Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 minut temu, jacus napisał:

a gdy ty bedziesz juz stary to bedziesz robil tak samo 🤣

Mój ojciec tak nie robi, więc dlaczego ja mam. Ale nigdy nie wiadomo jak się człowiek będzie zachowywał w sytuacji, w której jeszcze nie był. Życie weryfikuje wszystko. Tyle, że ja mam świadomość, kto to jest właściciel 

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Tera ciężkie czasy ida co niektórym, bo nie trza oddawać gospodarki za emeryturę.. i niektórzy się zdziwią  że trza zasłużyć żeby coś dostać...i szanować ojca i matkę bo jak nie to kopa i sio ...😋🤣🤣🤣🤣

Coś może dostanie jeden z drugim, jak niepewny politycznie element, może być tak że nie wszystko tak jak to było do tej pory i ciężko będzie fikać.   xD

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
konteno napisał:

1 godzinę temu, Agrest napisał:

https://www.olx.pl/d/oferta/case-jx-95-super-stan-CID757-IDTGGlw.html

Chyba gość przespał jesień ubiegłego roku. Wówczas rolnik wypychał pieniądze i może by I poszło za tą furę pieniędzy.

żeby nie ta jedynka z przodu w cenie to by dla @Aktywnyrolnik7245 na głównego sie nadawał 

to z ,,jedynką,, się nie nadaje 🤔

Bogdan_ja napisał:

U niemca dzieci odkupują gospodarstwa od rodziców a jak nie chcą to idzie do obcego ...tam nikt nie dziaduje o służebność i dożywocie ...😋

ty gorszy od niemca....

Opublikowano
7 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

Tera ciężkie czasy ida co niektórym, bo nie trza oddawać gospodarki za emeryturę.. i niektórzy się zdziwią  że trza zasłużyć żeby coś dostać...i szanować ojca i matkę bo jak nie to kopa i sio ...😋🤣🤣🤣🤣

Niech lepiej się zdziwią właściciele, że nagle darmowych parobków do pracy zabraknie. 

7 godzin temu, Desperado napisał:

Jak dzisiaj w rolnikach, młody już ma plany że po ślubie z tą Patrycją połowa jego, a stary mówi że nic na razie nie będzie dzielone.  Jak zobaczyli dzisiejszy odcinek to pewnie jutro będą spali do południa. :D

Jedyne wyjście. 

• Like 1
Opublikowano

U niemca dzieci odkupują gospodarstwa od rodziców a jak nie chcą to idzie do obcego ...tam nikt nie dziaduje o służebność i dożywocie ...😋

U nas przy takiej akcji to by jeszcze KOWR wpadł i położył swą piwowską łapkę na takiej transakcji..... 

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Leszy napisał:

Niech lepiej się zdziwią właściciele, że nagle darmowych parobków do pracy zabraknie. 

Jedyne wyjście. 

O szantaż? trochę trzeba porobić, a nie zaraz wszystko dostać i się dużo mądrować typu -ja wam pokaże jak się gospodarzy, stary nie umiał gospodarzyć, nabiorę maszyn    :P i  kilka lat i synuś bankrutuje, nie dosyć że sam, to go jeszcze ze starymi licytują.   xD

Edytowane przez Desperado
Opublikowano

Żeby od państwa dotacje wyłudzić na zakup ziemi.

Opublikowano
11 minut temu, Leszy napisał:

U nas przy takiej akcji to by jeszcze KOWR wpadł i położył swą piwowską łapkę na takiej transakcji..... 

A dlaczego miałby położyć  łapkę? chyba tylko dlatego że mocno zaniżona wartość.

Opublikowano
6 minut temu, gregor1284 napisał:

Jeden z ukraińców mi tak w sobotę powiedział....

To powiedzieć było że wy gorsi dla Polaków byliście.

Słońce świeci pora za siewy się brać.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, slawek74 napisał:

niech śpi 😁 krowy muuuuu nie ryczą 🤪😁

On teraz to pewnie figluje🤔. Jak to mówią jak się z rana popieprzy to cały dzień lepszy🤭🤷

Edytowane przez Qwazi
  • Haha 2
Opublikowano

Jak się rano popieprzy, to cały dzień jest lepszy.  :P

2 minuty temu, Qwazi napisał:

On teraz to pewnie figluje🤔. Jak to mówią jak się staną popieprzy to cały dzień lepszy🤭🤷

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał:

O szantaż? trochę trzeba porobić, a nie zaraz wszystko dostać i się dużo mądrować typu -ja wam pokaże jak się gospodarzy   :P  kilka lat i synuś bankrutuje, nie dosyć że sam, to go jeszcze ze starymi zlicytują.   xD

Dobrze wiem, że dzieci na wsiach raczej robią od prawie kołyski, a poza tym dorosły facet który będzie miał, albo ma żonę i dzieci, nie może być na utrzymaniu rodziców. Niech idzie gdzieś na etat, a jak rodzice czują, że potrzebują jego pomocy bo sami nie dają rady to niech umawiają notariusza. 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v