Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak? sie na zegarku znają?

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Bo łażą dłużej a nie siedzą w budynku. 

Opublikowano

Bo łażą dłużej a nie siedzą w budynku. 

Mi chodziło o to, że wolę jak jest o 18 ciemniej niż widniej, a rano odwrotnie.  Kury to łażą raczej jak łaziły.  

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

jak? sie na zegarku znają?

Na starym czasie maksymalnie o 17.30 już wszystko w chlewkach siedziało a teraz jeszcze deptają na zewnątrz. Godzina wypuszczania została ta sama a na zewnątrz łażą dłużej więc świecić nie trzeba.

Przed chwilą, Leszy napisał:

Mi chodziło o to, że wolę jak jest o 18 ciemniej niż widniej, a rano odwrotnie.  Kury to łażą raczej jak łaziły.  

A ja tam lubię jak długo jasno.

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Na starym czasie maksymalnie o 17.30

ale długość dnia ta sama co wczoraj... prawie. to jak dłużej?

Opublikowano

a gdzie ta co robila pffffffff..

rolnik postepowy nie pisz ze nie byle w molo resort ??

2 godziny temu, gregor1284 napisał:

Czasami jak Ciebie poczytam to upewniam się w tym że lepiej nie mieć potomstwa niż upaskudzic coś twego pokroju. W sumie to choćbym i mocno się starał to tak ubabrać nie dam rady. I to jeszcze inwalidę 

w twoim wypadku to i dobrze ze nie masz czym sie rozmnazac..

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

ale długość dnia ta sama co wczoraj... prawie. to jak dłużej?

Bo jasno dłużej. Czego tu nie rozumieć? Słońce później wschodzi ale to bez różnicy bo i tak jest jasno już jak się puszcza a wieczór dłużej jasno.

1 minutę temu, jacus napisał:

?

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Bo jasno dłużej.

tyle samo jasno, tylko zegarek przestawiony. kury tyle samo dnia maja co wczoraj... coś pokręciłem?

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
18 minut temu, PAN88 napisał:

Z wczoraj i dziś 6mm nakropilo. 

Czytam i widzę że co nie którzy mają jakieś kompleksy

Z tym g*wnem i d*pą? No ja jeden to mógłbym się pomylić ale już się nas robi wiecej 🤔

Opublikowano

tyle samo jasno, tylko zegarek przestawiony. kry tyle samo dnia maja co wczoraj... coś pokręciłem?

Nie mają tyle samo. Bo rano nie świecę a puszczam po 6. Ciemno się robiło wcześniej i trzeba było doświetlać. A teraz puszczam po 6 i też już jasno a wieczór ciemno się później robi. Czego tu nie rozumieć? 

Opublikowano
9 minut temu, pedro2 napisał:

18mm chyba za 3dni, nie pamiętam kiedy wylewane. Miało być dwa tygodnie bez kropli, pospieszyłem się z azotem, teraz dwa tygodnie deszczu 🙈 aby do Chin nie przesiąknął. W dołkach już zastoiska spowrotem się robią. Niech pada

Siedź z tego pożegnania zostało szampana co niedopiliśmy to pochlamy zanim obeschnie. @PAN88 będziesz jechał to zajedź po mnie, po drodze wezmiemy @radekz200 i pojedziemy do pedro. Dalej sie okaże 😁

• Haha 1
Opublikowano

bo godziny pilnujesz. długość dnia się nie zmieniła... piłeś coś?

Nie mają tyle samo. Bo rano nie świecę a puszczam po 6. Ciemno się robiło wcześniej i trzeba było doświetlać. A teraz puszczam po 6 i też już jasno a wieczór ciemno się później robi. Czego tu nie rozumieć? 

Opublikowano
6 minut temu, jacus napisał:

a gdzie ta co robila pffffffff..

w twoim wypadku to i dobrze ze nie masz czym sie rozmnazac..

Chłopie jak bym przez przypadek sobie uciął to byś całą rodzinę przez zimę żywił 

• Haha 1
Opublikowano

bo godziny pilnujesz. długość dnia się nie zmieniła... piłeś coś?

Trzeźwym jak noworodek. Nie rozumiesz prostej zależności - to, że wcześniej się jasno robiło to nie miało znaczenia bo i tak puszczone o tej samej godzinie. Różnica jest w tym co jest wieczorem.

Opublikowano

bo pilnujesz sztucznej zmiany czasu. dość dziwne u tak niepodporządkowanej zasadom osoby.

Opublikowano
5 minut temu, Pafnucy12 napisał:

tyle samo jasno, tylko zegarek przestawiony. kury tyle samo dnia maja co wczoraj... coś pokręciłem?

Czego ty nie rozumiesz... Pjoter weź mu po kaziukowemu wytłumacz.. 

Opublikowano

bo pilnujesz sztucznej zmiany czasu. dość dziwne u tak niepodporządkowanej zasadom osoby.

Dla mnie dawanie żreć i jedzenie samemu to święte zasady - zawsze o jednej porze, sobie i zwierzom. 

Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Ja ustawione mam żeby po zachodzie im jeszcze 4h świeciło 

Opublikowano

ja rozumiem...

zresztą . se sprawdzta długośc dnia, a nie o której wzeszło i zaszło.

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Ja ustawione mam żeby po zachodzie im jeszcze 4h świeciło 

U mnie jak dzień krótki to w sumie aby miały jasno koło 13 godzin, teraz w sumie wychodzi podobnie - od 6 do 19. W lecie jak długo jasno to i dłużej mają, proste.

Opublikowano

Dla mnie dawanie żreć i jedzenie samemu to święte zasady - zawsze o jednej porze, sobie i zwierzom. 

czyli dziś o godzinę wcześniej niż wczoraj ... :D

Opublikowano
3 godziny temu, marcin19071980 napisał:

Jak przerabiałem swoją 5 na szustke to znaleźć nie mogłem.Jak już znalazłem to ktoś na złom cała 5 wywalił

ja swojej nawet nie bede sprzedawał , rama pójdzie na rure do piecyka a piasty od gwiazd czy kół na jakeś 2kółki albo wózek do beczek

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v