Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
soltys48 napisał:

2 minuty temu, pedro2 napisał:

gospodarkę ogarniętą w świeży sprzęt i budynki to bardzo dobrze, że szuka wygody i korzysta z dobrodziejstwa dla siebie i rodziny, a nie tylko w krowie zady i złomostwo inwestować.

Jeżeli doszedł do do tego swoją ciężką pracą to chwała mu za to(nie ważne jest kto)

Najważniejszy jest warsztat pracy który zarobi na wszystko

taki co dużo dostał nigdy tego nie zrozumie....

Aktywnyrolnik7245 napisał:

Cześć lubelaki 😛

IMG_20230326_104146_251.jpg

na ukrainę suniesz?

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

1 minutę temu, stempos1980 napisał:

A ty gdzie się wypuscił w Polskę 

Któredy żeś jechał od siebie na Radom?

Piotrków Opoczno Radom 

Adam Na powrocie rób kawę 😛

gdzie się wybrałeś ?

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

Tam gdzie masz gumowy waż jest to miejsce na dodatkowy rozdzielacz. Tyle że w tedy masz mały wydatek i ciśnienie obniżone do typowo 30. 

Tymi gumowymi wężami jest podłączony dodatkowy rozdzielacz dwusekcyjny do tura. Tu gdzie rura numer 2 była zaślepka ale ja wpiąłem rurkę z gniazdem do wywrotu. I chcę albo dołożyć rozdzielacz jednosekcyjny do obsługi opryskiwacza albo wolny spływ a zasile siłownik dwustronny gniazdem od wywrotu ale do wolnego spływu bym podłączył drugi kruciec od siłownika. On powinien działać na dolnym zasilaniu bo lance ciężkie to będą opadać pod swoim ciężarem 

Opublikowano
11 minut temu, slawek74 napisał:

jest taka przypowieść o rozmnażaniu ,,talentów,, ......

Ta. Głos słowo Boże. Miłuj bliźniego swego dopóki nie powie słowa zlego na odbiorcę mleka Twojego 

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Tymi gumowymi wężami jest podłączony dodatkowy rozdzielacz dwusekcyjny do tura. Tu gdzie rura numer 2 była zaślepka ale ja wpiąłem rurkę z gniazdem do wywrotu. I chcę albo dołożyć rozdzielacz jednosekcyjny do obsługi opryskiwacza albo wolny spływ a zasile siłownik dwustronny gniazdem od wywrotu ale do wolnego spływu bym podłączył drugi kruciec od siłownika. On powinien działać na dolnym zasilaniu bo lance ciężkie to będą opadać pod swoim ciężarem 

Rozbuduj rozdzielacz do tura o dodatkową sekcję(pewnie są do kupienia) i poprowadź odpowiednie przewody do tyłu to chyba najtańsza opcja. 

• Thanks 1
Opublikowano
Łolek napisał:

1 minutę temu, hubertb napisał:

Każdy nowy dom wygląda przynajmniej dobrze. U mnie zawsze problemem był dojazd więc na niego zwracam szczególną uwagę. Drugą sprawą jest sąsiedztwo. Jak masz kłótnika obok siebie to jest masakra. 

Po sąsiedzku Sławek, Pedro i Radek a i o Bogusiu zapomniałem,  było by wesoło 

🤯🙈😱

Opublikowano
1 godzinę temu, Baks00 napisał:

Lucerna zamówiona,

Jaka odmiana?

4 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Zima wraca

Najzimniej ma być przy germaskiej granicy 😁

Cały tydzień minus w nocy. 

Za to na wschodzie dalej deszcze

Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał:

a na wschodzie do 30L wody może spaść 🙆‍♂️

Niech pada to może i u nas sięgnie. U nas wody nie za dużo .

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Pokieruje ich do Ciebie jak coś. Jeden tam spawa trochę

Płyty na podłogę i tył są bo siatki powycinane, podmalować, gumolit na podłogi założyć, poidła zainstalować i z 8 podrostków wlezie. W przyszłym tygodniu perliczki a tam gdzie mają być to jeszcze króliki urzędują.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v