Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sylwek ,10 ton z ha 😛

2 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

Kurła ,nie zauważyłem, że przestawiła mi się podziałka na rozsiewaczu i zanim się skapnąłem to na jednym kawałku wysiałem z 200 kg mocznika pod owies... Jak myślicie, wykorzysta to czy raczej cenne złotówki wysiane na darmo ? 🥴

Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Oczywiście 

A zaraz mnie wyzywać 😐🙄 . Z tragedii się nie śmieje tylko z opisu ... 

Ale co...to teraz będziemy mieli wszyscy żałobę na AF 🤔. Mnie rozbawił opis samego autora 

Gdzie cię wyzywam, napisałem co myślę na podstawie twojej reakcji 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
4 godziny temu, Agrest napisał:

Pokazuje  około 4,3

O I tak się robi. Był sobie nowy opryskiwacz.

Kurna zachodnie to na resorze i jakoś środek ciężkości inaczej umiejscowiony. 

20230323_073700.jpg

Naszczescie wykupiłeś AC 😛

Opublikowano
7 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Kurła ,nie zauważyłem, że przestawiła mi się podziałka na rozsiewaczu i zanim się skapnąłem to na jednym kawałku wysiałem z 200 kg mocznika pod owies... Jak myślicie, wykorzysta to czy raczej cenne złotówki wysiane na darmo ? 🥴

Będzie leżeć 

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Zasiej co innego,

Albo preparaty do skracania już kupuj

Edytowane przez Baks00
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Czyli ujnia z grzybnią jednym słowem... A miałem na tamtym polu siać kwalifikat 😔

Rzadziej zasiej,  wcześnie jest jest wilgoć będzie dobrze no chyba że piachury straszne to może go pozwijać 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Oczywiście 

A zaraz mnie wyzywać 😐🙄 . Z tragedii się nie śmieje tylko z opisu ... 

Ale co...to teraz będziemy mieli wszyscy żałobę na AF 🤔. Mnie rozbawił opis samego autora 

Ja jak pytałem czy dostanę zębatkę bo mi poleciała w siewniku-rowniez się śmiałeś 

Po uju śmieszny opis był...

• Like 2
Opublikowano
34 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

Czym się martwić?

96N. Minus straty.

6t x15N to 90N. Lux nawożenid.

O ile 80t obornika nie było.

@Tomasz0611  patrz jakie frigo.  W sadzarkę niektóre nie wchodzą. Te po 1,4zł Cantus

20230323_142502.jpg

Opublikowano
Agrest napisał:

34 minuty temu, Sylwekx25 napisał: Kurła ,nie zauważyłem, że przestawiła mi się podziałka na rozsiewaczu i zanim się skapnąłem to na jednym kawałku wysiałem z 200 kg mocznika pod owies... Jak myślicie, wykorzysta to czy raczej cenne złotówki wysiane na darmo ? 🥴 Czym się martwić? 96N. Minus straty. 6t x15N to 90N. Lux nawożenid. O ile 80t obornika nie było.

Aż tyle to nie... Grubo waliłem pod kukurydzę, pod owies jakieś 30t poszło...

Opublikowano
34 minuty temu, Łolek napisał:

Nie pomyliłem się jednak

kretyn 

Bardzo nie ładnie 🙄

9 minut temu, Baks00 napisał:

Ja jak pytałem czy dostanę zębatkę bo mi poleciała w siewniku-rowniez się śmiałeś 

Po uju śmieszny opis był...

Bo kupiłeś jakiś wynalazek...

Opublikowano
2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Bardzo nie ładnie 🙄

Bo kupiłeś jakiś wynalazek...

Jaki wynalazek-co w nim nie tak,teraz się aby próbujesz  się bronić 

Nie potrafisz przyznać się do błędu i tyle

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Agrest napisał:

Czym się martwić?

96N. Minus straty.

6t x15N to 90N. Lux nawożenid.

O ile 80t obornika nie było.

@Tomasz0611  patrz jakie frigo.  W sadzarkę niektóre nie wchodzą. Te po 1,4zł Cantus

20230323_142502.jpg

Taką samą Rumbe, Verdi, Olimpie czy Rendezvous sadziłem sadzarką, tylko nie taką najprostszą tarczową a chwytakową ;) Jedynie jak korzeń był za długi i się podwijał to się go trochę skracało ;) I uważaj żeby nie posadzić z podwiniętym korzeniem bo będą słabiej rosły, ale Tobie to chyba nie muszę tłumaczyć ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Łolek napisał:

5 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Aż tyle to nie... Grubo waliłem pod kukurydzę, pod owies jakieś 30t poszło...

Jak się wyłoży to choć wstydu nie będzie 😉

Gorzej jak spali i pole łyse jak doopa będzie 🤐🙉

Opublikowano
5 minut temu, Baks00 napisał:

Jaki wynalazek-co w nim nie tak,teraz się aby próbujesz  się bronić 

Nie potrafisz przyznać się do błędu i tyle

Wolność jest chyba i mam prawo wyrazić swoją opinię 🤔. To nie prościej kupić nowy tryb ? 

3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Nie jestem już czarnym charakterem? 🤔🙄

A byłeś kiedyś 🤔 . Od dawna co niektórzy mają mnie na numer jeden 🤷

Opublikowano

@Agrest Sławek czy poczułeś się urażony tym wesołym uśmieszkiem 🤔 . Bo wiedzę całą mase adwokatów masz 😉

Opublikowano
2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

@Agrest Sławek czy poczułeś się urażony tym wesołym uśmieszkiem 🤔 . Bo wiedzę całą mase adwokatów masz 😉

Posyp głowę popiołem 😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v