Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, szymon09875 napisał:

Staniał i to bardzo. 

Też mam takie pole gdzie na zmiane sieje łubin/żyto ;)

Stanowisko zostawia bardzo dobre. Do paszy można dorzucić, a i dopłatą większa ;)

I słodkiego ci sarny czy zwierzyna nie zje. U mnie tylko gorzki

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

Kurde teraz strach będzie a1 jechać bo jak słońce w oczy odbije to karambol gwarantowany 🤣

Chociaż 3ką jedź a nie 1ką to bardzo wolno jest 

• Haha 1
Opublikowano
28 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Widziałem , dobra cena była ale narazie nie kupuje

kurła , szkoda , dla ciebie to jedna z niewielu szans na dość szybki zakup mocniejszego qnia w niewygórowanych pieniążkach 

Opublikowano
36 minut temu, gregor1284 napisał:

Przywiozę proporczyki i czapki 

Narazie się nie zapisuj bo jeszcze na zeznania będziesz jeździł 

Kosiniak Kamysz dziś tak pięknie prawił o naszym rolnictwie. Przystojniejszy jakiś z brodą ta. Prezesie zarost zapuszczać będą z ręką na sercu za Panem iść 

1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

za mokro, czy czemu?

Za mokro u mnie prawie jak @Rolnik1973

Opublikowano
1 minutę temu, malaczarna napisał:

u nas mało gdzie żeby woda w polu stała.

Opublikowano
16 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Kwasi, co Mieczysław gada??🙆‍♂️

No właśnie nie wim...czyją on małżonkę na to przekręcił 🤔...przecie swojej podobno nie ma...konfabuluje🤔

Opublikowano
3 minuty temu, malaczarna napisał:

Kosiniak Kamysz dziś tak pięknie prawił o naszym rolnictwie. Przystojniejszy jakiś z brodą ta. Prezesie zarost zapuszczać będą z ręką na sercu za Panem iść 

Nie. Zarostu to nie. Już dwóch z zarostem rolnictwo ratowało w tej kadencji.

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

Siałeś

nie. ja sieję jak na zacofanego rolnika przystało. czyli jak wegetacja dobrze ruszy.

Opublikowano
3 minuty temu, malaczarna napisał:

Prezesie zarost zapuszczać będą z ręką na sercu za Panem iść 

Znaczy, że będzie zarost jakby...w g..no zapalek nawkładał (Mieciu to Twoje słowa...tak ześ raczył się na temat swojego zarostu wyrazić)🤔

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

nie. ja sieję jak na zacofanego rolnika przystało. czyli jak wegetacja dobrze ruszy.

Jeśli masz na myśli saletrę, to jest ...nas dwóch...zacofanych

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, 6465 napisał:

@Pafnucy12 brodę zapuść to małaczarna i bez kombinezonu z tobą ma motor siądzie.

nie łapię??

a widzę już... no cza bedzie

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
21 minut temu, gregor1284 napisał:

Ten oczywiście musiał się zaprawić....

Jeśli to o mnie, to broń boże...trzeźwy żem jak świnia...jak zawsze zresztą 

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

No to PO dvpie na nawozach teraz 600 bedzie taniej.

Kurła nie wiem czy brać gnojowe czy sypnąć nawóz jak potaniał

Z gnojową to za miesiąc wjedzie jaj padać nie będzie. 

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

nie łapię??

No czytałem że nie chce się kajtnąć z tobą na motorze bo kombinezonu nie ma. A teraz piszę że z brodą tacy przystojni to może się wtedy skusi .

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

A teraz piszę że z brodą tacy przystojni to może się wtedy skusi .

no już doczytałem...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v