Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

U mnie całkiem sporo gospodarstw do 5ha jednak takie cuda jak u Pietra się nie dzieją. 

no też mnie zadziwia...

Ty z okolic Kraśnika, czy juz pokręciłem?

Opublikowano
1 minutę temu, Baks00 napisał:

,,Osa" to już było bogactwo

szybko rotacyjne je wyparły...

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

no też mnie zadziwia...

Ty z okolic Kraśnika, czy juz pokręciłem?

Rzeszowa. 

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Byś przyjechał tak jeszcze z 10 lat temu to by koncerty silników Andorii

No u mnie takich supersamów było aż 3. Wykorzystanie na grządce do 30ar. 

Opublikowano

Rzeszowa.

aaa. któryś był i coś pomyrgałem..

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

szybko rotacyjne je wyparły...

W 1986r. miałem już nowiutką "Meduzę" z Famarol Słupsk, ciężko było jeszcze załatwić, to była maszyna, nie to co teraz robią.

• Like 3
Opublikowano
4 minuty temu, soltys48 napisał:

To są znikome procenty.

W jakim normalnym kraju choćby reklamy w języku GOŚCI podają?

W Anglii słyszałem nie raz reklamy po polsku i co? Ogłoszenia o pracę po polsku, a i w niektórych urzędach po polsku się szło dogadać. Na hali gdzie pracowałem instrukcje opisane były po naszemu, co więcej nasz szef Anglik nawet trochę po polsku się potrafił porozumiewać, nie za wiele umiał ale szło się dogadać.

3 minuty temu, Bananek napisał:

produkty, jakie widuję w sklepie mają obcojęzyczne opakowania, ale jest ta naklejka z polskim tłumaczeniem.

Nie wszystkie produkty mają tą naklejkę. Nasza wódka u Niemca też nie jest po niemiecku ino po polsku opisana, bo co tu czytać to trza pić.😜

Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał:

to była maszyna, nie to co teraz robią.

potwierdzam. sporo lat użytkowałem.... nie tylko u siebie.

Opublikowano
1 minutę temu, tomek222 napisał:

Nasza wódka u Niemca też nie jest po niemiecku ino po polsku opisana, bo co tu czytać to trza pić.

Jest opisana, przynajmniej każda którą miałem w ręku była 

Opublikowano
Desperado napisał:

1 minutę temu, ippon napisał:

Pafnucy jak kobiety z wami wytrzymują jak Wy tylko o targańcach?

A ciebie co dziś tak nabrało jak kocura na kopulacje?

marzec panie 🤭🤪😁

• Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, tomek222 napisał:

W Anglii słyszałem nie raz reklamy po polsku i co? Ogłoszenia o pracę po polsku, a i w niektórych urzędach po polsku się szło dogadać. Na hali gdzie pracowałem instrukcje opisane były po naszemu, co więcej nasz szef Anglik nawet trochę po polsku się potrafił porozumiewać, nie za wiele umiał ale szło się dogadać.

Nie wszystkie produkty mają tą naklejkę. Nasza wódka u Niemca też nie jest po niemiecku ino po polsku opisana, bo co tu czytać to trza pić.😜

bo to takie katolickie podejście. jak z tym miejscem przy stole w Wigilię . ono jest, ale jak by ktoś wszedł, to nie może zając , bo wtedy wolnego miejsca by juz nie było... :D

Opublikowano
2 minuty temu, Desperado napisał:

W 1986r. miałem już nowiutką "Meduzę" z Famarol Słupsk, ciężko było jeszcze załatwić, to była maszyna, nie to co teraz robią.

U mnie Z036 stoi. 

Opublikowano

No u mnie takich supersamów było aż 3. Wykorzystanie na grządce do 30ar. 

Somsiad 2,5ha tym obrabiał, drugi w pobliżu dojeżdżał i hektar obrabiał. Trzech sąsiadów miało tzw trajki. Sporo tego było. 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, slawek74 napisał:

marzec panie 🤭🤪😁

Edytowane przez Gość
Opublikowano

no bo tu Twojej szkoły @ippon potrzebuje.

pyta o stosunki damsko męskie ciągle, a jak wiadomo, Ty się na tym znasz jak nikt. byś może co pomógł koledze...

1 minutę temu, nosferatu13 napisał:

Co mnie wołasz Pafnuś😗

Opublikowano

A te wymysły szatana to były ale mało stosunkowo. Kojarzę na swojej wsi tylko dwie. 

Tego było bardzo dużo. Jeden sąsiad miał wóz demontowalny i oś na stałe. Brony tym ciągał, kopaczkę do ziemniaków. Słomę zwoził, ziemniaki. 

Opublikowano
54 minuty temu, ippon napisał:

Chłporobotnik jakie masz teksty na podryw? Ja znalazłem taki, Gdybyś była żodkiewką już dawno bym Cię wyrwał.

Gdybyś był mądrzejszy to byś bzdur nie pisał 

Opublikowano

Fajne toto 

FB_IMG_1679305854715.jpg

FB_IMG_1679305839768.jpg

Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Tego było bardzo dużo. Jeden sąsiad miał wóz demontowalny i oś na stałe. Brony tym ciągał, kopaczkę do ziemniaków. Słomę zwoził, ziemniaki. 

Jest taki film "jest sprawa" to tam tych trajek dużo 

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Jest taki film "jest sprawa" to tam tych trajek dużo 

Tam to są maleństwa, takie też były. Większość u nas to miało normalny wóz na tyle. Jak był ten wóz odejmowalny to było lux. 

Opublikowano
51 minut temu, ippon napisał:

Mężczyzna ma być pewny siebie patrzeć kobiecie prosto w oczy i uważnie słuchać co mówi, a ja msm -6 dioptri e oku lewym  -8 w prawym i niedosłuch ucha prawego, o pewności siebie nawed nie wspomnę.

I między uszami przeciąg bo pusto we łbie 

• Like 1
  • Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v