Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, hubertb napisał:

Zawsze może być gorzej. 

grunt to wiedzieć. ostatnio widziałem filmik jakiejś rury której córkę odebrali, komornik zajął kasiorę a ona zadowolona mówi "nie jadłam 3 dni ale zobaczcie jaką dzięki temu mam figurę" . niektórzy wszystko stracą a potrafią się cieszyć.

Opublikowano
Przed chwilą, sadownik12 napisał:

Działają. Jakby nie działały to nie byłoby nagonki na dr kwaska 🤣

Stańczuk nie wiem co bierze ale niech zmieni lekarza albo zmniejszy dawkę. Tak samo jak jego patent podgrzewania. Nie stosowałem kwasów, nie stosuję i raczej nie będę stosował. 

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Stańczuk nie wiem co bierze ale niech zmieni lekarza albo zmniejszy dawkę. Tak samo jak jego patent podgrzewania. Nie stosowałem kwasów, nie stosuję i raczej nie będę stosował. 

Nie no, podobno coś tam ten kwas daje. Kwestia aplikacji w odpowiednim momencie. Mi podpowiadano, żeby to koło grudnia zrobić. Ale mnie zeszło i warunków nie było. Niektórzy teraz to jeszcze kontrolnie dymią z tego co wiem i osyp potrafi być spory.

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Znaczy żadnych przerw technicznych, migren i tym podobnych nie stwierdzasz🤔

Nic nie planuje dziś,sporo roboty dziś praktycznie odwaliłem,a ile teoretycznie🤬🤬🤬 gdzieś zmordowany człowiek.

No chyba że coś zaproponuje,to na to człowiek siłę znajdzie

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Co tu tracić? Wino to napój nienadający się w mojej opinii do picia. A niedługo również zabieram się do leżakowania.

Trzeba czytać między wierszami . Wino jak wino ale obecność drugiego człowieka rozmowa i nie tylko ...

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

dwadzieścia arów to już jest jakiś wstęp. 

Nie warte te 20a gliny aby się z nią wiązać. Na dolinie pełno chwaściorów i mokro bo zaraz rów. Ciężki w obróbce kawałek.

Przed chwilą, sadownik12 napisał:

Nie no, podobno coś tam ten kwas daje. Kwestia aplikacji w odpowiednim momencie. Mi podpowiadano, żeby to koło grudnia zrobić. Ale mnie zeszło i warunków nie było. Niektórzy teraz to jeszcze kontrolnie dymią z tego co wiem i osyp potrafi być spory.

Nie mówię, że nie daje. Kwas szczawiowy w paskach myślę, że jest mniej inwazyjny. Natomiast mrówkowym niektórzy sobie wykończyli matki a nawet i rodziny.

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie mówię, że nie daje. Kwas szczawiowy w paskach myślę, że jest mniej inwazyjny. Natomiast mrówkowym niektórzy sobie wykończyli matki a nawet i rodziny.

Tak, szczawiowy wchodzi w grę. I chyba prewencyjnie wrzucę. Tylko muszę się zorientować które te paski coś warte. 

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:
2 minuty temu, Baks00 napisał:

No chyba że coś zaproponuje,to na to człowiek siłę znajdzie

Po lampce wina, zawsze jakoś z nienacka przychodzi ochota. 

A jeszcze jak do tego rzęsami zafurgocze🤔...od razu żeś chłopie przepodł🤭

• Like 3
Opublikowano
bratrolnika napisał:

9 minut temu, hubertb napisał:

18,5 strony dziennie wychodzi średnio. Daje po roku 6750 stron... o pogodzie i d*pie Maryni.

Przyjdą sianokosy i żniwa to i norma spadnie

chyba że Marcin będzie coś kupował jeszcze 😀

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, konteno napisał:

ile teraz taka przyjemność ? ty chyba pewnie ponad 1kV masz . pracodawca sponsoruje ? mnie dawno wygasły , kiedyś w technikum E<1kV zrobilem na koniec bo za free , później z UP bo tez za darmoszke 

Co do kosztów to nie wiem, firma płaci 

Mam elektryczne eksploatacyjne i dozorowe bez ograniczeń

Kiedyś miałem też ciepłownicze i gazowe ale już mi wygasły, może teraz uda się je odnowić 

26 minut temu, hubertb napisał:

SEP to elektrycy SIMP to mechanicy. 

Akurat mi SIMP wystawił uprawnienia elektryczne 

Edytowane przez bratrolnika
  • Thanks 1
Opublikowano
8 minut temu, Baks00 napisał:

Ja dziś potężny alkohol odmówiłem z przykrością 

Zdrowszy będziesz. Też bym odmówił

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Akurat mi SIMP wystawił uprawnienia elektryczne

To zawiłe ale mogły być w "pakiecie". Generalnie uważam że to ściema. A kwestie uprawnień powinien regulować zawód i praktyka w nim. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v