Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

-5⁰ rano, teraz pochmurno , odczuwalna jak dla mnie z -12⁰

Opublikowano
3 minuty temu, Uziu92 napisał:

PiS wspaniała partia, mają mój głos w wyborach, pozbawili mnie ogromnego problemu z gotówką, co ja bym z pieniędzmi zrobił za sprzedane ziarno tak drogo ? no problem ogromny , a i z drugiej strony to co miałem w portfelu też wyciągnęli na skaldzie z nawozami i stacji benzynowej, tym sposobem pozbyłem się nadmiaru gotówki, nie mam problemu, nie muszę myśleć co mógłbym za to kupić rodzinie lub sobie, nie muszę gospodarstwa rozwijać, nie muszę jeździć za nowymi nabytkami, wspaniale to załatwili. Taki ciężar zdjęli z bark człowiekowi. 👍 Brawo minister, brawo rząd 👏

To tak jak i mnie

Myślałem kupić nowy opryskiwacz ale zabrali piniedzy na 2 szt

Teraz nie musowo się uczyć kombinować jak ustawić żeby 200 l wyszło na ha. 

Opublikowano
9 minut temu, Qwazi napisał:

Jak chłopy się nie przestaną między sobą drapać i nie zaczną myśleć wspólnie, to tak może być 

A co my możem? Jak ma mi być lepiej to dobra ale jak i sąsiadowi to niech jest jak jest...

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

To tak jak i mnie

Myślałem kupić nowy opryskiwacz ale zabrali piniedzy na 2 szt

Teraz nie musowo się uczyć kombinować jak ustawić żeby 200 l wyszło na ha. 

Ile masz litrowy teraz?

Opublikowano
6 minut temu, Uziu92 napisał:

PiS wspaniała partia, mają mój głos w wyborach, pozbawili mnie ogromnego problemu z gotówką, co ja bym z pieniędzmi zrobił za sprzedane ziarno tak drogo ? no problem ogromny , a i z drugiej strony to co miałem w portfelu też wyciągnęli na skaldzie z nawozami i stacji benzynowej, tym sposobem pozbyłem się nadmiaru gotówki, nie mam problemu, nie muszę myśleć co mógłbym za to kupić rodzinie lub sobie, nie muszę gospodarstwa rozwijać, nie muszę jeździć za nowymi nabytkami, wspaniale to załatwili. Taki ciężar zdjęli z bark człowiekowi. 👍 Brawo minister, brawo rząd 👏

Hmm..  mogę pomóc Ci się pozbyć tego zbędnego balastu w postaci maszyn i ziemi ale obiecaj ni że będziesz mnie tak chwalił 😁

Opublikowano

też chciałem kupić taki na kółkach, to co straciłem akurat by był i pewnie jeszcze by zostało, ale masz rację , nie trzeba będzie się przestawiać na nowy, testować, ogarniać, same plusy zero minusów. 👍

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

A co my możem? Jak ma mi być lepiej to dobra ale jak i sąsiadowi to niech jest jak jest...

Niestety mentalność Polaka. 

Nieważne że jemu nie będzie lepiej ale ważne żeby drugiemu było gorzej. 

Opublikowano

U nie jeszcze mogą to naprawić się bo pszenżyto leży

Jak wzrośnie do 1300 to znowu można kupić 

Przed chwilą, Desperado napisał:

I na jakim ciśnieniu jedziesz?

2.8 bo więcej pompa nie da rady

No ale ma 29 lat

Opublikowano
1 minutę temu, PRIMO napisał:

Niestety mentalność Polaka. 

Nieważne że jemu nie będzie lepiej ale ważne żeby drugiemu było gorzej. 

Zgadza się, tylko że kij ma dwa końce, ten który ma lepiej, to już ma w d*pie tego co ma gorzej, bo to dziad i tak się kółko zamyka.

• Like 2
Opublikowano
Przed chwilą, Desperado napisał:

Zgadza się, tylko że kij ma dwa końce, ten który ma lepiej, to już ma w d*pie tego co ma gorzej, bo to dziad i tak się kółko zamyka.

I to jest ta przykra prawda. 😥

Opublikowano
19 minut temu, Bananek napisał:

@radekz200, a i dla @konteno też coś się znajdzie. 😉

IMG_20230328_091217_edit_113478686735288.jpg

Mi też by dała? 

Ta , w jape

17 minut temu, Uziu92 napisał:

Przecie to Tuska wina

Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

U nie jeszcze mogą to naprawić się bo pszenżyto leży

Jak wzrośnie do 1300 to znowu można kupić 

2.8 bo więcej pompa nie da rady

No ale ma 29 lat

Tak do 3 barów, więcej nie podkręcam, przy 400l 200l?ha powinno wyjść, tylko czy prędkość dobierze akurat, ja kiedyś 400l robiłem tylko 1,5 ha, teraz mam większy, ale ciecz mam tak 250l/ha.

Opublikowano
16 minut temu, Uziu92 napisał:

Teraz oni mają problem bo tyle pieniędzy zgarnęli dla siebie. Dzieciom co mieli rozdac to rozdali,w ziemie zainwestowali a i tak zostalo im wiecej niż my mamy razem wzięci.

Opublikowano
6 minut temu, Desperado napisał:

Myślisz że takie piękne życie tego dziada? Interesują się wszyscy ponad miarę....

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, PRIMO napisał:

I to jest ta przykra prawda. 😥

I to mnie strasznie irytuje. Tak samo jak to, kiedy mi się dzisiaj rano jeden chwalił, że miał 2,5 za mleko. A kilka dni temu drugi z mojej wsi, który ma dwa razy więcej mleka i odstawia do tej samej mleczarni mówił, że po 1,8. Po co to? Co to daje? Nie rozumiem 

16 minut temu, Desperado napisał:

Tak do 3 barów, więcej nie podkręcam, przy 400l 200l?ha powinno wyjść, tylko czy prędkość dobierze akurat, ja kiedyś 400l robiłem tylko 1,5 ha, teraz mam większy, ale ciecz mam tak 250l/ha.

Da się dobrze ustawić i dobrać prędkość. Trzeba skalibrować opryskiwacz na wodzie. Przynajmniej mój się tak bez większego problemu dał ustawić 

Edytowane przez Qwazi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v