  nie oto chodzi... 

W nocy sąsiad naciągnął błota (ty sobie smacznie spałeś)- w razie kolizji wziął byś winę na siebie.-ty jesteś pierwszy w tym łańcuchu ...

Super że działacie tak,ale takie mocne głaskanie czasem ludzi nie jest dobre

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Bananek napisał:

Chłopy, sprawa jest. Będą nam robić obwodnicę i nie mają gdzie ziemi zwozić. Tak się składa, że mam akurat łąkę, która regularnie zalewana jest przez bobry. Może by podniósł trochę teren za free. Wchodził ktoś kiedyś w taki układ z budowniczymi? Ponoć zwożą tę ziemię i planują. Gra warta świeczki?

Jak nikt nie podpierd... . Tu jest ingerencja i może być zalewany np sąsiad  ,lub geodetom z niewiedzy na mapach się popierd ...,ponoć ot tak nie można ,jak i bez wiedzy niwelować terenu ,a i zglosić do ministerstwa lotnictwa ,czy kosmosu że ziemia będzie bliżej😐

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v